Jelenlegi hely

Kecskeméten is nagy sikerrel zajlott a „Vásárolj hulladék nélkül" villámcsődület

Ma Kecskeméten és az ország több településén is zöld pólós emberek/családok árasztották el a helyi piacokat a "Vásárolj hulladék nélkül 2019-ben is! #flashmob keretében. Megmutatták, hogy milyen egyszerű is a #csomagolásmentes vásárlás és van élet műanyag nélkül is.

(fotó: Z.K.Emese)

Kecskeméten a belvárosi nagy piacon a kútnál 9:30-tól volt a gyülekező. Az esemény helyi szervezője; Szabó Zsubi környezetmérnök fogadta a résztvevőket és szétosztotta az EMMI és az Új Nemzedék Központ által létre hozott "Több leszel, ha teszel" Mozgalom támogatásával készült nagy vászonszatyrokat. Illetve szétosztották a textilszütyőket, melyeket a Védőháló Karitatív Egyesület és Szűcs Rita (nemkellzacsko.hu) készített és ajánlott fel az eseményre.
10 órakor mindenki elindult a csarnokba, hogy bevásároljon és mindezt csomagolásmentesen, saját dobozba, vagy vászontasakba. Az eseményre körülbelül 40-en érkeztek meg, de sokan csatlakoztak még 11 óráig, a flashmob hivatalos végéig.

(fotó: Z.K.Emese)

A kezdeményezés tavaly, Budapesten indult útnak a JÖN Alapítvány és Tóth Andi (Háztartásom Hulladék Nélkül) jóvoltából.

(fotó: Z.K.Emese)

Gyermekeimmel ma vásároltam először teljesen csomagolás mentesen és sokkal könnyebb volt, mint gondoltam. Szeretném, ha a fiaim már ebben nőnének fel és hiszem, hogy már ennyivel is tehetünk környezetünkért és tudom, hogy már nagyon sokan gondolkodnak és élnek így.

   

(fotó: Z.K.Emese)

„Ez csak egy darab zacskó, nem számít” – mondta 7 milliárd ember

A változás nem csak rajtad múlik, de ha csak kis lépésekkel is, ezekkel sokat tehetsz a környezetedért, ezáltal a Földért. Például vásárolj csomagolás mentesen bárhol. Azt már tudjuk, hogy a kecskeméti piacon a legtöbb árusnál biztosan megteheted. Ezeket a jó szokásokat pedig gyermekeid is tovább vihetik majd. Valahol el kell kezdeni, miért ne most? Csatlakozz a „csomagolásmentes május” kihíváshoz és csökkentsd háztartásod hulladékmennyiségét. Mi ma megtettük.

Köszönjük a kecskeméti szervezőknek és a résztvevőknek, hogy megmutatták, így is lehet.

Z.K.Emese - Kecskemétimami  

 

Többek közt az alábbi Facebook csoportokban kaphatsz tippeket a hulladékmentes háztartás kialakításához:

Kecskemét/Bács-Kiskun megye: Háztartásom hulladék nélkül Bács-Kiskun megyében

Országos: Háztartásom hulladék nélkül

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!