Jelenlegi hely

XVI. Őszi Helyi Termék Ünnep - Aranyhomok Portéka Vásár

Időpont: 2022. szeptember 30. 10:00 – október 2. 18:00
Helyszín: Kecskemét - Főtér

2022. szeptember 30 – október 2. között tizenhatodik alkalommal rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az Őszi Helyi Termék Ünnepet – Aranyhomok Portéka Vásárt, Kecskemét főterén.

Minden korosztály számára szórakoztató, közösségi programokkal készül az Egyesület. Hagyományőrző és gyermekprogramok egyaránt gazdagítják a kínálatot. Prezentálásra kerülnek a Kecskemét térségi szőlőfajták és a Város bora cím nyertes borászatai. A rendezvényen együtt lesznek jelen és kóstoltatnak a „Kecskemét Város Bora” címet elnyert pincészetek.

A gyerekeket az alábbi programokkal várjuk:

  • népi és ügyességi játékok,
  • kézműves foglalkozások,
  • bábelőadás,
  • állatsimogató,
  • gokartozás 

A felnőtteknek pedig bor- és szőlőkóstolóval, látványfőzéssel, kistermelői finomságokkal, különleges egyedi kézműves termékekkel kedveskednek.

Többek között fellép a színpadon Pataki Attila és Varga Miklós.

Kilencedik évfordulóját ünnepli a Kecskeméti Tanyai Termék Piac, ezen alkalomból köszöntőt mond Göbölyös Károly, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének alelnöke, valamint átadja „Az év kecskeméti helyi termék piac gazdája” díjat és a vele járó vándorserleget.

17.45 órától a szervezők immáron harmadik alkalommal Térségi Nagy Koccintásra invitálják a fesztivál résztvevőit, melynek keretében 150 pohárral koccintanak 9 városi és térségi boros gazda és borászat felajánlásából, megszerettetve ezáltal Kecskemét és környéke borait. Először mutatkoznak be a nagyközönség előtt a 2022. évi Kecskemét Város Bora címet viselő borok is, a Damax Kft. Irsai Olivér, illetve a Borászati Kutatóintézet Generosa bora. A térségi koccintás a Mathiász János Borrend közreműködésével valósul meg. Kocsis Pál a borrend elnök - nagymester köszönti és bemutatja a jelenlévő pincészeteket, Kisari István kancellár rövid ismertetőt nyújt a „Város Bora” versenyről és a Térségi Nagy Koccintást levezényli Szabó Attila ceremóniamester. A nap zárásaként 19 órától színpadra lép Pataky Attila.

 Október 1-jén szombaton 11 órától Tengeri Attila Hull a szilva…. című interaktív zenés műsorával várják a gyerekeket, majd 12 órától Radics Sándor cimbalomművész szórakoztatja a kilátogató közönséget.  13 órától a szervezők kóstolóval egybekötött „pásztortarhonya” látványfőzésre invitálják a résztvevőket a tiszakécskei Balogh Tészta felajánlásából, a jakabszállási Magyarkert tulajdonosának, Szalontai Tündének a közreműködésével. 13.15 órától népzenei és könnyűzenei blokkok váltják egymást, az Algo-Ritmus Zenekart a Tavaszi Szél Népdalkör, majd a Hírös Barackvirág Tánccsoport váltja a színpadon. 15 órától a The Healer szórakoztatja a közönséget, majd a Kecskemét Táncegyüttes Parázs csoportja gondoskodik a hangulatról. 17 órától a Kecskeméti Városi Fúvószenekar Kuna Lajos vezetésével kínál vidám őszi muzsikát, majd a napot a Lionfish Zenekar zárja.

A hétvégén ismét igazi gyerekparadicsommá alakul a tér, a mini óriáskerék, a kisvonat, a gokart, az állatsimogató, a pónilovaglás mellett, logikai és ügyességi játékokkal várja a gyerekeket szombaton a Szivárvány Játéktár és mindkét nap a tiszaugi Olar Mircea. A legkisebbeknek lesz kukorica morzsoló kuckó, valamint szülőknek és gyerekeknek közös alkotási lehetőséget nyújt a kézműves sátor, ahol vasárnap újdonságként a ballószögi Fazekas Heléna népi iparművész segítségével ismerkedhetnek majd a csuhéfonás művészetével.

Október 2-án vasárnap 11 órától a Furfangos Paraván bábműsora várja a kicsiket. 12 órától a színpadi műsorokat a Kecskeméti Zenészegylet szervezésében Paya és Anna nyitja, majd az Ülő Bikák és a Trendkillerz könnyűzenei blokkja után a Lajosmizsei Városi Kamarakórus, a Szentkirályi Tánccsoport és a Szentkirályi Népdalkör lép színpadra az Aranyhomok Egyesület tagtelepüléseit képviselve. Az esti hangulatról a Dockers Party Zenekar gondoskodik, majd a nap sztárvendége, Varga Miklós lép a színpadra.

Az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár minőségi ajándéktárgyai és élelmiszerei az egész rendezvény alatt megvásárolhatóak lesznek.

 


fotó: Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A népmese napja és apró történetek a meséről

A népmese napja és apró történetek a meséről

Idén 17 éve, hogy szeptember 30., Benedek Elek születésnapja a népmese napja. Hoztunk Nektek sok apró érdekességet a népmesékről.
3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

3 tipp, hogy szinten tartsuk a szeretettankunk!

Vajon mennyire figyelünk oda, hogy tele legyen a saját és társunk szeretettankja? Mennyire befolyásolják a külső események, hírek a saját szerelmi életünket? Mit tehetünk azért, hogy boldogan éljünk, szeretetben? Van még ilyen? – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Amikor gördeszkától zajos a tér - legújabb kamaszoknak szóló könyvéről beszélgettünk Egressy Zoltán íróval

Nem sok közöm volt valaha a gördeszkás sporthoz, persze hogy deszkás fiatalokról szóló könyvet sem olvastam. Ahogy felnőttként kamaszoknak szólót se. Így igazi üdítő könyves kaland volt Egressy Zoltán új, (nem csak) kamaszoknak szóló könyve, A virágot jelentő deszkák.
Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Ugrás az oldal tetejére