Jelenlegi hely

Hírek

Autista gyermekeknek nyílt vizsgálóközpont Budapesten

Felújított és akadálymentesített környezetben kaphatnak ellátást az autista gyermekek a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai részlegén. Az Út a Mosolyért Alapítványnak köszönhetően létrejött, közép-európai viszonylatban is egyedülálló vizsgálóközpontot március 13-án adták át Budapesten.

Óraátállítás: így jegyezd meg mikor merre tekerünk!

Gyerekként sokáig bajban voltam az óraátállítás szabályaival. Az egy dolog, hogy nem értettem miért is állítgatjuk pontosan, csak a nyűg van vele, egy plusz lehetőség a késésre. Aztán idővel már nyűg sem volt, mert az okos készülékek maguktól átálltak. Én csak konstatáltam, hogy megint kaptam, vagy veszítettem egy órát. Na, de hogy pontosan mikor és merre kell tekerni a vekkert, azt sokáig egyszerűen nem bírtam megjegyezni, és ma már azt is tudom, ezzel a problémával nem vagyok egyedül. 

Kecskemétre keresünk egy kedves bébiszittert

Egy édesapa kérte a segítségünket:  "Kecskemétre keresek bébiszittert egy 2 és egy 5 éves gyermek mellé a következő feltételekkel:

 

Lady Bird – Kirepül a kismadár

Kamasznak lenni nehéz, kamaszlány anyjának lenni még nehezebb. A Lady Bird című film őszintén és bájosan mutatja be a felnőtté válás, elengedés, útkeresés kérdéseit, a tiniproblémákat, az anya-lánya kapcsolat mélységeit, a szülőföld szeretetét.

Emberi fogyasztásra alkalmatlan ásványvizet vont ki a forgalomból a NÉBIH

Fogyasztói bejelentés alapján került sor az Aqua Minerale San Benedetto S.p.a. olasz gyártó által előállított szénsavmentes ásványvíz termék vizsgálatára, mert azt „gyógyszer illatúnak és ízűnek” érezték a fogyasztók.

A kecskeméti Pótszék Társulat színjátszókat keres, lehet itt életed nagy lehetősége

A sikeres kecskeméti társulat színjátszókat keres, fő céljuk a szórakoztatás, sőt az önfeledt kacagtatás, ami darabjaik utána nem is hagy kívánni valót. Aki egyszer már volt az előadásukon, függővé válik és alig várja, hogy újra részese lehessen.

Kokárda - ízlés szerint

Már az egészen kicsi gyerekek is tudják, hogy ha március 15., akkor kokárda. A nemzeti szín kitűző, mint forradalmi jelkép használata, természetesen a franciáktól ered. A Nagy Francia Forradalom idején a forradalommal szimpatizálók tűzték először a kalapjuk mellé a trikolór kokárdát. Hagyományos vagy formabontó? Házi készítésű vagy dizájn darab? A lehetőségek tárháza végtelen. Mutatunk pár darabot, ti melyiket választjátok?

Jó tudni az óvodai beiratkozásról

Akiknek gyermeke 2018. augusztus 31. napjáig betölti a 3. életévét a legalább napi 4 órában óvodai foglalkozáson köteles részt venni, de csak szeptember 1-től. Ha a kisgyermek 2015. augusztus 31. után született, akkor csak 2019. szeptember 1-jétől kell óvodába járnia.

Jó tudni az általános iskolai beiratkozásról

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az általános iskolai beiratkozásról és az első évfolyamról. Ha lemaradtál volna, az óvodai beiratkozás tudnivalóit ITT találod.

Március 15. - ágyúdörgés és puskaropogás - Családi programok Kecskeméten

Március 15-én idén is megelevenedik a történelem, emlékezzünk az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra. Összegyűjtöttük a legjobb programokat.

Március a Barlangok hónapja

Indul az országos “Barlangoljunk!” kampány. A Magyar Nemzeti Parkok  természetvédelmi célja a sérülékeny természeti értékek megőrzése, melynek fontos eszköze a barlangok bemutatása. Márciusban hazánk látogatható barlangjait szeretnék megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel.

Sikerült a világrekord! Pontosan 11 órakor a szülői karok a magasba emelkedtek

Sikerült a világrekord! Országosan töb bezer gyereket emeltek fel a szülők! Tavaszköszönő flashmob a családokért: 

Díszítsük fel Kecskemét Tojásfáját közösen -óvodai, iskolai csoportokat várnak

A Hírös Város Turisztikai Központ, a Kecskeméti Katona József Színház, és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében idén is megrendezésre kerül 2018. március 31-én a Húsvétoló a régi Városi Mozinál című rendezvény.

Önkénteseket keres a Mosolygó Kórház Alapítvány Kecskeméten - Gyere velünk mosolyogtatni!

Újra indulnak a Mosolygó Kórház Alapítvány foglalkozásai a kecskeméti kórházban. Az Alapítvány 2004-ben kezdte meg működését Magyarországon Dr. Albert Royaards, és Csáky Éva grófnő összefogásának köszönhetően.

Vérre van szüksége a 16 hónapos kecskeméti Lizikének - segíts, hogy meggyógyulhasson

Legkegyetlenebb csapás, ha ha egy kisgyermek súlyos beteg, a harc, amit át kell élnie mindenkit megrendít. A kecskeméti Elekes Anna Lizi még csak 16 hónapos.

Szabó Béláné Rita megnyerte a Családháló díjat, ezzel a ’2017 védőnője’ címet

Van olyan, aki nem ismeri őt? Szerintem nincs, max még nem született meg J Szabó Béláné Rita, kecskeméti védőnő, IBCLC laktációsi szaktanácsadó, táplálkozástudományi szakember, tanít az egyetemen  és baba klubot tart.

Idén is mehetnek az iskolások a kecskeméti repülőbázisra - de csak korlátozott számban, megéri időben dönteni

Idén is lehetőségük van az iskolásoknak ellátogatni a repülőbázisra!! 2018. május 15-18. között nyílt hetet tart kizárólag általános- és középiskolás, valamint felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjai számára az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.

Mi is segíthetünk! Kecskemétiek is jelöltek a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjra! Hálás köszönet munkásságukért!

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj elismerésben évente kilenc orvos részesülhet. Közülük hetet a nagyközönség választhat ki, a díjat alapító alapítvány pedig két szakmai díjat ad át.

Az év 50 legjobb gyermekkönyve

2018-ban is megrendezték a Gyermek- és Ifjúsági Könyvszemlét, ennek keretében a Magyar Gyermekirodalmi Intézet zsűrije összeválogatta a tavaly megjelent gyermekkönyveket, magyar- és külföldi szerzők kiadványait. Itt a toplista:

Életmese pályázat

A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete idén is meghirdeti, immáron 10. alkalommal Életmese pályázatát, amelyre határainkon innen és túlról is várják az igaz történeteket, történet-csokrokat műfaji kötöttség nélkül.

Miért ilyen sok az ételallergiás gyerek?

Még mindig vannak sokan, akik az ételallergiát gyerekes hisztinek, úri huncutságnak, esetleg női szeszélynek tartják, pedig lassan hozzá kell szokni ahhoz, hogy az allergia különböző fajtáinak a terjedését kőkemény statisztikai adatok támasztják alá.

Megnyílt Kecskemét első fedett műjégpályája - április 15-ig lehet korizni rajta!

Megnyitott Kecskemét első fedett műjégpályája 2018. február 16-án a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A korcsolya szerelmeseinek hatalmas öröm ez, hiszen ősztől egészen a tavasz közepéig élvezhetik ezt a csodálatos téli sportot. 

Kecskemét: Mentsd meg a kisbabád! Ingyenes csecsemő-újraélesztő tanfolyam

Kampány a bölcsőhalál ellen! 2018. március. 19. Kecskeméten ingyenes csecsemő-újraélesztő tanfolyam lesz szülőknek a Megyei Kórházban.

Oldalak