Jelenlegi hely

Anya, család, karrier…beszéljük ki közösen Kecskeméten

Egy vállalkozó nő legyen akár másfél éves, vagy akár 15 éves a gyereke, mindig anyaként "funkcionál". Sokszor azért vállalkozunk, hogy könnyebben túl tudjuk élni ezt a mai rohanós világot. Mert ahogy a gyerek elkezd oviba járni, azzal együtt kezdődik a mindennapos rohanás.

Sietni kell az oviba, suliba, aztán sietni, hogy időben beérjünk a munkahelyre, és kuncsorogni a főnöknek, hogy engedjen kicsit hamarabb haza, hogy ma se az én gyerekem jöjjön el utoljára. Ha ez nem megy, akkor apának kell megoldani, vagy épp azon izgulni, hogy a nagyi el tudja-e hozni?

Ez az állandó logisztikázás, meg persze, hogy szülés után nem vesznek vissza a munkahelyre, vagy éppen nem igazán családbarát már gyerekkel, bizony arra serkent minket, nőket, hogy legyünk a saját magunk urai. Akkor dolgozhassunk, amikor nekünk jó, és akkor legyünk szabin, amikor épp nekünk jó. Vagyis otthon maradhassunk, amikor a kisfőnök épp beteg, - és helyette éjszakákat virraszthassunk munkával-, vagy elmehessünk az anyák napi műsorra, vagy épp a hőn szeretett kisfiunk focimeccsére.

Azért vállalkozunk, hogy legyen elég szabadidőnk, hogy ne csak ledolgozzuk a munkaidőt, hanem hobbiként és hivatásként éljük meg.
Sokszor irigykedve nézzük a sikeres vállalkozó nőket, hogy nekik milyen könnyű, hogy mindig mindenre van idejük, hogy milyen egyszerű az életük... na persze ez csak kívülről látszik így.
Kemény kiképzés gyerek mellől vállalkozni vagy akár épp munkába járni.

Mert ugye van ez a sztereotípia, hogy egy nő legyen…:

  • Jó anya: mindig mosolygós, türelmes, gondoskodó…
  • Legyen jó munkaerő: pontos, terhelhető, bizonyítson jobban a férfi kollégáknál, de ez mellett vállaljon azért ő is túlórát…
  • Tökéletes bankár: hogy hó végén ne vajas kenyeret kelljen enni…
  • Legyen mindig kreatív, legyen ötletelő, innovátor, jó szervező, jó tanító, békebíró, Life és Business Coach és kiváló rendezvényszervező.
  • De ez mellett legyen még jó feleség, jó szakácsnő, jó házvezetőnő, vagyis a láthatatlan munka hőse is.

Valóban nekünk, nőknek mindenhez kell értenünk, minden területen 100%-osnak kell lennünk?
És miért, akarunk mi mindent tökéletesen csinálni, minden pozícióban a lehető legjobbat nyújtani?
Beszéljük ki együtt hétfőn, az anyaság-család-munka melletti nehézségeket és szépségeket!

A májusi WoT klubest fő témája a feszültségmentes kommunikáció lesz. Anyaság és karrier: van élet a munkahelyen túl? Gyertek el, találkozzunk, beszélgessünk egy jót!
2017. május 22., 17:00–20:00
WoT klub, Kecskemét Szolnoki u. 23.
Gyere és tarts velünk, jelentkezz itt: http://womenontop.hu/klubesti-programok

Anyaság és karrier
Van élet a munkahelyen túl? Merjünk gyermeket vállalni ha felfelé ível a karrierünk? Gyes-en vagyok, hová vesznek így fel? Vállalkozóként dolgozni gyerekek mellett lehetetlen küldetés? Májusban 2 kedves családi ünnepet is ünneplünk: anyák napját és a gyermek napot. Beszéljünk róla, hogy milyen az anyák és a gyerekek élete a családban, amikor anya dolgozik. Gyere el, meséld el az élményeid, gondolkodj el mások megoldásain!

Meghívott vendégek:
Kovács Lili, 19 éves érettségiző
Őszintén beszél róla, milyen az amikor nincs ott anya, pedig szükség lenne rá, milyen az a helyzet, amikor csak a tesóra számíthat, milyen érzés, amikor ő veszi át a felnőtt szerepeket a családban és a saját életében.

Horváth Éva, Access Conciousness Facilitator
2 gyermek édesanyjaként tapasztalta meg, hogy mennyire sok feszültséggel jár az anyaság. Pár éve rátalált az Access módszerére, és azóta megváltozott körülötte a világ: zökkenőmentessé vált a kommunikáció. Könnyedebbé vált minden csupán azzal, hogy a saját hozzáállását változtatta meg a világhoz.

Tetszik a program? Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 23.

Nem hosszú idő 2 hónap. Tényleg nem. Mégis mennyi mindent megváltoztatott. Mi is mennyit változtunk.
Ugrás az oldal tetejére