Jelenlegi hely

Hírek

Ingyenes előadás: Merj vállalkozni 4 gyermek mellett is!

Ingyenes online előadásra invitálunk téged, ahol egy olyan nőt, családanyát, feleséget és vállalkozót ismerhetsz meg, akinek volt bátorsága három gyermek mellől otthagyni a biztos tanári állást, és bevételi forrást azért, hogy olyan tevékenységbe kezdjen, ami igazán élteti és boldoggá teszi.
Kopócs Éva élete, döntései, bátorsága, kitartása és rugalmassága példa értékű.

A Média a Családért Alapítvány idén három szakmai díjat is átad

A Média a Családért Alapítvány három szakmai díjat is átad 2017. január 19-i gáláján. A 10 éve alapított Családbarát Médiáért-díj mellett idén a határon túli magyar területekre is kiterjesztett Külhoni Családbarát Médiáért-díj, valamint az EMMI által támogatott Média a Nemzedékekért-díj is gazdára talál.

Kismamáknak szelfi mellett már itt a brelfi is - művészi szoptatós képek

A szelfizés nagy divat, mindenki ismeri, na de a brelfiről hallottál már? Brelfie - azaz breastfeeding selfie -  nem más, mint a szoptatás közbeni szelfi, újabban egy különleges művészi app-al megspékelve. A PicsArt alkalmazás segítségével ugyanis a kismamák a szoptatós szelfijükre egy ún. életfa effektet tehetenek. Az eredmény érdekes, lenyűgöző, gyönyörű, művészi, furcsa? Ezt a következő képekből döntse el mindenki maga. 

Az élet születése - 9 hónap 4 percben

Az élet csoda. Ez a videó 4 percbe sűrítve mutatja meg, hogy mi minden történik a magzati fejlődés 9 hónapjában. Fogantatástól a születésig 3D animációban. Elképesztő!

Korán jött az influenza

Az elmúlt 5-6 szezonhoz képest sokkal korábban érkezett Európába az influenzavírus – mondta az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályának epidemiológus főorvosa az M1-en.

Új fejlesztőközpont nyílt Kecskeméten

Megnyitotta kapuit a Bagolyvár Fejlesztő Központ Kecskeméten. Az alapítókat az a szándék vezérelte, hogy többféle módszerrel, de egy helyen és kiváló szakemberek közreműködésével tudjanak hatékony segítséget nyújtani az eltérő fejlődésmenetű gyermekeknek és családjaiknak. A Bagolyvárban ezen kívül több programlehetőség érhető el azok számára is, akik normál fejlődésmenet mellett különböző készségfejlesztéssel kívánják gyarapítani gyermekeik jelenét és jövőjét.

Pszichodráma csoport indul Kecskeméten!

Itt az új esztendő, az új fogadalmak, elhatározások ideje. Itt a lehetőség, hogy jobban figyelj magadra, hogy egy időre kilépj a megszokott hétköznapi tevékenységek forgatagából. A pszichodráma segíthet ebben!

Fizess mosollyal! Nem mindennapi kihívással álltak elő a Rákóczisok

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusai és diákjai karitatív kihívást kezdeményeznek, amelynek célja, hogy önzetlen segítséget, támogatást nyújtsanak bárkinek, akinek erre szüksége van.

Pongrácz doktor úr rendelési idejének helyettesítése

Pár héten belül ki fog derülni ki lesz az állandó orvos, addig pedig helyettesítésekkel oldják meg az átmeneti időszakot. Sok kérdés megválaszolatlan még, hogy ki fogja átvenni Pongrácz doktor úr helyét. Az édesanyák bizonytalanok és szomorúak, hisz nemcsak nekik hiányzik a doktor úr jósága, szakértelme, de a kicsi lurkók is mind megkedvelték. És ugye tudjuk, hogy milyen hálás dolog is az, amikor gyermekünk elfogadja és kedveli a doktor nénit/doktor bácsit. 

2017-ben első alkalommal! Januárban is légvárvilág Kecskeméten!

2017. január 15-én vasárnap újra vár minden kicsit és nagyot a Légvárvilág játszóház Kecskeméten a Városi Messzi István Sportcsarnokban.

Kecskeméten is több helyen: "Ha fázol, vegyél el egy kabátot. Ha segíteni akarsz, tegyél ide egyet."

Remek kezdeményezés terjed a Facebookon. Ha tudunk, segítsünk felesleges kabáttal, meleg ruhával, hogy elvihesse valaki, akinek szüksége van rá a nagy hidegben. 
A Vígszínház elé kitett fogas képe "jár körbe" a facebookon, aminek hatására Budapesten és az országban gyorsan terjednek a gyűjtőpontok. Így már Kecskeméten is!

Média a Nemzedékekért-díj 2016

A családbarát Médiáért-díjat 10 éve fenntartó Média a Családért Alapítvány 2016 októberében meghirdette a Média a Nemzedékekért-díjat. 

Kidobott karácsonyfák gyűjtése Kecskeméten

Január 9-20 között gyűjtik a kidobott karácsonyfákat a Városgazdasági Kft. munkatársai. Arra kérik a lakosságot, hogy lehetőleg úgy helyezzék el a fenyőket a hulladékgyűjtő edények mellé, hogy a forgalmat, a közlekedést, illetve a vagyontárgyakat ne veszélyeztesse, ne zavarja. A fákat mindenütt elsősorban az adott városrész hulladékszállítási napján szedik majd össze.

A jó vers ugródeszka, fel lehet róla szökkenni az égig - Lackfi János költő a Budapestimaminak

Megjelent az Ikertükör válogatás, amelyben húsz kortárs verset találunk a világirodalomból. Két költő: egy nő és egy férfi, Szabó T. Anna és Lackfi János fordításában. Bátran fogyasszuk a "versvitamint" téli napokon is!

Zsiráfbébi született a Fővárosi Állatkertben. Ő 2017 első négylábú újszülöttje.

Örömhírrel indult az új év a Fővárosi Állatkertben, január 1-jén kora délután megérkezett 2017 első számú újszülöttje: egy egészséges zsiráfborjú. A kis hosszúnyakú még a „szülőszobában” van, de néhány nap múlva megcsodálhatja a közönség is.  

Jöhet a hó hozzánk is!?

Pont 1 évvel ezelőtt január elején minden sajtó főcímén ez állt: Behavazódott Kecskemét. Idén is van rá esély, bár inkább a fagyos nagy hidegre számíthatunk. A következő napokban többfelé várható havazás, de viharos szélre és komolyabb lehűlésre is készülni kell. A leghidegebb helyeken mínusz 18 Celsius-fokig csökkenhet a hőmérséklet, s néhol még napközben is mínusz 10 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi, középtávú előrejelzéséből.

Az első vidéki újszülött 4750 grammal és 61 centiméterrel jött a világra

Kecskemét, Halas, Debrecen, Budapest... Ők az ország első babái. Aladár Leonárdó, Adél, Benjámin Noel, és az Alíz nevet választották a szülők nekik.

Újévi baba - Megkapta az Operaház idei útravaló lemezét az első újszülött

A Magyar Állami Operaház Útravaló 2017 címmel megjelent CD lemezével köszöntötte Ókovács Szilveszter, az intézmény főigazgatója az év első újszülöttjét vasárnap Budapesten, a Semmelweis Egyetem klinikáján.

Béke Világnapja - Január 1.

Béke Világnapja VI. Pál pápa kezdeményezésére jött létre 1967. január 1-én. Azóta az év első napján a mindenkori pápa a világhoz intézett üzenetében foglalja össze a békéről vallott gondolatait.
2000-ben az ENSZ kezdeményezésére január 1-je nemzetközi békevilágnappá vált.

Tényleg 11 perc alatt kell megcsinálnunk az életünket? - Tari Annamária a Budapestimaminak

Hosszasan egyeztettük ezt az interjút, az ünnepek és azt megelőző őrült rohanás kicsit felülírta az A, majd a B tervet. De semmi különös nincs ebben - állapítjuk meg beszélgetőpartneremmel. Mostanság szinte mindenki siet és kapkod. Sürgetettség érzésről, generációs problémákról, offline-online élet dilemmáiról, újratervezésről beszélgettünk Tari Annamária, pszichoterapeutával. Csak azért is ráérősen. 

Amit még nem tudtál a kecskeméti korcsolyázásról

Szerinted hány pár bérelhető korcsolyája van a Főtéri Jégpályának? Na és, milyen lehet a legkisebb és legnagyobb méret? Ezeknek az érdekességeknek jártunk utána. Hiszen sokan töltik családostul az ünnepek közötti szabadidejüket itt Kecskemét Főterén.

Kecskemetimami - Ez történt velünk 2016-ban!

Az elmúlt év is igencsak mozgalmas időszak volt számunkra, bemutatjuk - a teljesség igénye nélkül - hogy mit is csináltunk.
Lássuk csak…

Eggyel több szabadnapunk lesz idén! - munkaszüneti napok 2017-ben

Miért jó már év elején tudni, mikor lesznek az ünnepek? Előre meg tudjuk tervezni a családi kirándulást, nyaralást vagy hosszú hétvégét akár egy kis wellnessel! Tervezd meg előre a családi kirándulásokat vagy épp a szabid kivételét. Jó hír, hogy a hosszú hétvégék szempontjából jól alakul a 2017-es év is, mivel többször is lehetőségünk adódik a háromnapos pihenésre, kétszer 4 naposra, de szombati munkavégzéssel nem kell számolni.

Itt a biciklisták álma: kerékpárútak épülnek Kecskeméten!

Összesen közel 300 millió forint értékben kezdődik meg jövőre gyalog-, kerékpárút, valamint Közbringa rendszer kiépítése Kecskeméten, azaz a tervek szerint hamarosan már városunkban is lehet bicikliket bérelni. 

Oldalak