Jelenlegi hely

Jön Kecskemét legizgalmasabb gyerek élményhétvégéje a Kecskeméti FamilyFest

Óriási várakozás előzi meg a tél legnagyobb családi eseményét, ahol minden a gyerekekről szól. November 30-án és december 1-én felhőtlen kikapcsolódással és változatos programokkal vár az első kecskeméti FamilyFest - Együtt a család fesztivál a Hírös Agórában 10 órától este 6-ig!
 

A család egyetlen tagja sem fog unatkozni az élményhétvégén, hiszen egészen kicsiktől a nagyokig szólnak a programok, olyanok, amik a szülőknek is különlegesek lesznek, és szívesen bekapcsolódhatnak ők is. Rengeteg zenei, társas és kreativitást fejlesztő interaktív játék várja a családokat. De itt a helyetek akkor is, ha gyermeketek, szereti a színházat, a terápiás kutyákat, a versenyautókat vagy épp a virtuális játékokat.

Csodáld az EGYÜTTLÉT örömét! – szerezz élményt játékosan

A program célja, hogy a gyerekek játszva tanuljanak, és tartalmas időt töltsenek el a szüleikkel. Advent első hétvégéjén, szombaton és vasárnap is 10 órától kezdődik a rendezvény.

LÁSSUK MILYEN PROGRAMOK VÁRNAK BENNETEKET A FAMILYFESTEN

A gyerekek egészsége is fontos szerephez jut

Vándor kiállításként látható lesz az Érzékszervek világa és a HangolÓRA interaktív hangszerkiállítás.

Az érzékszervek világa bemutatón játékokkal, aktivitásokkal, feladatokkal, információs anyagokkal, valamint anatómiai modellek segítségével tanulhatnak a gyerekek. Nagy hangsúlyt fektetve az egészséges életmódra és a prevencióra is egyaránt.

 

Melyik gyerek ne szeretne saját zenekart?

Egész nap a Hangolóra – Interaktív hangszerkiállítás szolgáltatja a kellemes zenét a helyszínen. A cél, hogy elősegítsék a gyerekek találkozását a hangszerekkel, illetve, hogy minél több gyermek figyelmét fordítsák a zene és a zenélés felé. Elsősorban olyan hangszereket próbálhatunk ki, amelyek már az első alkalommal is zenei élményhez juttatják a használójukat.

Színház az élet

Mindkét napon látható lesz a színpadon a Szegedi Látványszínház, akik elrepítenek minket a tanmesék varázslatos világába. A gyerekek figyelmét a környezetvédelemre, az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgásra hívják fel játékokkal.

 

Játék az élet

Ezenkívül lesz még több felfújható, színes kreatív játék és furfangos óriás társasjátékok. A szervezők gondoltak a jövő F1-es pilótáira is, hiszen gumiabroncs versenyautó szimulátorokban hasonlóan egy valódi F1 versenyautóhoz, félig ülő-fekvő pozícióban kell vezetni.
 


Kézműveskedés

Ünnepre hangolódásképpen, a kézműves vásár mellett mi magunk is kézműveskedhetünk. Többek között lesz adventi gyertya díszítés, népi ékszerek készítése és mézeskalács díszítés. 

 

És a nagy kedvencek

17 órától kivonul bundás kedvenceinkkel a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány, hiszen jól tudjuk a terápiás kutyák alkalmazása jótékonyan hat a gyermekek érzelmi fejlődésére.

Fedezd fel a jövőt és játssz a virtuális játékokkal!

Belépők:

  • Gyermekjegy: 1.000,- Ft (3 év alatt ingyenes)
  • Felnőttjegy: 1.000,-Ft, hiszen itt a felnőttek is gyerekek lehetnek!

  

További hasznos információ a rendezvényről:

 

Csendes óra az Autista gyermekekért

A FamilyFest rendezvény fontos pillére és küldetése az autista gyermekekre való figyelem felkeltése. A rendezvény 18 óráig tart, majd a két nap alatt csendes órát biztosítanak az autista gyermekeknek és családtagjaiknak 18 órától 19 óráig. A cél, hogy az autista gyermekeknek is lehessen egy felejthetetlen élményük. 

"Odafigyelve a speciális igényekre a csendórájában csökkentett lesz a világításunk, nem szolgáltatunk zenét, hangosbemondónkat csak biztonsági esetben használjuk és az autista társainkat támogató kutyákat is szívesen látjuk."

Természetesen számukra a rendezvény látogatása ingyenes. Köszönjük, ha felhívod rá, az autista családoknak a figyelmét!

 

 

Kihagyhatatlan élményprogramok, izgalmas játékok, praktikus tanácsok, és kézműves vásárok várják a családokat november 30 és december 1-én a Hírös Agórában.

Nagyon izgalmasnak ígérkezik, mi biztos ott leszünk a gyerekekkel, gyertek játszunk együtt! És ha tetszik neked is a program, oszd meg, hogy mások is értesüljenek róla!

Makai Marianna - Kecskemétimami

 


 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!