Piros tészta:
- 300 g liszt
- 115 g vaj
- 200 g porcukor
- 1 ek. vanília esszencia
- 2 db tojás
- 5 g só
- 150 ml joghurt
- 100 ml víz
- 4 ek. piros ételfesték
- 5 gr. szódabikarbóna
- 5 gr. 10 %-os ecet
A vajat habosra keverjük a porcukorral és egyesével hozzáadjuk a tojásokat. A joghurthoz adjuk a vizet, a sót, az ételfestéket, összekeverjük, majd a vajas masszához adjuk. Kanalanként belekeverjük az átszitált lisztet. A szódabikarbónát és az ecetet egy kis tálban elkeverjük majd a tésztához adjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 C fokon késre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Fehér krém:
- 250 gr. mascarpone
- 250gr. túró
- 130 gr. porcukor
- 1 ek. vanília eszencia
- 200 ml habtejszín
A tejszínt a habfixálóval keményre verjük. A többi hozzávalót kikeverjük, a felvert tejszínt belekeverjük.
Zöld tejszínhab:
- 500 ml tejszín
- 1 tubus zöld ételszínezék
- 1 cs. habfixáló
A tejszínt a zöld ételszínezékkel és a habfixálóval keményre verjük.
Meggy szósz:
- 1 ü. kimagozott megybefőtt
- 2 ek. étkezési keményítő
A befőttet a levével együtt tálba öntjük és a keményítővel sűrűre főzzük.
A sütemény összeállításához a tésztát 2 lapra vágjuk, majd az alsót visszahelyezzük a tepsibe. Megkenjük a zöld tejszínhabbal, arra tesszük a fehér krémet, majd a tetejére a piros tészta felső részét. Tálaláskor meggyszószt adunk hozzá.
Jó étvágyat a sütihez!
Hegedűs Hanga 10 éves a Konyhafőnök Junior nyertese
Gyere és tarts velem a Facebookon is!
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges