Jelenlegi hely

Nem csak a férfiak, a nők is remekelnek a sportban

Voltak idők, amikor a nőket nem engedték sportolni, ez csak a férfiak kiváltsága volt. Gondoljunk csak az ókori Rómára, vagy a görög olimpiára. Ezeken a játékokon nők nem vehettek részt, és igazából még a lelátókon sem lehettek jelen. Később már szurkolhattak a kedvenceiknek, de játszani nem játszhattak. Ma már egyre több nő is megcsillogtatja a tehetségét és bizonyítja be, hogy a nemek között voltaképpen nincs különbség. Hiszen egy nő is lehet tehetséges, kitartó és érhet el sikereket egy adott sportban. A cikkben néhány remek sportról lesz szó, amely sportokban a nők ország – világ előtt sikeresen bebizonyították, hogy bizony helyük van a sporttörténelemben, hiszen kimagasló teljesítményüket egy-egy férfi
sportoló is megirigyelhetné.

A nők és a rögbi

Nem csak az Egyesült Királyságban, hanem nemzetközi szinten megemelkedett a női rögbijátékosok száma. 2013 óta mintegy 60 százalékkal nőtt a női rögbijátékosok száma szerte a világon, egy online sportfogadás információs oldal szerint. Természetesen, még mindig kisebbségben vannak a férfi rögbijátékosokkal szemben, de a női játékosok száma évről – évre csak növekszik, és az elért sikereik is azt mutatják, hogy a nőknek is helyük van a pályán.

Az extrém sportban a nők is remekelnek

Azt gondolhatjuk, hogy csak a férfiakban él a kalandvágy, csak a férfiak szeretik az extrém sportokat, pedig ez nem így van. Számtalan női sportoló imádja a kalandos, extrém sportot, amely sportágakban kiemelkedő teljesítményt is nyújtanak.

Női teniszbajnokok

Az amerikai Forbes Magazin százas listáján Serena Williams az 51. helyet foglalja el. Mindenki tudja, hogy kicsoda Serena Williams, mindenki tisztában van a teniszben elért sikereivel. Serena Williams minden idők egyik legkiválóbb sportolója, lekörözve ezzel néhány férfi sportolót is. Azonban ez a 100-as lista még mindig azt tárja elénk, hogy bizony a férfiak még mindig vezetnek, már ami a sportban való részvételüket és keresetüket illeti, azaz van még mit behozni a hölgyeknek és sok Serena Williamsre lenne még szükség, hogy a világon nagyobb elismerésnek örvendjenek a női sportolók.

A nők és a gyeplabda

A női gyeplabda egy remek példa arra, hogy milyen sikereket érhetnek el a nők is ebben a sportban, amennyiben pénzt fordítanak arra. A gyeplabdát a világon sokan kedvelik. Kiemelkedőnek számít a brit női csapat, Rióban, 2016-ban, aranyat nyertek, a Bet 365 információi szerint.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesélni és mesét hallgatni nagy ajándék kicsiknek és nagyoknak is. Ezek az értékes történetek segítenek ráhangolódni az ünnepekre, kiemelnek a hétköznapokból. Jó olvasást!
A karácsony nem marad el!

A karácsony nem marad el!

Ha nem is lesz olyan, mint a megszokott, attól még lehet szép és meghitt a karácsonyunk. Az ünnep öröme feltölt, erőt és reményt ad, amire most nagy szükségünk van...
Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Ugrás az oldal tetejére