Jelenlegi hely

Hírek

Erzsébet táborok

Megnyílt az Erzsébet Táborok 2017. évi pályázati felülete. Ebben az évben, jellemzően köznevelési intézmények, családsegítő és gyermekvédelmi intézmények pályázhatnak csoportosan a Balaton partján megszervezett „ottalvós” és a lakóhelyeken szervezett napközi-táborokba.

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?

“Hacsak valaki nem tesz az ügyért komám, akkor semmi sem fog megváltozni, de nem ám.”

Aki látta a Lorax című mesefilmet, annak ismerős lehet a fenti idézet, ami a mese legbölcsebb és legfőbb üzenete is egyben. Mindannyiunknak szól, egyszerű, ám nagyon igaz és nagyon aktuális mondat több szempontból is. Április 22-én, a Föld napján különösen!

Szabó Béláné Rita: Mind a munkámban, mind a hobbimban a gyerekek közt érzem jól magam

Szabó Béláné Rita, védőnő, IBCLC laktációsi szaktanácsadó és táplálkozástudományi szakember. 7 fős családjával, - 5 gyermek édesanyjaként - él Kecskeméten, és szerinte a világ legcsodálatosabb szakmája az övé. Vele beszélgettünk, egy végtelenül kedves, határozott és a munkájának élő kecskeméti védőnővel, aki semmi másra nem adja az életét, minthogy a környezetében élő édesanyákat segítse.

10 gyönyörű kastély a főváros környékén

Az országban nagyon sok varázslatos kastély található, ahol megáll az idő, ami szépségével, rejtett kincseivel magával ragadja a látogatókat, történetével egy letűnt korról mesél. Családi kirándulás, romantikus séta vagy fotózás helyszínének is ideálisak. Bemutatunk néhány felfedezni való helyet.

Online tanácsadó oldalt indít a kapcsolati erőszak áldozatainak az Ökumenikus Segélyszervezet

A kapcsolati erőszak áldozatainak indított online tanácsadó oldalt az Ökumenikus Segélyszervezet, a honlapon névtelenül juthatnak információhoz az érintettek és hozzátartozóik, valamint a probléma iránt érdeklődők - jelentették be kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Irány Kecskemét - Háromnapos lesz a Majális a Szabadidőközpontban

Idén is megrendezésre kerül, sőt idén háromnaposra bővül a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Majális. Nagy szeretettel várják a fiatalokat, időseket, kicsiket és nagyokat, hisz minden korosztály talál majd magának szórakoztató programot: vásári forgatag, gyermekprogramok széles tárháza és a vidámpark mellett 3 napon keresztül egész napos színpadi produkciókkal kedveskednek a látogatóknak! Vendégük lesz többek között Szegedi Látványszínház és társulata, Ribizli bohóc, Matiné zenekar, Vastag Tamás és még sokan mások!

Valami baki csúszott a dologba oda fent! Kaptunk még egy kicsit a télből Kecskemétre

Nem áprilisi tréfa: 1 fokra ébredtünk! Valami baki csúszott a dologba ott fent! Kaptunk még egy kicsit a télből, szerdán: 1 fokra ébredtünk Kecskeméten és nagy pelyhekben hullt a hó! Mondhatni, hogy szép hóeséses reggelre ébredtünk… na de áprilisban? Nyugodtan kijelenthetem, semmi szépséget nem találtam benne, sőt elborzadva láttam a zsenge szárú tulipánjaimat, dideregni a havas takaró alatt. Sőt szomorúan tapasztaltam, hogy bár áram volt, de se kábeltévé, se hálózati telefon, se internet nem volt, miért is lenne, hisz ez is hozzátartozik az áprilisi „tréfához”.

Kecskeméten is "Énekelnek a Földért" - Csatlakozz Te is!

A Jobb Veled a Világ Alapítvány egyedülálló akcióval ünnepli a Föld Napját: a világnap alkalmából közös énekléssel hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a fenntartható gondolkodásmód és az azzal járó életmód mellett való elköteleződésre. 

Az "Énekelj a Földért" kezdeményezéshez a világ minden tájáról több, mint 90000 jelentkező csatlakozott. A szó szoros értelmében: Mindenki énekelni fog! A szervezők számításai szerint minimum 100.000 magyar fog énekelni a Földért a világ körül. 

Legjobb Húsvéti családi programok Kecskeméten és környékén

Húsvéti válogatásunkban családi programokat, hagyományőrző és gasztronómiai eseményeket, állatsimogatási lehetőségeket, tojáskereső partit és sok-sok kitűnő programot találtok. A háromnapos hétvége számtalan izgalmas programmal kecsegtet – a legjobbakból szemezgettünk.

Jó tudni az általános iskolai beiratkozásról

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az általános iskolai beiratkozásról és az első évfolyamról. Ha lemaradtál volna, az óvodai beiratkozás tudnivalóit ITT találod.

Forgalmi rend változás lesz április 15-én a Rákóczi utcán

A tömegközlekedés forgalmi rend változását is érinti a Hírös Város Turisztikai Központ Húsvétoló programja április 15-én a Rákóczi utcán.

Húsvéti kisokos sonkához, tojáshoz - a NÉBIH tanácsai

A húsvéti nagybevásárláskor érdemes átnézni a sonkák és a tojások jelölését, ezek alapján a vásárló tájékozódhat a termék típusáról és minőségéről, például a minőség-megőrzési időről, illetve hogy hagyományos pácolással, vagy gyorspácolással készült-e a sonka – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Ezért becsüld a védőnődet! - Elhivatottság és támogatás: a védőnői hivatás, és ami mögötte van…

Mindent tud a babádról, már-már családtag. A várandósság időszakában egyik legfőbb tanácsadóként számíthattál rá, és a kicsi születése óta sincs olyan kérdés, amire ne lenne megnyugtató válasza. Ám a védőnői hivatás nem merül ki csupán ebben, és ez az, amit talán kevesen tudnak… Számtalan szívhez szóló történet, rengeteg hálás kismama és család, akik életének, hazánkban egyedülálló módon, immáron 102 éve részesei a védőnők.

Kecskeméti múzeumok ünnepi nyitva tartása

Ezeket a múzeumokat látogathatjátok a húsvéti hosszú hétvégén az alábbi napokon.

Láthatatlan munka a (nagy)családban

A láthatatlan munka napjához – minden április első keddje - kapcsolódó konferencia célja az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a sokak által végzett értékes és pótolhatatlan munkára. Az esemény keretein belül került sor a "BEUGRÓ – munkához látok" című pályázat díjkiosztó ünnepségére is.

Tankönyv helyett tablet az általános iskolákban

Eljött ez az idő is, számítani lehetett rá, hogy hamarosan felváltja a digitális oktatás a hagyományos tantervet. Valóban betört az internetes forradalom a gyerekek hétköznapjaiba.

Eltűnt egy 16 éves lány Kecskemétről

A 16 éves lány kecskeméti tartózkodási helyéről tűnt el. A Kecskeméti Rendőrkapitányság a körözési eljárást folytat Csányi Melinda 16 éves kunszentmiklósi lakos eltűnése ügyében.

Nem az aminek látszik

A joghurtok kerültek célkeresztbe a Tudatos Vásárlók Egyesületének legutóbbi terméktesztjén.

Hozzon érzelmeket a nyuszi!

Szeretnéd, ha a gyermeked veszekedés, kiabálás vagy hiszti nélkül is el tudná mondani, hogy mi bántja? Ahhoz, hogy más utat találjon az érzelmei kimutatására, meg kell ismerkednie az érzelmek szerepével.

Ebben segít az "Értsünk szót" érzelmi kártyacsomagja, munkafüzete és mesekönyve! Kitűnő ajándék lehet húsvétra, a szünet alatt ki is próbálhatjátok!

Igaz-e a "kék bálna" hír, vagy csak lájkvadászat? Sikerült a médiának újra megfélemlíteni minket?

Arról, hogy a „kék bálna” létezik-e vagy sem, hiteles információt senki sem tud, egy biztos a média nagyon rácuppant erre a dologra. Sok esetben a lájkvadászat, más esetben a megfélemlítés lehet a cél. Sajnos a média nem mindig önzetlen figyelmeztető szándékkal tárja elénk ezeket a jelenségeket. Mi szülők pedig mind-mind hisszük vagy sem, de félünk, féltjük gyermekeinket.

Kecskeméti Öttusa Világkupa versenyre jelentkezhetnek a középiskolások segítőnek

Önkéntes fiatalokat keresnek, akik a verseny lebonyolításában és csapatkísérőként segítenék a városunkba látogató sportolókat.

Megszületett az Év legnépszerűbb gyerekdala!

A Picur viaDAL-t, a gyerekdalok versenyét idén harmadszor rendezte meg a 6 éves Picur Rádió.

Elérhetőek az Egyszülős Központ online szolgáltatásai

A gyermeküket egyedül nevelő szülők segítésére állami támogatással, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány közreműködésével alakul meg idén az Egyszülős Központ, amely szolgáltatásait az érintettek javaslatait figyelembe véve alakítja ki. A központ áprilisban elindította azon online szolgáltatásait, amelyekre a legnagyobb igény mutatkozik, így jogi, pszichológiai tanácsadást és mediációs segítséget kaphatnak a hozzájuk fordulók.

7 kortárs vers a Költészet Napján

A Magyar Költészet Napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóesteket, könyvbemutatókat, költőtalálkozókat és –versenyeket tartanak. A rendezvényeken klasszikus és kortárs költők versei egyaránt szerepelnek. Gyakran diákok, vagy éppen a ma is élő szerzők tolmácsolják a költeményeket.

Puchner Birtok-Bikal, a családbarát szálláshely

A Mecsek lábánál, hívogató völgyekkel szabdalt, dimbes-dombos, varázslatos vidéken található a Puchner Birtok, egy több mint 14 hektáros, ősfákkal övezett területen. A kastélyszálló mellett található Élménybirtokon pedig életre kel a középkor!

Oldalak