Jelenlegi hely

Nincsen csoda módszer a nyelvtanulásra, de van Kecskeméten egy jó tréning, ami által könnyebbé válhat a tanulás

Az a tény, hogy a nyelvtanulás nagyon fontos a boldogulásunkhoz, már teljesen elfogadottnak számít a mai világban. Ám annak ellenére, hogy sokan tanulják a nyelvet, mégis kevesen beszélik is azt. Miért van ez így? Erre kapunk választ a felnőttoktatással foglalkozó Jövőkép Stúdió egyik alapító tagjától, Ábrahám Attiláné angol-fejlesztő trénertől.

Gyerek angol nyelvi coaching – az örömteli, gátlásoktól mentes nyelvtanulás

Először is azt kell letisztáznunk, hogy bizony csoda módszerek a nyelvtanulásra nincsenek. Sőt az is tény, hogy erőfeszítés nélkül sem tudjuk megtanulni a nyelvet. Ám léteznek olyan kiváló technikák, melyek segítségével sokkal könnyebben el tudjuk sajátítani azt.

Magyarországon a nyelvtanilag helyes beszéd megtanulását erőltetik az oktatási intézményekben, ami erős nyelvi gátlásokat, blokkokat idéz elő a tanulókban.

A tanuló nem mer megszólalni, mert attól fél, hogy nem helyesen mondja. A tanár megszólja a helytelen beszédért, a többiek esetleg még ki is nevetik érte. Kész rémálom, nem?

Holott mi lenne a fontos? Nyelvtanilag tökéletesen, pontosan beszélni, vagy pedig fesztelenül beszélni és átadni az üzenetet? A nyelvtanulás lényege, hogy olyan mondatokat alkossunk, amivel a kommunikációs cél megvalósul, nem pedig az, hogy 10 perc gondolkodás után kimondjunk egy hibátlan mondatot.

A nyelvtanulásra nem lenne szabad tantárgyként tekinteni, hanem mint kommunikációs eszközre. A nyelvtanulókat abban kell megerősíteni, hogy ne féljenek a hibáiktól. Igenis merjenek megszólalni. A gyerek angol nyelvi coaching olyan technikákat, módszereket használ, melyek elősegítik a gyermekek angol nyelvtanulását. Útmutatást ad a szülőnek a nyelvhez való hozzáállás megváltoztatásához, és azt is megmutatjuk, hogy ő maga miként tud besegíteni gyermekének a tanulási folyamatba, még akkor is, ha nem beszéli a nyelvet.

Mit is kell tennünk tehát, ha nincsenek csodaeszközök?

Nos, az előbb említett tanulási praktikáknak köszönhetően meg tudjuk változtatni a gyermek alulmotivációját, növelhetjük önbizalmát, sőt a szülő-gyermek közötti kommunikáció is javulhat!

Nálunk a Jövőkép Stúdióban a 3 napos tréningen résztvevők megismerkedhetnek különböző  tanulási trükkökkel,  és a nyelvtanulás, mint pozítív fejlődési folyamat kerül előtérbe.  Lesz egy tréningünk már most decemberben, legközelebb pedig 2018. január 12-én indul. A tréningek indulásának időpontjai a honlapunkon megtalálhatóak.

Kiknek ajánlható ez a tréning?

Szülőknek, pedagógusoknak, gyakorló coachoknak, akik új elemeket szeretnének alkalmazni munkájuk folyamán, de jó szívvel tudjuk ajánlani az örökös újrakezdőknek is, akik sokadjára indultak már neki az angol nyelv megtanulásának, de valami oknál fogva mindig megtorpantak.

Ábrahám Attiláné angol-fejlesztő tréner                  

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
Ugrás az oldal tetejére