Jelenlegi hely

Ingyenes főzőiskola indul Kecskeméten az OHANÁBAN - érdemes lesz "beiratkozni"

Ősszel nem csak a gyerekeknek kezdődhet az iskola, hanem akár nekünk felnőtteknek is. Sőt mi több egy igen élvezetes „iskolába” invitállak most benneteket, méghozzá az OHANA Gasztroklub és Főzőiskolába. Tanuljunk meg főzni, tanuljunk meg mentesen főzni, sőt mi több, tanuljunk meg egészségesen főzni, ráadásul most ingyenesen! (Figyeljetek mert regisztrációhoz kötött, hiszen csak 20 fő mehet egy-egy programra).

Akár professzionális, új technikák megismerése a cél, akár valami ételallergia van a családban, jól jöhet mindig az új ismeret. Főzések témái "Mit egyen a család? Fókuszban az ételallergia"

A szakmájukban elismert előadók, szakácsok és táplálkozási szakértők oktatják majd a résztvevőket. Kecskeméten az Éneses utcai Ohana Főzősikolában 2018. szeptembertől márciusig tart a kurzus, havi két alkalommal, péntekenként 17:00-19:00-ig. Természetesen nem kell mindegyiken részt venned, lehet úgy is, hogy csak egy-egy kurzusra csatlakozol be.

Miről fog szólni?

  • Az egyes alkalmakkor választ kaphatnak az ételallergia korai kialakulásának okaira, illetve hogy hogyan hat a táplálkozás a dyslexia, ADHD, dyscalculia, autizmus tüneteire.
  • Szakemberek rávilágítanak arra, hogy mi a pszichológiai háttere az evésnek, fogyásnak és tudatos táplálkozásnak, de foglalkoznak a mini tini korszakkal, a tomboló hormonok és kódolt lustaság elhízás kérdésével is.
  • Segítséget nyújtanak azoknak a szülőknek, akik nemrég szembesültek vele, hogy gluténmentes, vagy cukormentes, vagy laktózmentes, (akár mindhárom együtt) diétán van a gyermeke. Számukra adnak számos receptötletet, melyet a helyszínen együtt el is készítenek.
  • Terítéken lesz a McDonalds kérdés, hogy tényleg minden út a Mekibe vezet-e? Vagy inkább készíthetnek gyermekeiknek gyorsételeket másként, egészséges alapanyagokból.
  • Végül, de nem utolsó sorban foglalkoznak még olyan apró praktikákkal, melynek segítségével bevonhatják a gyereket a főzésbe.

Kinek ajánlják?

Olyan családos, gyermeket nevelő szülőknek, akik érdeklődnek az egészséges életmód, étkezés és főzés iránt, akiknek családjában valamely étel intoleranciával diagnosztizált egyén van. De szeretettel várják azokat az érdeklődőket is, akik készek arra, hogy életmódot váltsanak. Olyan, főleg családanyák érdeklődését is felkeltheti a programsorozat, akik elfoglaltak, nincs idejük vagy még kellő ismeretük a főzéshez.

Férőhelyek korlátozottan állnak rendelkezésre, ezért az ingyenes részvétel regisztrációhoz kötött.

Jelentkezésre itt van lehetőség:

https://www.ohanagasztro.hu/events/mit-egyen-a-csalad-fokuszban-az-etelallergia-ingyenes

Az egyes alkalmak külön-külön is látogathatók.

Szabad férőhely esetén jelentkezésedet visszaigazolják. Amennyiben elfoglaltságából adódóan mégsem tudnál elmenni a kiválasztott kurzusra, jelezd a szervezők felé, ne vedd el a részvétel lehetőségét mástól.

Jelentkezések leadásának végső határideje a meghirdetett program időpontját megelőző 1 hét.

Mivel a programsorozat az Európai Unió támogatásával valósul meg, az ingyenes kurzuson való részvétel előfeltétele egy ESZA kérdőív és jelentkezési lap megküldése a rendezvény előtt legkésőbb 1 héttel. Jelentkezések visszaigazolásra kerülnek

A programsorozat témáinak változtatási jogát a szervezők fenntartják.

És kinek a jóvoltából?

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, valamint az OHANA Gasztroklub és Főzőiskola közös szervezésében indul a programsorozat "Mit egyen a család? Fókuszban az ételallergia" címmel. A baba-mama klub tevékenységen belül indított gyakorlati főzőbemutató sorozat az EFOP -1.2.1 számú „Védőháló a Kecskemét és kistérsége családjaiért” elnevezésű pályázati támogatásnak köszönhetően valósul meg.

A főzőiskola témái és időpontjai

A résztvevők közreműködhetnek az ételek elkészítésében, elsajátítva annak minden csínját-bínját.

2018. szeptember 21.

1. Az ételintolerancia kezdeti szakasza, avagy mikor alakulhat ki az allergia? Szoptatás, hozzátáplálás

Előadó: Szabóné Kiss Éva – szoptatási tanácsadó

2018. október 5.

2. Átok vagy áldás? Gluténmentes diétán van a gyermekem.

Előadó: Puskás Hajnalka – cukrász, glutén-, cukormentes táplálkozási tanácsadó

2018. október 19.

3. Minden mentes (glutén-laktóz-cukor) étkezés pirkadattól napnyugtáig, reggelitől vacsoráig

Előadó: Puskás Hajnalka – cukrász, glutén-, cukormentes táplálkozási tanácsadó

2018. november 9.

4. Cukormentes étkezés. Létezhet ilyen?

Előadó: Puskás Hajnalka – cukrász, glutén-, cukormentes táplálkozási tanácsadó

2018. november 23.

5. Autizmus, ADHD, dyslexia. A táplálkozás hatása a tünetekre, táplálkozás beállítása

Előadó: Dr. Csupor Ildikó – belgyógyász, dietetikus

2018. december 7.

6. Evés, fogyás, tudatos táplálkozás, lelki szükségletek és mindezek pszichológiai háttere

Előadó: Leskovics-Ortelli Andi tanácsadó, szakpszichológus

2019. január 11.

7. Növény alapú táplálkozás. Hogyan kaphat meg minden esszenciális vitamint a gyermekem? Elóadó: Pozsonyi Zsuzsanna – vegán életmód tanácsadó

2019. január 25.

8. Minden út a Mekibe vezet? Gyorsételek másként

Előadó: Molnár Viktor - szakács

2019. február 8.

9. A rettegett mini tini korszak, tomboló hormonok és a kódolt lustaság. Törvényszerű-e az elhízás?

Előadó: Vidám Marcsi – fitnesz oktató, egészséges életmód tanácsadó

2019. február 22.

10. Felismered a konyhát? Hogyan vonjuk be a gyereket a főzésbe?

Előadó: Rigóné Vásárhelyi Anita – cukrász, inzulin rezisztencia diagnózissal élők tanácsadója

Ha tetszik jelentkezzetek, hogy legyen helyetek, vagy szóljatok az ismerőseiteknek!

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!