Van, aki a bajaira esküszik, másnak a szegedi az igazi… Esetleg más halászlé a nyerő? De hol az igazság? Derítsük ki együtt március 26-án a Hirling József Lovasparkban!
Kapunyitás: 10.00
A belépés ingyenes!
Mi minden vár Benneteket?
• Szíves vendéglátás, étel-ital
• Frissen főzött halászlé helyben fogyasztásra vagy elvitelre is
• Kézműves és kirakodóvásár
• Gyerekprogramok: játszóudvar, horgászat, légvár, VR világ
• Egész napos élőzene: Radics Sándor cimbalomművész, LivingRoom együttes, Koppány lemezbemutató koncert
Halászléfőző verseny:
A versenyen bajai, szegedi típusú vagy egyedi, saját recept szerinti pontyhalászlé készíthető. Főzzétek meg a kedvenc halászleveteket és mutassátok meg, hogy az a legjobb!
A csapatok nevezését halimádók, éttermek és horgászok kategóriájában várjuk. Mindhárom kategóriát díjazzuk és a legszebb stand is különdíjat kap!
A bírálathoz a két tányér halászlének 13.00 órára kell elkészülnie. A zsűri vakkóstolást végez. Az értékelést követően 15.00 órakor kerül sor az eredményhirdetésre.
A zsűri tagjai:
• Bíró Lajos (mesterszakács, séf)
• Segal Viktor (séf, gasztro tanácsadó)
• Bencses Tamás (kifinomult ízlésű halkedvelő)
• Horváth Kriszta (Kiskunhalasi Lovasbandérium delegáltja)
A halászléfőző versenyre nevezett csapatok a szakértő zsűri mellett a részvételhez kapnak helyszínt, vízvételi lehetőséget és áramot is. Minden résztvevő magának biztosítja a főzéshez szükséges alapanyagokat, halat, fűszereket, bográcsot, eszközöket és tüzelőanyagot. Igény esetén sátrat, sörpadot lehet bérelni, ezt a jelentkezéshez kitöltendő űrlapon szükséges jelezni.
A főzőversenyen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyre online és személyesen is van lehetőség.
Online a következő linken elérhető űrlap kitöltésével:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdnXbPBav20yj.../viewform
Személyesen, papíralapon pedig:
- a Kincsem Kávézóban (Kiskunhalas, Fazekas Mihály utca, 1. kapu – hétfőtől péntekig 7 és 16 óra, szombatonként 7 és 14 óra között)
- és a Turisztikai irodában (Kiskunhalas, Hősök tere 1. – hétfőtől szombatig 9 és 17 óra között).
Ha nem főznétek, mégis ennétek egy finom halászlevet, akkor is érdemes ellátogatni a Hirling József Lovasparkba: 10.30-tól folyamatosan frissen főzött halászlé is kapható helyben fogyasztásra és elvitelre egyaránt.
Nevezési határidő: 2022. március 21. 19:00. A nevezés csak a nevezési díj kiegyenlítése után válik véglegessé.
Szeretettel várunk mint halkedvelő főzőmester vagy mint érdeklődő látogató!
A rendezvény a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület 25. évfordulóját ünneplő jubileumi rendezvénysorozat egyik állomása.
A rendezvénysorozat fővédnöke dr. Rétvári Bence államtitkár úr.
Az esemény fővédnöke Bányai Gábor országgyűlési képviselő.
Ezúton is tisztelettel köszönjük támogatásukat!