Jelenlegi hely

Jótékony robot doktorok „gyógyítanak” a Kecskeméti Kórház gyermekosztályán

Lassan már élvezet lesz bent lenni a kecskeméti kórházban a gyerekeknek. Persze azért ebben van némi túlzás, de a gyönyörű falgrafikák, a mindent kielégítő játszószoba, az elektromos autók és az új játszótér mellett most még egy újabb fantasztikus lehetősséget nyújtanak a bent lévő kis betegeknek , hogy még könnyebben elviselhessék az ott eltöltött napokat.

Január 10-én a kecskeméti megyei kórház gyermek osztályának játszó szobájába: Dr.Code és társai, azaz igazi robotok érkeztek, hogy vidámabbá tegyék a gyerekek lábadozását.

Egy kecskeméti programozó iskola, a Dr.Code Programozó Iskola társadalmi szerepvállalási programja keretében született meg az ötlet, amelyhez a Bács-Kiskun Megyei Kórház örömmel csatlakozott. Ennek köszönhetően havonta két alkalommal a Kórház igényesen kialakított játszószobájában, kifejezetten szórakoztató módon ismerkedhetnek a gyerekek a programozható robotokkal, és egy 3-éltű drónnal.

A szervezők bíznak abban, hogy ez a lehetőség az igényeknek megfelelően rendszeressé válik, és jó tapasztalatokat jelent majd ahhoz, hogy a Dr.Code Programozó Iskola országos partneri köre is tartson ilyen különleges vizitet más városokban is.

Az első alkalommal Palotai András, a Digitális Oktatási Központ ügyvezetője és Kobela Károly oktató mutatta meg a gyerekeknek a programozható robotokat.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!