Jelenlegi hely

Csá, évi 1460 pet palack: Itt az idő, hogy véget vessünk a környezetünket pusztító műanyagszennyezésnek!- avagy tisztított víz a családunknak!

Sajnos a legfrissebb kutatások szerint a hazai folyók, Duna és Tisza is mikroműanyag részecskékkel szennyezettek, sőt a műanyag darabok megtalálhatóak a csapvízben és a palackozott ivóvízben is. Mivel a férjem ablakok és a homlokzatok mosásával foglalkozik, a felhasznált víz minősége számunkra nagyon fontos, de ezek „csak” ablakok és homlokzatok, nekünk viszont van két gyermekünk is, akikért szintén felelősek vagyunk! -Vörös-Kovács Katalin írása

A férjem RO tisztított vízzel mosta már Angliában is az épületeket, és most a cégünkben is ezt a tisztítási technológiát alkalmazzuk a minden szennyezőanyagtól mentes víz elérése érdekében, így már tudatosan kerestem családunk számára is ezen az elven működő ivóvíz tisztítót.

Tudom, hogy már nagyon sok családban használatos valamilyen berendezés, de nálunk valahogy ez idáig váratott magára. Persze nem mindegy, hogy milyen berendezést használunk, hiszen sokan sokféle áron kínálják a termékeiket és az éves fenntartási költségben is jelentős különbségek vannak.

 

 

Nem akartam több százezer forintért vásárolni és évi 30-40eFt-ot a karbantartásra rákölteni, így hosszas piackutatás után megtaláltam a Biocom víztisztítót. Gyorsan kiszámoltam, hogy én megiszok napi legalább 2 palack ásványvizet a férjem és két kisfiunk együtt körülbelül szintén ennyit, az napi 4 műanyag üveg mellett (1,5l) kb. 100 Ft/ palack árral számolva, akár hogy is nézzük, az 144.000 Ft 1 évre! Amikor megvesszük a boltban, csak potom 100 forint, de így kiszámolva, azért már nagyon is jelentős az összeg!

Éreztem, hogy itt az ideje, hogy fellépjünk a műanyagszennyezés ellen, mert a világ belefullad az eldobható műanyagokba, és most a környezetünk és ezen keresztül a saját egészségünk a tét. 

A gyors fejszámolás után, és férjemmel való egyeztetést követve megrendeltem a vízszűrőt, melyet 3 napon belül ki is szállított a futár és az általam talált szerelő a 4. napon be is szerelte.  Az ár annyira korrekt volt, hogy mindent, ami a beszereléshez kellett tartalmazta, még egy elegáns csapot is és egy leírást a beszerelésről, de én nem kívántam, hogy az egyébként is olyan sokat dolgozó férjemet egy este a vízszűrő szerelése miatt keljen nélkülöznünk.

Ennyi idő távlatában már látom, nagyon jól döntöttem. Ha csak a spórolást nézzük, akkor nálunk már megérte, mert kevesebb, mint fél év alatt megtérült ez az egészséges befektetés, és a második félévben amennyit megspórolunk a 100Ft-os palackok árán, abból a fiúkkal eltöltünk valahol egy hétvégét közösen.

Ami még nem mindegy és számomra nagyon fontos, hogy évi legalább 1460 db pet palackkal és ezek csomagoló anyagával kevesebbet juttatunk vissza a szelektív hulladékgyűjtők körforgásába.  Nem beszélve, hogy mostantól nem kell heti rendszerességgel cipelnem zsugorszámra a vizet. Nem is tudom, hogy akinek nincs kocsija, az hogyan csinálja?! Azóta főzni is tisztított vízzel főzök, és a kávégépet sem kell 2 évente cserélni, mert a kemény víztől tönkre megy a fűtőszál.

És természetesen az sem mindegy, hogy mit tanítunk a gyerekeinken, ráadásul ezzel a megoldással több időnk is marad rájuk. (Nem kell cipekedni, bevásárolni a sok ásványvizet, jobb esetben szelektíven gyűjtögetni és elvinni a leadó helyre).

Szerintem itt az idő, hogy egy bátor lépéssel véget vessünk a környezetünket pusztító műanyagszennyezésnek!

Olyannyira beleszerettem ebbe az állapotba, hogy védem a környezetünket, és persze a vizünk ízébe is, hogy jövőnk fontos céljának tartom, hogy megismertessem és másokat is arra buzdítsak, aki még nem használ valamilyen víztisztító berendezést,  próbálja ki. Bármilyen kérdés esetén vagy a beszerzésben is szívesen segítek, hiszen azóta már a céggel partneri kapcsolatot is kötöttünk,  itt meg is tudjátok nézni, hogy mennyibe kerül ez a víztisztító.

De ha szeretnétek 20% kedvezménnyel rendelni, akkor általam (Kati) e-mailben vagy telefonon segítséget tudok adni bárkinek hozzá. (E-mail: makitaki.hu@gmail.com a 06202328340-es  telefonszámon)

De maradjunk a víznél. Számomra nagyon fontos, hogy a gyerekek is megfelelő folyadékot igyanak és ne cukros üdítőkön nőjenek fel. Az egészségünk 80%-ban az el-vagy el nem fogyasztott víz mennyiségétől és minőségétől függ.

Az emberi test nagy részét víz alkotja: vér 92%-a, a csontok 22%-a, az agy 80%-a, az izmok 75%-a víz. Akik nem isznak elegendő tiszta vizet több mint 50%-kal nő a szívbetegség kockázata. Ha pedig a víz helyett gyümölcslevek, kávé, szénsavas vagy egyéb italok kerülnek túlsúlyba, a férfiak esetében másfélszeresére, a nőknél pedig két és félszeresére nő a megbetegedések kockázata.

Azt már mindannyian tudjuk, hogy sajnos a hagyományos csapvíz fogyasztása egyáltalán nem jelent megnyugtató megoldást szervezetünk vízigényének biztosítására. Ennek oka, hogy ma már közel 300 000 különböző vegyi és biológiai szennyeződést tartanak nyilván környezetünkben, de csupán 10-20 paraméter meglétét képesek mérni a szakemberek a vízművekben. És az is nyilvánvaló, hogy az ivóvízben lévő szervetlen ásványok a közhiedelemmel ellentétben nem szívódnak fel.

És az is ijesztő, hogy az „ivó” vízzel együtt gyomirtó maradványokat, szúnyogirtó szereket és más mezőgazdasági mérgeket, ipari hulladékot, gyógyszerek bomlástermékeit mérgező nehézfémeket és további szennyeződéseket is juttatunk a szervezetünkbe, melyek hatása hosszú távon kiszámíthatatlan.

Ezekre a szennyezési problémákra a legideálisabb megoldás egy jó víztisztító berendezés, amely a lakásban van felszerelve és mindig megfelelő minőségű vízzel látja el a családot.
 


 

Pont ezek kiszűrésére kerestem valami megoldást, hiszen az otthoni vízszűrőnk legkisebb lyukméretű szűrője 0,0001 mikron. Ezek a nyílások a baktériumoknál ezerszer, a vírusoknál százszor kisebbek, így azok nem tudnak átjutni. Kiszűrik a gyógyszert, növényvédő szereket, és fémeket.

Nekem fontos volt, hogy a kicsik számára is megbízható legyen, de kisbabák, akár idős, beteg emberek számára is legtisztább folyadékot biztosítja.

Az így megtisztított víz olcsóbb – nincs azóta üdítőzés, ha elmegyünk itthonról, egy klassz kulacsba otthonról visszük a vizet, teát -  és jobb is mint a tisztázatlan eredetű palackozott ásványvizek, nem is beszélve a környezet szennyezésről.

Vörös-Kovács Katalin
Két kisfiú édesanyja, aki kis lépésben, de próbál valami jót tenni!
Víztisztító berendezés