Jelenlegi hely

Adorján Liza - Maminbaba, MotherCoach, és Hordozási tanácsadó

  • Név: Adorján Liza     
  • Született: Kecskemét, 1987.06.13.
  • Csillagjegy: Ikrek      
  • Család: házas, bruttóban 4 gyerek
  • Tevékenység: Maminbaba, MotherCoach, Kötődj – hordozás Lizával
  • Kapcsolat: csakegyvan@hotmail.com; +3670/3906251

Mesélj magadról, mivel foglalkozol?

Liza vagyok. Kecskeméten születtem, majd itt is éltem 25 évig, amíg a szerelem el nem szólított Dabasra, ahol férjemmel és 4 gyermekünkkel élünk.

Első gyermekem, Bálint születése után nagyot fordult velünk a világ. A születésénél kapott egy vírusfertőzést, majd oxigénhiány lépett fel. Most 9 éves, középsúlyos értelmi sérült és minden nap hordom Kecskemétre a Juhar utcai EGYMI-be. Mellette igyekszem koordinálni a többi gyereket, a háztartást, a vállalkozásom és a férjemet is.

Minden gyerekemet a születésétől fogva hordoztam, az életünk része. Lányommal, Bertával ismerkedtem meg a Maminbabával 2014-ben, heti 2-3 alkalommal is jártunk órára. Majd úgy hozta a sors, hogy 2019-ben én lettem a dabasi oktató. Ezt követően érkezett a felkérés Czinkóczi-Dori Sziszitől, hogy a kecskeméti csapatnak is legyek az örökbefogadó anyukája, amit örömmel elvállaltam.

Legkisebb gyermekemmel, Mátéval egyidőben hordtam ki a coaching képzést. Egykori nagy vágyam volt, hogy az igazságszolgáltatás keretein belül dolgozzam, mint szervezeti coach, azonban úgy alakult, hogy az anyukák, a nők lettek a célcsoportom.

Hogyan kapcsolódsz a Születésünnephez és miért fontos ez számodra?

A 2021-es Születésünnep volt az első, amelyen szakemberként részt vettem. A Hordozós Fesztivál és vásárra hívtak meg, mint hordozási tanácsadó. A hordozáshoz szorosan kapcsolódik az én életemben a Maminbaba is. Így a fesztiválra sem egymagam érkeztem, hanem az eszköztáramon kívül magammal vittem a hozzám járó anyukákat is a babáikkal együtt, akikkel egy kis ízelítőt adtunk az óráinkon tapasztalható hangulatból.

Továbbá MotherCoachként a Hogyan éljük túl az anyaságot? című interaktív előadásomnak lehettek részesei az érdeklődő édesanyák.

A 2022-es évben már, mint társszervező lehettem jelen a Hordozós Fesztiválon, emellett a Maminbaba külön is szerepet kapott egy hatalmas főtéri Flashmob keretében. Coachként pedig egy fantasztikus felkérésnek tettem eleget, a Dacról szóló kerekasztal beszélgetésen erősítettem a szakértői gárdát.

A Születésünnepen való jelenlétet nagyon fontosnak tartom olyan szempontból, hogy az érintett célcsoport személyesen, testközelből ismerheti meg azokat az embereket, akik segítségükre lehetnek a gyermekvállalás, gyermeknevelés minden területén és időszakában. Így gyakorlati és elméleti síkon is kapcsolódhatnak azokkal, akik értük dolgoznak Kecskeméten.

Mi az, amiben segíteni tudod a kismamákat, anyukákat?

A munkám minden területén azon dolgozom, hogy mindenkinek a hasznára legyek. Így a várandósság elejétől a gyereknevelés bármely pillanatáig szolgáljam a családokat. Ebbe beleértve a coach munkásságomat, a Maminbabát, a hordozást, a szoptatás segítését, az anyaságra hangolódást, valamint a nehezebb időszakok átvészelését. Gyakorlatilag nincs olyan korszak, amikor nem fordulhatnak hozzám valamivel, és ha nem is én vagyok az emberük, akkor segítek a megfelelő személy megtalálásában is.

+1 Mi az, amit sokan nem tudnak rólad?

Eredeti végzettségemet tekintve bűnügyi nyomozó vagyok.

Rendszeres programjaim/szolgáltatásaim:

Maminbaba Kecskeméten: (5) Maminbaba Kecskemét | Facebook

Szerdánként (Petőfiváros – Babér u. 16.) és csütörtökönként (Széchenyiváros – Irinyi u. 17.) 10 órától

Hordozási tanácsadás: személyre szabottan, előre egyeztetett időpontban

(5) Kötődj - hordozás Lizával | Facebook

Coaching: (5) Liza - Mother Coach | Facebook

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Minden, amit tudnod kell a szétnyílt hasizomról

Ez a probléma férfiaknál és nőknél egyaránt előfordulhat, sőt csecsemőknél is kialakulhat, mégis legtöbbször a várandóssággal kapcsolatban találkozunk vele. A terhes kismamák esetén általában már a második trimeszterben elindul a hasfal „szétnyílása”. Kezelésével kapcsolatban erősen megoszlanak a vélemények. A magánklinikák gyakran műtétet javasolnak, de nem biztos, hogy minden esetben indokolt – hívta fel a figyelmet Karóczi Csilla a Sherlock Rehab gyógytornásza, manuálterapeutája.
Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Oké, de hogyaaan? - 5 tipp, hogy hogyan romantikázzunk a családi vakáción

Vajon hogyan lehet a romantikát belecsempészni egy családi vakációba? Milyen praktikákat lehet bevetni annak érdekében, hogy az együtt töltött időben sem feledkezzünk meg egymásról? Azt gondolom könnyedén, csak egy kicsit tervezzünk előre. Hoztam 5 tippet, melyet ti is bevethettek akár azonnal. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
Amikor Brúnó még a pocakomban volt, már akkor tudtuk, hogy szeretnénk egyenrangú szülők lenni - Interjú Szegvári Júlia színművésszel

Mindig is tudtuk, hogy szeretnénk egyenrangú szülők lenni - Interjú Szegvári Júlia színművésszel

Szegvári Júlia színművésszel találkoztam, aki a Katona József Nemzeti Színház prózai tagozatának művésze. Júlia kisfia Brúnó 2021-ben született. Az anyaságról, munkáról és a kettő közti egyensúlyról kérdeztem. - Tiszavölgyi Cecília interjúja.
Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

Könyvajánló kamaszoknak: Holden Rose és a Lapátos fickó

A debreceni Ünnepi Könyvhét valamint új könyvsorozatának első kötetének megjelenése miatt látogatott el Debrecenbe Kovács Attila avagy Holden Rose. Vele beszélgettünk gyerekekről, motívációról, és nem utolsó sorban kamaszoknak szóló 10 pluszos könyvéről, a Lapátos fickóról.
Ugrás az oldal tetejére