Jelenlegi hely

Idén is várunk a kismotoros felvonulásra és ügyességi versenyre a Kecskemétimamival: Babakocsis és kismotoros felvonulás Kecskeméten

A Hírös 7 Fesztivál keretein belül idén is lesz Babakocsis és kismotoros felvonulás. Tavaly nagyon jól sikerült, ezért idén is megszervezzük a felvonulás előtt a piciknek a kismotoros és futóbiciklis ügyességi versenyt, amelyre nevezni 15 órától a Nagytemplom előtt lehet . A verseny 15:00-16:30-ig tart. 

Időpont: 2019. augusztus 25. Vasárnap!

3 kategóriában lehet nyerni majd ajándékot, és minden résztvevő egy kismotoros jogosítványt is kap.

A babakocsis, valamint kismotoros és futóbiciklis felvonulásra a Kecskeméti Katona József Színház előtt 16 óra 30 perctől várják az érdeklődőket.

A családok köszöntését, majd a történelmi egyházak képviselőinek áldását követően díjazzák a legszebben feldíszített babakocsikat, valamint a legügyesebb motorosokat és futóbicikliseket.

A Gyermekeink a kincseink elnevezésű családi rendezvényt a Hírös Néptánc Tanoda műsora zárja.

A Kecskemétimami a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház közös szervezésében hozta el nektek ezt a programot.

Nagy szeretettel várunk minden édesanyát gyermekével, babakocsis kistestvérrel, nagytestvérrel, apukákkal és nagyszülőkkel a rendezvényre.
 

Részletes program:

  • 10:0 Újszülöttek és kismamák köszöntése és megajándékozása a Bács-Kiskun Megyei Kórházban
  • 15:00-16:30 kismotoros és futóbiciklis ügyességi verseny - Nagytemplomnál 
  • 17:00 babakocsis, valamint kismotoros és futóbiciklis felvonulás - Katona József Színház előtti térről (gyülekező 16:30)
  • 17:30 családok köszöntése és áldása
  • 18:00 babakocsis felvonulás eredményhirdetése
  • 18:30 Hírös Néptánc Tanoda műsora

2018...

Kísérő programok:

A Hírös7 keretein belül a kisgyermekes családok előtt ezúttal is nyitva áll augusztus 17. és 25. között, mindennap 10 órától 19 óráig az esélyteremtési iroda Baba-mama kuckója, ahol egyebek mellett mindenféle szükséges eszközzel felszerelt pelenkázó asztal szolgálja a kényelmüket, hogy nekik se kelljen lemondaniuk és lemaradniuk a színes főtéri programokról.  

A kecskeméti Család és KarrierPONT munkatársai augusztus 17. és 25. között naponta 17 órától 20 óráig Baba-mama segítő szolgálatot működtetnek. A különféle játékok mellett, a Szupernagyik foglalkozásaira és kihelyezett ügyfél- és információs szolgálattal várják az érdeklődőket, de megismerhetik a Magyar Olvasástársaság Könyvkelengye programját is.

A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület tagjai és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai és önkéntesei idén is meghirdetik a kecsketejivó világrekord-kísérletet augusztus 23-án, pénteken 19 órakor. Regisztráció aznap délelőtt 10 órától folyamatosan a Baba-mama kuckó előtt. A finom és egészséges kecsketejből mindenkinek jut.

A „Mózeskosár körbejár” elnevezésű program során tíz kecskeméti újszülöttet és családját Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Szemereyné Pataki Klaudia Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere köszönti, és adja át részükre a mózeskosarat és a hozzá tartozó babakelengyét. 

Az 1934-ben nagy sikert aratott „Kecskemét, a gyümölcs és a gyermek városa” jelmondattal meghirdetett gyermekfelvonulás hagyományát 2007-ben élesztette újjá a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület. 

 

Kecskemétimami - Makai Marianna

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 23.

Nem hosszú idő 2 hónap. Tényleg nem. Mégis mennyi mindent megváltoztatott. Mi is mennyit változtunk.
Ugrás az oldal tetejére