Jelenlegi hely

Május 25-től nyitják az ovikat és a bölcsiket, tantermi iskola már nem lesz

Nagyon jó hírünk van, Dr. Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár ma bejelentette a Facebookon: újraindulnak az óvodák, bölcsődék, a digitális munkarend azonban marad. Íme a részletek!

Újraindul az élet az óvodákban, bölcsődékben jövő héttől

Dr. Maruzsa Zoltán a Facebook oldalán elmondta, mindenki arra vár, hogy megtudjuk, hogyan zárjuk a tanévet. Megszülettek az ezzel kapcsolatos döntések:

Mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék vidéken, május 25-től, a fővárosban pedig június 2-tól visszatérnek a normál működési rendhez. 

  • Az intézményeknek külön igazolások nélkül is fogadniuk kell a gyermekeket.
  • A nyár folyamán egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le.

A digitális munkarend nem áll le

Hozzátette, hogy a tapasztalatok szerinti digitális munkarend jól működik, ezért a tanév végéig, azaz június 15-ig érvényben marad, a tanév hossza nem változik.

Június 2-től azonban engedélyezik a pedagógusok és tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítők tartását. Ezen kívül engedélyezik a pedagógia szakszolgálati feladatok ellátását is.

Megváltoztatják a gyermekfelügyelet rendjét

Június 2-tól változik a gyermekfelügyelet rendje: valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyermekek felügyeletét. A gyermeket, tanulókat külön feltételek és igazolások nélkül fogadni kell. Ezt a gyermekfelügyeleti rendet az iskoláktól június 26-ig kérik megszervezni és fenntartani.

A felügyeletben résztvevők számára június 2-és 15. között, elsősorban felzárkóztató, a tanulásokat támogató tevékenységek szervezendőek, június 16 és 26. között a következő tanévre való felkészülésre kerülhet sor.

Intézményi hatáskörben a napközis táborok is engedélyezettek

A nyári táborok kapcsán még zajlanak az egyeztetések ezekről a jövő héten adnak tájékoztatást.

Tanévzárók és ballagások

Arra kérik az intézményeket, hogy ne szervezzenek tömeges záró rendezvényeket, de ettől el lehet térni, kisebb, hagyományostól eltérő tanévzárót, ballagást meg lehet szervezni!

A videó teljes egészében itt megtekinthető:

- Kaposvárimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Hideg meggyleves: a nyári hideg levesek sztárja

Felülmúlhatatlan. Ha a receptem szerint készíted el, családod imádni fogja.
Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Ugrás az oldal tetejére