Jelenlegi hely

’Rajzolj nekünk otthonról!’ - Bocskai és Kaszap utcai óvodák rajzpályázatot indítottak

Pályázat típusa: rajz
Korosztály: óvodások - bármelyik kecskeméti oviba járó gyerekek rajzait várjuk

A Neumann János Egyetem Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola és Óvoda, Bocskai és Kaszap utcai óvodák rajzpályázatot indítottak a kialakult helyzet első hetétől kezdve az ide járó gyerekek számára.

Minden hétfőn a NJE Bocskai és Kaszap utcai Gyakorló Óvodák facebook oldalán megjelenik egy videó és benne egy mese, amit az egyik kedves Óvó nénink olvas fel. Nincs más dolga a vállalkozó kedvű gyermekeknek, mint készíteni róla egy szép képet szerdáig. Bármilyen technikával dolgozhatnak.

A pályázatunkhoz bárki, bármikor csatlakozhat! Szeretettel várjuk azokat a mesekedvelő gyermekeket is, akik csak a meséket szeretnék meghallgatni!

’Ujjakat bemelegíteni, füleket és színes ceruzákat kihegyezni, ecseteket rendbe tenni, festékeket előkészíteni! Kreativitásotoknak semmi sem szabhat határt!’ – így bíztatja őket Klári néni.

Az elkészült munkákat a szülők küldik el az erre a célra kreált email címre: rajzoljnekunkotthonrol@gmail.com.  Szerda este az összes beérkezett alkotás felkerül a facebook-os oldalunkra és kezdődhet a szavazás. Két díjazottunk van/lesz minden héten.

Az alkotások név nélkül kerülnek fel, az alkotókat csak akkor mutatják be, ha az ő munkája nyerte el a közönség, vagy a szakértő szemek (az itt dolgozó pedagógusok) díját.

A szülőknek, ismerősöknek facebook-on szavazni akár több képre is lehet, mégpedig a Tetszik/Like gomb lenyomásával. Ezen felül meg lehet osztani a képeket, ami a legjobban tetszik, hogy mégtöbb emberhez juthasson el. Így egész embertömeget mozgatunk meg, érünk el hétről – hétre, ami ebben a kialakult helyzetben nagyon jól eső érzés. Hallani ismerőseinkről, barátainkról, akik fontosak számunkra.

Voksolni szombat 16 óráig lehet, eredményhirdetés pedig mindig vasárnap 16 órakor történik.

Nagyon sok kedves meglepetést tartogatunk díjazottjaink számára, minden héten mást.

Eddigi támogatóink többek között a Kecskeméti Pagony, Kóborló Könyvesbolt és Oviland Kft. Második mesénk, Kiss Judit Ágnes: Babaróka alszik c. meséje volt. Ezúton is köszönjük az írónő támogatását, hogy ez a mese is elhangozhatott játékunk keretén belül.

Első hetén Fésűs Éva: Tündérmese c. meséjét hallgathatták, majd Az aranyszőrű bárány magyar népmesével kedveskedünk kis óvodásainknak.

Emellett minden résztvevő művészpalánta, aki legalább három mesénkre alkot valami képet, mindenképp jutalomban részesül majd a pályázatunk végén, továbbá az a gyermek, aki a legtöbb képet küldi be a játékunk során, szintén jutalomban részesül!

A díjak átadására majd pályázatunk végén kerül sor.

Óriási örömmel tölt el bennünket, hogy már első mesénkre 35 alkotás érkezett! Ez a szám csak bővült a következő hetekben!

Ha valakinek még nem jött meg a bátorsága, vagy alkotó kedve, az sem baj! Bármikor lehet csatlakozni. De ha valaki, csak a meséket szeretné hallgatni, és ezzel örömet szerezhetünk neki, annak szintén nagyon örülünk mi is!

Célunk:

- az aktív kapcsolat fenntartása óvodásainkkal, családjaikkal;

- segítségnyújtás a szülőknek, a gyermekek otthoni idejének hasznos és eredményes eltöltéséhez;

- Tehetségpontként a tehetséggondozó munkánk folytatása;

- az olvasóvá nevelés alapjainak megteremtése és az irodalmi nevelés megvalósítása.

További jó munkát, mesehallgatást kívánunk mindenkinek!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

23 mondat, amit ne mondj annak, aki bajban van

Te is tudsz ilyen „jó szándékú”, de romboló mondatokat? Nekem a „kedvenceim” az „Engedd el!” a „Másoknak sokkal nehezebb” és a „Tudom, mit érzel”. Ilyenkor szívesen visszakérdeznék: Tényleg tudod?! Szerintem fogalmad sincs…
Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Love my Snowboard – Fotó- és videópályázat

Pályázat típusa: fotó- és videó pályázatBeküldési határidő: 2022. március 30.
Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Novellapályázat Preyer Hugo emlékére 2022

Pályázat típusa: sci-fi novellák írásaBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Távoli világok meghódítói – Makettépítő pályázat

Pályázat típusa: makettépítő pályázatBeküldési határidő: 2022. március 31.Korcsoport: 3-12. osztályos gyerekek
Ugrás az oldal tetejére