Jelenlegi hely

Csütörtöktől valamennyi közterületen és nyilvános helyen kötelező a maszk használata Kecskeméten!!

A kormány rendeletei szerint a 10.000 főnél nagybb városok egyes közterületein kötelezővé tehetik a maszk vislelését. Helyi Operatív Törzs mai határozatai:

 

A maszkviselésről szóló önkormányzati rendelet holnap reggel 5 órakor lép hatályba.

- Az operatív törzs javasolja, hogy a veszélyhelyzet idején Kecskemét Megyei Jogú Város közigazgatási területén belül valamennyi közterületen és nyilvános helyen legyen kötelező a maszk viselése. A kötelező maszkviselés nem vonatkozik a hatodik életévét be nem töltött kiskorúra, továbbá nem kell maszkot viselni a sporttevékenység során, valamint a parkokban, zöldterületeken. Továbbá tilos a közterületen, illetve a nyilvános helyeken a csoportosulás, valamint a gyülekezés.

-Az operatív törzs javasolja továbbá, hogy a Kecskeméten működő polgárőr egyesületek a lakosság figyelmét hangosbemondó útján hívják fel a kötelező maszkviselés és a szociális távolságtartás szabályaira.

-Az operatív törzs kéri, hogy a hatáskörrel rendelkező szervek (rendőrség, városrendészet) fokozottan ellenőrizzék a kötelező maszkviselés szabályainak betartását.

-Az operatív törzs javasolja, hogy a KIK-FOR Ingatlankezelő és Forgalmazó Kft. az üzlethelyiségek bérleti díját a koronavírus-világjárvány első hulláma során alkalmazott gyakorlat és szempontok figyelembevételével csökkentse.

-Az operatív törzs javasolja, hogy a Kecskemét Főterén csütörtöki napokon megtartott termelői piac a Piaccsarnok külső helyszínén kerüljön megtartásra 2020. november 19. napjától kezdődően.

-Az operatív törzs tekintettel a vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozó rendelkezésekre javasolja, hogy a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjak 2020. november 11. napjától történő elengedése, illetve a tárgyban megkötött közterület-használati szerződések kerüljenek felülvizsgálatra.

-Az operatív törzs kéri, hogy kerüljön megvizsgálásra a Kecskeméten 2020. évre megváltott parkolóbérletekkel kapcsolatos kompenzáció lehetősége, illetve a 2021. évi parkolóbérletek értékesítése ne kezdődjön el egyelőre.

-Az operatív törzs javasolja, hogy Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala csak a jogszabály alapján kizárólag személyesen intézhető ügyekben tartson személyesen ügyfélfogadást 2020. november 16-tól kezdődően. Az ügyfelek egyéb ügyeiket telefonon vagy elektronikus úton intézhetik.

-Az operatív törzs kéri a személy-taxi szolgáltatást igénybe vevő utasokat, hogy az utazás során használjanak maszkot. Az operatív törzs javasolja a szolgáltatást végzőknek, hogy az egészség megőrzése érdekében kizárólag maszkot viselő személyek részére biztosítsák a személy-taxi szolgáltatást.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Ugrás az oldal tetejére