Jelenlegi hely

Hírek

Ezek a mai fiatalok! - Családalapítás

"Az ifjúság nem idővel mérhető életszakasz, hanem egy állapot"– írja Márai Sándor az Egy polgár vallomásai című regényében. Állapotot rögzít tehát a közelmúltban publikált Magyar Ifjúság Kutatás 2016 című kiadvány is. Pillanatképet a fiatalok mindennapjairól, gondolkodásáról, terveiről.

Lepjék el a házaspárok a Facebookot a Házasság Hetének záróhétvégéjén!

Tavaly májusban a Család Nemzetközi Napja alkalmából indította el első profilkép-kampányát  a Citizen Go csapata a Facebookon, amely során az AnyaApaGyerekek kezdeményezés logójára cserélte le  profilképét több ezer ember.   

Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis - Iskolás nyílt hét a REPÜLŐBÁZISON (2017)

Idén is lehetőségük van az iskolásoknak ellátogatni a repülőbázisra!! 2017. május 16-19. között nyílt hetet tart kizárólag általános- és középiskolás, valamint felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjai számára az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.

Középkori erotika Kecskeméten, avagy az asszonyi hűség kikényszerítése „AZ ERÉNYÖV TITKOS TÖRTÉNETEI. MÍTOSZ ÉS VALÓSÁG”

A kecskeméti Cifrapalotában egy nem szokványos, inkább pikáns témát körbejáró, kultúr- és orvostörténeti szempontból is különleges kiállítás nyílik az erényöv titkos történetéről február 14-én.

Ments meg 100 kecskeméti cicát 40 perc alatt! Idén is akcióznak a Kecskeméti Cicamentők

Hogyan menthetsz meg egymagad száz kóbor cicát negyven perc alatt? Úgy, hogy egyet ivartalanítasz!
Idén is megszervezi tavaszi ivartalanítási akcióját a Környezetünk Állataiért Alapítvány Kecskeméten. Ha van ivaros kutyád-cicád, itt a remek lehetőség, hogy kedvezményesen ivartalaníttasd, ez nem csak a nemkívánt szaporulatot akadályozza meg egyszer és mindenkorra, de sok fertőző betegségtől és a csavargás más veszélyeitől is megóvod állatod.

A belépő egy csók - Bálint-nap az Állatkertben

Egy forró csók vagy egy cuki puszi a téli hidegben nemcsak a lelket melengeti, de ajándék belépést is jelent! A közelgő Bálint-nap jegyében szombattól keddig, vagyis február 11-től 14-ig a szerelmespárok ketten egy jeggyel látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet. A jogosultság igazolásához csak annyi kell, hogy belépéskor megcsókolják vagy megpuszilják egymást.

Csöppségek nagy csatája – az életért

„Megszülettünk hirtelen, egyikünk se kérte. Kérve kérünk szép jelen: meg ne büntess érte…” Devecseri Gábor verssorait azok a szülők érthetik meg igazán, akiknek idő előtt érkezett gyermekük. Míg másoknak a legnagyobb boldogságot, számukra ijedtséget, kétséget, aggodalmat hoz a születés csodája. Ezt élte át az elmúlt hónapokban a kerekegyházi Szűcs házaspár, akiknek ikrei a 28. héten jöttek világra.

Kultúrházak éjjel-nappal - Több száz program, több száz helyszín

Kocsonya szépségverseny, reneszánsz históriás történelmi kalandozás, interaktív meseszínház, fánksütő verseny, disznótoros, családi jelmezes farsangi futás. Országszerte több száz kultúrház csatlakozott színes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozathoz, amely idén a Mindennapi hagyományaink tematika mentén zajlik február 10. és 12. között.

Játék az iskola - rendhagyó szakmai napok Kecskeméten

Február 7-én a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola ad otthont egy rendhagyó szakmai napnak. Olyan pedagógusokat várnak, akiket érdekel a kreatív pedagógia, kíváncsiak hogyan lehet újdonságokat bevinni a hétköznapokba, hogyan tudnak a gyerekek aktívan részt venni a tanulásban.

Ave kurzus indul Kecskeméten, egyedül maradt édesanyáknak, édesapáknak

Második alkalommal kerül megrendezésre elvált, egyedülmaradt szülők részére az AVE Kurzus. Az egyedülálló szülőknek szóló AVE hétvégesorozat ingyenes! 

Budapesten lesz májusban a Családok Világkongresszusa (WCF)

Larry Jacobs, a szervezet elnöke közleményében azt írta, Magyarország már megmutatta, hogy vezető szószólója a természetes családoknak Európában és reményét fejezte ki, hogy a kongresszus megerősíti eddigi kapcsolataikat.

Közös szándéknyilatkozatot írtak alá civil szervezetek a rákellenes küzdelemért

A rákellenes küzdelem, a szűrések és a minél korábbi felismerés fontosságáról írtak alá szándéknyilatkozatot civil szervezetek Budapesten a rákellenes világnap alkalmából. Novák Katalin államtitkár a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a betegség elleni küzdelemben nagyon fontos a megelőzés, a magunkra, családtagjainkra való odafigyelés. 

A Rákóczisok ismét bizonyították, hogy helyén van a szívük!

A Rákóczi suli Iskola „Fizess egy mosollyal” jótékonysági akciója tovább hömpölyög az iskola osztályai között A Rákóczisok ismét bizonyították, hogy helyén van a szívük! A pedagógusok példamutatása - jótékonysági teaosztás - után a jótékonysági lánc következő láncszeme a 3.c osztály volt.

Vajon mit jósoltak a Kecskeméti Vadaskert medvéi?

Február 2., Gyertyaszentelő napja. A népi jóslat szerint e napon a téli álmából ébredő medve kijön a barlangjából és ha napos az idő, valamint meglátja a saját árnyékát, megijed és visszabújik, mert még hosszú lesz a tél. Ha a medve borús időre ébred, úgy mancsaival kitörli az álmot és nem megy vissza barlangjába, hanem elindul táplálék után, vagyis vége a téli időjárásnak, közel van a tavasz!

Kecskeméten rajzolt filmért is izgulhatunk az Oscar-gálán

Egy kecskeméti vonatkozású rajzfilmet is jelöltek idén az aranyszobrocskára. A vörös teknős című francia-japán alkotásról van szó, aminek nagy részét a kecskeméti rajzfilmstúdióban rajzolták. Deák Kristóf Mindenki című filmje pedig rövidfilm kategóriában jelölt.

Veled kiteljesedve! – Kezdődik a Házasság Hete

A Házasság Hete célja, hogy a szerelmesek ünnepe, Valentin-nap környékén színes programokkal hívja fel a figyelmet a házasság és a család értékére. A mozgalom 1997-ben Nagy-Britanniából indult, Magyarország 2008-ban csatlakozott hozzá, idén már 21 országban ünneplik. 

Fizetést a nagyiknak!

2017-től pénzt kereshetnek Törökországban azok a nagyszülők, akik rendszeresen vigyáznak az unokáikra.

Harmadfokú figyelmeztetést adtak ki ónos eső miatt Bács-Kiskun megyére

Bács-Kiskun megyékben harmadfokú figyelmeztetés él a várható ónos eső miatt. Tartósan hullhat ez a veszélyes csapadék, mennyisége meghaladhatja az 1-5 millimétert is. 

Szeretnél egy Pagony boltot?

Elsősorban Pécsett és Győrben, de akár az ország más nagyvárosaiban is franchise partnert keresünk Pagony gyerekkönyv- és játékbolt nyitáshoz, belépési díj nélkül!

Hova írassuk a gyereket? Megkezdődtek a nyílt napok a kecskeméti iskolákban

Elkezdődtek a nyílt napok, és az ismerkedős programok a kecskeméti általános iskolákban. Ha bizonytalanok vagyunk abban, és nem döntöttük arról, hogy szeptemberben melyik suliba írassuk nebulónkat, nézzünk be minél több suli nyílt napjára. Ebben segítünk!

17 éves magyar fiú az Australian Open junior bajnoka!

A 17 esztendős Piros Zsombor három szettben (4:6, 6:4, 6:3) megverte a kétszeres Orange Bowl-győztes izraeli Isaj Olielt az Australian Open junior egyesének döntőjében, így Fucsovics Márton 2010-es wimbledoni sikere után ismét Grand Slam-tornát nyert a fiatalok között egy magyar férfi teniszező! -írja a nemzetisport.hu

Oldalak