Jelenlegi hely

Játszótér a múzeum kertben, ahol életre kelnek a népi hagyományok

Mindig szeretek új játszótereket felfedezni, mert a játszótér az a hely, ahol a gyerekek kiélhetik a mozgás iránti vágyukat, szabadon engedhetik a képzeletüket, miközben hasonló korú kis barátaiktól gyűjthetnek elengedhetetlen tapasztalatokat, ami a szociális érésüket szolgálja.

A népi fajátszótereket meg kifejezetten szeretem, megismertetni a gyerekeket a hagyományokkal, a természetes anyagokkal mindig egy nagyon különleges élmény. Találtam egy nagyon klassz játszóteret, igaz nem Kecskeméten van, hanem Nagykőrösön, de az sincs nekünk messze. Kecskemét felől, ahogy beérkezünk Nagykőrösre Cegléd irányában, az Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény udvarán találjátok a Nagykőrösi Népi Fajátszóteret, ahol a gyermekek megismerkedhetnek a régi, hagyományos fajátékokkal és önfeledtek szórakozhatnak.

Több mint 20 népi fajátékkal találkozhatnak az idelátogatók minden szombaton és vasárnap, 10.00-18.00 óráig, többek között a csirkepofozóval, a sárkányűzővel vagy a katicafogóval, népi körhintával, de megjelenik Toldi műve is a bika fogóval és erőpróbával. Lehet hordón lovagolni, futárokkal veresenyezni, vagy épp katicát fogni. Ez a játszótér nem csak szórakoztató a kicsiknek, de tanító jellegű is.

A játékok az óvodásoktól a felnőttekig minden korosztálynak kellemes kikapcsolódást biztosítanak. Amíg a szülők elfogyasztanak egy kávét vagy üdítőt a remek hangulatú Gold Café-ban, addig a gyerekek használhatják a játékokat és nem kell azon sem aggódni, hogy elkószálnak, hiszen az udvar zárt,így teljesen biztonságban mehet az önfeledt játék és szórakozás.

Cím: Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény Nagykőrös, Ceglédi út 19.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére