Jelenlegi hely

Kékbe borul ma este a Református Gimnázium! Ragyogj kéken Kecskemét!

Április 2-án 18 – 21 óráig az Autizmus Világnapja alkalmából kékbe borul Kecskemét Városháza. Azért, hogy az emberek észrevegyék az autistákat.

Ma Magyarországon minden századik gyermek autizmussal születik, fogadjuk el és szeressük Őket önmagukért!

A világnapi rendezvények keretében ma (kedden) 18 órától 22 óráig kék színben ragyog majd a Református Gimnázium.

Időpont:

2019. április 2. (kedd)  
​a Református Gimnázium kék megvilágítása - zenei aláfestéssel
18 órától 22 óráig

Az ENSZ 2007-ben nyilvánította április 2-át az autizmus világnapjává, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az autizmusra és az autizmus spektrum zavarra, amely tízmilliókat érint világszerte. Ezzel egyidejűleg arra kérte a tagországokat, hogy tegyenek meg mindent az autizmussal élők helyzetének javítása, és a társadalmi tudatosság növelése érdekében. Az Autizmus Világnapja alkalmából világszerte számos figyelemfelhívó programot szerveznek, amelyek közül legjelentősebb a New York-i Autism Speaks által 2010-ben indított „Light It Up Blue!” („Ragyogj kékben!”) elnevezésű kampány. Az immár világméretű kampány keretében április 2-án este, számos híres épületet világítanak ki kék fénnyel.

Az Autizmus Világnapja alkalmából kékben ragyog többek között a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobor, a párizsi Eiffel-torony, a londoni Big Ben, a prágai Károly-híd, a római Colosseum, a New York-i Empire State Building, a Niagara-vízesés, hazánkban a Parlament kupolája, a Gellért-hegyi Szabadság-szobor és több nagyváros fontos középülete.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!