Jelenlegi hely

Jön Kecskemét legizgalmasabb gyerek élményhétvégéje a Kecskeméti FamilyFest

Óriási várakozás előzi meg a tél legnagyobb családi eseményét, ahol minden a gyerekekről szól. November 30-án és december 1-én felhőtlen kikapcsolódással és változatos programokkal vár az első kecskeméti FamilyFest - Együtt a család fesztivál a Hírös Agórában 10 órától este 6-ig!
 

A család egyetlen tagja sem fog unatkozni az élményhétvégén, hiszen egészen kicsiktől a nagyokig szólnak a programok, olyanok, amik a szülőknek is különlegesek lesznek, és szívesen bekapcsolódhatnak ők is. Rengeteg zenei, társas és kreativitást fejlesztő interaktív játék várja a családokat. De itt a helyetek akkor is, ha gyermeketek, szereti a színházat, a terápiás kutyákat, a versenyautókat vagy épp a virtuális játékokat.

Csodáld az EGYÜTTLÉT örömét! – szerezz élményt játékosan

A program célja, hogy a gyerekek játszva tanuljanak, és tartalmas időt töltsenek el a szüleikkel. Advent első hétvégéjén, szombaton és vasárnap is 10 órától kezdődik a rendezvény.

LÁSSUK MILYEN PROGRAMOK VÁRNAK BENNETEKET A FAMILYFESTEN

A gyerekek egészsége is fontos szerephez jut

Vándor kiállításként látható lesz az Érzékszervek világa és a HangolÓRA interaktív hangszerkiállítás.

Az érzékszervek világa bemutatón játékokkal, aktivitásokkal, feladatokkal, információs anyagokkal, valamint anatómiai modellek segítségével tanulhatnak a gyerekek. Nagy hangsúlyt fektetve az egészséges életmódra és a prevencióra is egyaránt.

 

Melyik gyerek ne szeretne saját zenekart?

Egész nap a Hangolóra – Interaktív hangszerkiállítás szolgáltatja a kellemes zenét a helyszínen. A cél, hogy elősegítsék a gyerekek találkozását a hangszerekkel, illetve, hogy minél több gyermek figyelmét fordítsák a zene és a zenélés felé. Elsősorban olyan hangszereket próbálhatunk ki, amelyek már az első alkalommal is zenei élményhez juttatják a használójukat.

Színház az élet

Mindkét napon látható lesz a színpadon a Szegedi Látványszínház, akik elrepítenek minket a tanmesék varázslatos világába. A gyerekek figyelmét a környezetvédelemre, az egészséges életmódra és a rendszeres testmozgásra hívják fel játékokkal.

 

Játék az élet

Ezenkívül lesz még több felfújható, színes kreatív játék és furfangos óriás társasjátékok. A szervezők gondoltak a jövő F1-es pilótáira is, hiszen gumiabroncs versenyautó szimulátorokban hasonlóan egy valódi F1 versenyautóhoz, félig ülő-fekvő pozícióban kell vezetni.
 


Kézműveskedés

Ünnepre hangolódásképpen, a kézműves vásár mellett mi magunk is kézműveskedhetünk. Többek között lesz adventi gyertya díszítés, népi ékszerek készítése és mézeskalács díszítés. 

 

És a nagy kedvencek

17 órától kivonul bundás kedvenceinkkel a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány, hiszen jól tudjuk a terápiás kutyák alkalmazása jótékonyan hat a gyermekek érzelmi fejlődésére.

Fedezd fel a jövőt és játssz a virtuális játékokkal!

Belépők:

  • Gyermekjegy: 1.000,- Ft (3 év alatt ingyenes)
  • Felnőttjegy: 1.000,-Ft, hiszen itt a felnőttek is gyerekek lehetnek!

  

További hasznos információ a rendezvényről:

 

Csendes óra az Autista gyermekekért

A FamilyFest rendezvény fontos pillére és küldetése az autista gyermekekre való figyelem felkeltése. A rendezvény 18 óráig tart, majd a két nap alatt csendes órát biztosítanak az autista gyermekeknek és családtagjaiknak 18 órától 19 óráig. A cél, hogy az autista gyermekeknek is lehessen egy felejthetetlen élményük. 

"Odafigyelve a speciális igényekre a csendórájában csökkentett lesz a világításunk, nem szolgáltatunk zenét, hangosbemondónkat csak biztonsági esetben használjuk és az autista társainkat támogató kutyákat is szívesen látjuk."

Természetesen számukra a rendezvény látogatása ingyenes. Köszönjük, ha felhívod rá, az autista családoknak a figyelmét!

 

 

Kihagyhatatlan élményprogramok, izgalmas játékok, praktikus tanácsok, és kézműves vásárok várják a családokat november 30 és december 1-én a Hírös Agórában.

Nagyon izgalmasnak ígérkezik, mi biztos ott leszünk a gyerekekkel, gyertek játszunk együtt! És ha tetszik neked is a program, oszd meg, hogy mások is értesüljenek róla!

Makai Marianna - Kecskemétimami

 


 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
Ugrás az oldal tetejére