Jelenlegi hely

Hírek

Segíts TE IS egy PIC-it! Kampány a koraszülöttekért

Ha megkérdeznek minket – felnőtteket –, hogy adni vagy kapni szeretünk-e jobban, talán gondolkodás nélkül azt feleljük: adni. Aztán, ha arra kerül a sor, már megválogatjuk, kinek, mire, mit és mennyit adunk szívesen. Naponta találkozunk ilyen-olyan alapítványok képviselőivel, jótékonysági képeslapot vásárolunk, aprót és egy kis élelmiszert adunk a szupermarket előtti hajléktalanoknak, visszük a kinőtt ruhákat és cipőket a rászorulóknak. Karácsony előtt csúcsosodik az adományozási kedv, ilyenkor tavaszra lankad, talán immunissá is válunk a kérésre.

Elindult az Év legnépszerűbb gyerekdalának közönségszavazása

2017-ben a Picur Rádió újra megkeresi az Év legnépszerűbb gyerekdalát! A zenekarok és előadók március 20-ig pályázhattak 2015. áprilisa után megjelent dalaikkal. A Picur viaDALra összesen 12 zenekar pályázott 27 dallal. Biztos Ti is kíváncsiak vagytok rá, hogy hallottátok-e már ezeket a gyerekdalokat.

Óraátállítás: így jegyezd meg mikor merre tekerünk!

Bevallom őszintén, gyerekként sokáig bajban voltam az óraátállítás szabályaival. Az egy dolog, hogy nem értettem miért is állítgatjuk pontosan, csak a nyűg van vele, egy plusz lehetőség a késésre. Aztán idővel már nyűg sem volt, mert az okos készülékek maguktól átálltak. Én csak konstatáltam, hogy megint kaptam, vagy veszítettem egy órát. Na, de hogy pontosan mikor és merre kell tekerni a vekkert, azt sokáig egyszerűen nem bírtam megjegyezni, és ma már azt is tudom, ezzel a problémával nem vagyok egyedül. 

Szendvics ötletek gyerekeknek - kreatív anyukák ezt csak szeretni lehet!

Olyan sokszor vagyok bajban, hogy hogyan tegyem vonzóbbá gyermekeimnek szánt ételeket, zöldségeket, gyümölcsöket. Sokunknak okoz ez fejtörést, nap, mint nap. Nálunk annyiszor lép életbe a „nem tetszik, nem kóstolom meg” állapot, hogy nem is tudom mikor tettem utoljára új dolgot a tányérjukra.

Milyen okmányok és eljárások lettek ingyenesek? Mutatjuk!

2016-ban több okmány és eljárás illetékmentessé vált, 2017. március 16. napjától pedig tovább bővült azoknak az okmányoknak és eljárásoknak a köre, melyekért nem kell fizetni!

Egyszülős családok - Közösségre és érdekképviseletre van szükségük

Az elszigetelődést tartják a legnagyobb problémának a gyermeküket egyedül nevelő szülők – ez derül ki az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány több mint ezer fő válaszain alapuló kutatásából. A Budapesten létrejövő egyszülős központ legfontosabb feladatának pedig az egyszülős családok jogainak és elfogadásának képviseletét tartják az érintettek.

Ma van a víz világnapja!

A 2017. évi világnap mottója magyarul: „Szennyvizek? Tiszta vizet"

Miért 03.21. lett a Down-szindróma Világnapja?

Az UNESCO március 21-ét a Költészet Világnapjának nyilvánította, ám 2006 óta ezen a napon tartják a Down-szindróma Világnapját (World Down Syndrome Day) is.

Általános iskolai beiratkozási infók Kecskeméten

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatala közleménye a tankötelessé váló gyermekek általános iskolai beíratásáról

LÉPJ a boldogságodért! - Március 20. a boldogság nemzetközi napja

A boldogságnak már van egy napja, amit az év többi napjából hivatalosan is megünnepelhetünk. Az ENSZ Közgyűlése március 20-át ugyanis a boldogság nemzetközi napjává nyilvánította. Buthán királya pedig bevezette a bruttó nemzeti boldogság fogalmát, lakosai jólétének a mérésére, mivel ez többet elárulhat a boldogságszintjükről, mint a GDP. 

KidsOasis - Legyél Te is gyerekszállodaigazgató! Kóstolj bele a szállodák világába, de ne csak vendégként!

A KidsOasis egész évben meglepetéseket tartogat a család minden tagja számára!

A KidsOasis idei első nagy kampányában a tavalyi nagy sikerre való tekintettel újra a gyermekeket szólítja meg.

A Föld órája - március 25. - kapcsold le a villanyt egy órára

2017. március 25., 20:30 - 21:30! Te megtennéd? Te kibírnád? Te törődsz vele, hogy mi lesz gyermekeink, gyermekeivel? Te népszerűsítenéd? Március 25.-én este, 20:30 - 21:30 között világszerte lekapcsolják egy órára a nélkülözhető világítást, és áramtalanítják az elektromos készülékeket.
Te csatlakoznál?

Van egy jó tippünk a nemzeti ünnepekre!

Március 15., szerda egy ajándékba kapott nap az egész családnak. Azonban sokan tapasztaljuk azt, hogy gyerekekkel nem lehet az egész napot otthon tölteni... A szabadban eltöltött idő mellett érdemes a kultúrára is időt szakítani. Néhány olyan múzeumot ajánlunk most nektek országszerte, ahol az egész család talál látnivalót, és még a belépés is ingyenes lehet.

Újra képernyőn a Virtuózok!

Április 7-én indul újra a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna csatornán.

A Mosolyra Hangolók együttes énekesnőt keres

Legyél te is Mosolyra Hangoló! Jelentkezz az együttesbe énekesnőnek! Pályázatodat 2017. április 9-ig várjuk, de hogy könnyebben Rád találhassunk, jelentkezz mihamarabb!

Elindult a sofőr, az anya fent, a baba lent maradt

Hogy juthatunk el idáig? Milyen ember az ilyen, aki figyelmetlenségből becsukja az ajtót egy anya előtt a trolin, ahol a kisbabája lent maradt az utcán, és mikor az anya szól, hogy mi történt, meg sem áll, hanem tovább indul! Úgy, hogy az a kis baba védtelenül az utcán marad egyedül. Mit érezhetett az az anya, még bele gondolni is szörnyű!

Fizess verssel a kávéért március 21-én

2017. március 21-én kedden, a Költészet Világnapján a Julius Meinl jóvoltából számos helyen idén is verssel fizethetünk a kávénkért. Egy teljes napig minden idézet - legyen az ismert, vagy saját költésű vers - kávéházi fizetőeszközzé válik az alábbi helyeken.

Terézanyu pályázat: Mersz-e bátor lenni?

Ki mertél-e állni magadért, vagy másért, vagy csak szerettél volna? Mertél-e változtatni, túllépni a korlátaidon vagy még gyűjtöd hozzá az erőt, az inspirációt? A személyes bátorságról, merész döntésekről, vakmerő változtatásokról vagy éppen a próbálkozásról, vágyakozásról szóló női történeteket várnak április 9-ig a Terézanyu pályázatra. Idén újdonság, hogy „egyperces” videóval is lehet pályázni. A pályaművek feltöltéséhez szükséges űrlap és bővebb információ a www.terezanyu.hu oldalon található.
 

Legyen kecskeméti az Év Védőnője! Segítesz?

2017-ben is meghirdetik az ÉV Védőnője jelölést. Áldozatos munkájuk tiszteletre méltó, legyen egy kecskeméti védőnő az Év Védőnője! Gyertek, segítsétek őket és jelöljetek, hisz büszkén kimondhatjuk, Kecskeméten nagyon sok olyan védőnő van, aki elfogultság nélkül, de megkaphatná ezt a díjat!

Március 15-ei kecskeméti programok! Hová menjünk a családdal?

Ünnepi programok az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére március 15-én Kecskeméten. Ízelítő az idei  ünnepi és családi programokból: Élő történelem a Nyíri erdőben, ünnepi megemlékezés a Kossuth Lajos téren, családi programok és kerékpár túra. Nézzük mi vár ránk 15-én:

A komfortzónán kívül – Vándorina az El Caminón

3500 km-t gyalogolt a szülővárosából, Kaposvárról Spanyolországba Santiago de Composteláig. Miért indult útnak? Milyen utat járt be testben és lélekben? Álmokról, határok átlépéséről, elfogadásról, önismeretről, szenvedéllyel végzett munkáról, és a zarándoklaton megélt csodákról beszélgettünk Jakusovszki Dorinával.

Cifrapalotában adtak randevút a hölgyeknek a Rotarysok

A kecskeméti Rotary Club tagjai a szokásos csütörtöki ülésük helyett ezen a héten nőnap alkalmából szerdán tartották összejövetelüket, amelyre szeretteiket is meghívták. Vendégül hívták Kecskemét jeles hölgy-közösségét, az Inner Wheel Club tagjait is, sőt az a megtiszteltetés ért, hogy engem is meghívtak.  Az est remek hangulatban telt el, látszik, hogy egy nagyon összeszokott, egymást szerető és tisztelő, szinte baráti társaság az övéké.

Ingyenes próba nyelvvizsgák Kecskeméten - itt tényleg nem veszthetsz semmit

Szeretnéd tudni milyen szinten van gyermeked angolból? Már Te is régóta tanulod, de miért nem nyelvvizsgáztál még le? Gondolom félsz, hogy nem ütöd meg a szintet és sokba kerülne a próbálkozás. Itt a lehetőség most Kecskeméten, hogy megmérettesd a tudásod ingyenesen és ha készen állsz rá, ne halogasd tovább!

Várandósság, szülés, gyermeknevelés, nagy dolog készül Kecskeméten!

Várandósság – szülés – gyermeknevelés és minden, ami ehhez kapcsolódik, erről szól a Születésünnep. 2017-ben is május első vasárnapjával, anyák napjával kezdődik a Születésünnep, ahol több mint egy héten keresztül ingyenes és sokszínű programsorozattal várjuk a kecskeméti családokat.

Oldalak