Jelenlegi hely

Hírek

Megnyitott a Család- és Karrierpont Kecskeméten - a családokat és a munkáltatólat is segítik

Hivatalosan is megnyitotta kapuit Kecskeméten a Család- és KarrierPONT, amely egy inspiratív és befogadó közösségi helyként szolgáltatásaival egyrészt a családi élet szereplőit, másrészt a munkáltatókat segíti majd, de megpróbál közöttük egyfajta híd szerepet is betölteni a család és a munka összeegyeztethetősége érdekében.

Melyik fát választod?

Minden fának története van. Az Év Fája verseny 12 döntőse azért is különleges, mert fontos szerepet töltenek be a környezetükben élők életében, találkozási pontot kínálnak. Neked melyik tetszik?

Elefántfürdetés a Cirkuszok Éjszakáján

Július 14-én hatodik alkalommal is megrendezik a Cirkuszok Éjszakáját, amely idén is a balatonlellei elefántfürdetéssel veszi kezdetét. Interaktív programok, izgalmas előadások lesznek. A Kossuth-díjas Richter József kezdeményezésére létrehozott esemény a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz összefogásával valósul meg.

Bakancslisták nyárra - Akinek nincs esze, legyen notesze!

Még minden csupa várakozás, tervezgetés, reménykedés és izgalom a nyár. Ha leírjátok azt a csupa-csupa jó dolgot, az álmaitokat, reméljük, valósággá vállnak.

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.

Sült krumplin, a halrudacskán és a dinó falatkákon túl is van egészséges, családi gasztroélmény!

Szerettek a konyhában együtt főzni a családdal? Számotokra is fontos az egészség, hogy minden nap sok zöldséget és gyümölcsöt egyetek? Válogatós a gyerek, de van olyan receptetek, aminek még ő sem tud ellenállni?

Felhőtlen szórakozás, fülsiketítő kacagás! A Meseudvar idén is várja a kisgyermekes családokat

Mesés, vidám „csobbanás” a nyári élményekbe, hangulatos esték, felhőtlen szórakozás, fülsiketítő kacagás! Mi más nevelne színházra, mint az intenzív, örömteli élmény?
Július 11-től szerda esténként a Kecskeméti Ifjúsági Otthon udvarán, ismét Meseudvar várja a kisgyermekes családokat.

Szombaton nyit a megújult kecskeméti strand

Szombaton nyitja meg kapuit a strandolók előtt a megújult Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark. Az 50 méteres medence nemcsak a sportolás, hanem a strandolás kedvelőinek igényeit is kielégíti majd, de egy új csúszdával is bővült a kínálat.

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?

Leendő ötödikeseknek hirdet felvételt a Fiatal Tehetség Program kecskeméti központja - határidő június 30.!

Rendhagyó képzés indul szeptembertől az 5. osztályos diákok részére Kecskeméten, ahol a tehetséggondozásé a főszerep. Jelentkezni június 30-áig lehet, a képzés ingyenes és iskola időn kívüli, szombati napokon lesz megtartva.

Mire válthatjátok be a kitűnő bizonyítványt, mutatjuk a belépőket

Lassan ott tartunk, hogy ha egy kisdiák kitűnőre végezte el az évet, akkor szép csendben sunnyognia kell, és nem lehet büszke az elért eredményére. Valahogy nem értem ezt a társadalmat, mindenki arra akarja nevelni a gyerekét, hogy legyen elfogadóbb, de pont mi szülők vagyunk, akik ellenpéldát mutatunk gyermekeinknek.

Erről szól az igazi Szent Iván éj - elsuttogott kívánságaink a legrövidebb éjszakán

Ha ma meghallja valaki Szent Iván nevét, legtöbbször az a kép jelenik meg előtte, amikor emberek nagyobb csoportjai kerekednek fel, s egyik múzeumból a másikba látogatnak a régi nyári napforduló idején.

Segítség kitört a nyár! Hová tegyük a gyereket - Fiatalos pedagógus gyerekfelügyeletet vállal Kecskeméten!

Segítség kitört a nyár! Hová tegyük a gyereket, hogy ő is jól érezze magát és mi is nyugodtan indulhassunk minden nap a munkába, tudván, hogy jó helyen van és vigyáznak rá?

Gyerekekkel étteremben - Adunk 10 tippet

Szaladgáló, visítozó gyermekek, törött poharak és tányérok, hisztizés és hangzavar - a szülők legrosszabb élményei egy étteremben eltöltött ebédről vagy vacsoráról. Íme néhány tipp, hogy nyugodtan mehess csemetéiddel étterembe.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.

Mary Poppins visszatér

Karácsonykor érkezik a hazai mozikba a Mary Poppins visszatér (Mary Poppins returns) című film, melynek címszerepét Emily Blunt alakítja. A legendás film legújabb feldolgozásához elkészült az előzetes is, amit megmutatunk.

Apák napja - ajándéktippek, amiket nem biztos, hogy meg akarsz venni

Apák napja... úgyanúgy késztetést érzünk, hogy meglepjük valamivel apát, mint májusban érezhette ő Anyák napján. Előfordulhat, hogy a lopott virág most nem annyira célravezető. De azért van pár ajándéktippünk.

Gyermeknevelés a 21. században

Egyszer volt egy konferencia. Az „ITT és MOST - Gyermeknevelés a XXI. században” címet kapta. Színes, széles témát átölelő előadás-sorozat volt, melynek középpontjában mégis az ÉN, az egyén, a szülő hogyléte, fizikai és lelki állapota állt. De hogy is kerül a gyermeknevelés során előtérbe a szülő hogyléte? Ahogyan érzi magát a szülő, olyanná teszi a családot, olyan lesz a család. Amilyen a család, olyan lesz a benne résztvevők környezete is. Köztük a gyermeké is. Hatással vagyunk egymásra. ITT és MOST.

Hétfőtől lazulhatunk a Főtéren - függőágyas nyugisziget

Június 18-tól startol az Ifjúsági kert a Békás szökőkút mellett. Délután 5-től 9 óráig igazán különleges élményben lehet része annak aki, a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál idején a nagy koncertek előtt egy kicsit lazulni szeretne a Főtéren.

Ugrálóvár és kisautó kölcsönzés Kecskemét és környékén

A Kecskemétimami új szolgáltatással indul a nyári szünet beköszöntével: ugrálóvár kölcsönzéssel. Szülinapra, családi napokra, vagy csak úgy egyszerűen a hétköznapokra, hogy jól érezzék magukat a gyerekek bérelj otthonra ugrálóvárat. Minden bulit, minden hétköznapot feldob egy légvár. Elindult az előre jegyzési naplónk, csak időben foglald le, hogy tudjuk biztosítani a légvárat.

Főzz be még egy üveggel! Minden gyereknek szüksége van gyümölcsre!

Egy újabb nagyon jó kezdeményezés, amit a kecskeméti Védőháló Karitatív Egyesület és Adománybolt és a Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat indított a napokban, Főzz be még egyet! elnevezéssel! Hát kérem főzzünk be még egyel többet!

Kecskeméti Múzeumok Éjszakája gyerekekkel!

Igazi családi programmá válik idén is a Múzeumok Éjszakája Kecskeméten, ugyanis a részt vevő intézmények nagy része gyerekprogramokkal is várja a látogatókat a legnagyobb kulturális rendezvényén. Ezen az Éjszakán így nem csak a felnőttek, hanem a legkisebbek is részesei lehetnek a múzeumi kalandoknak.

3+1 ok, hogy miért válaszd a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivált

Épp hogy vége a tanévnek Kecskemét máris elhozza nekünk a nagybetűs nyári fesztiválhangulatot. Hét nap, hetven kiállító, több mint hetven program, június 18-án kezdődik a kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál. Az idei rendezvény a 650 éves Kecskemétet fogja köszönteni, mely a város kiemelt rendezvénye.

Oldalak