Jelenlegi hely

Önkénteseket keres a Mosolygó Kórház Alapítvány Kecskeméten - Gyere velünk mosolyogtatni!

Újra indulnak a Mosolygó Kórház Alapítvány foglalkozásai a kecskeméti kórházban. Az Alapítvány 2004-ben kezdte meg működését Magyarországon Dr. Albert Royaards, és Csáky Éva grófnő összefogásának köszönhetően.

Azóta a mosolygós önkéntesek budapesti és vidéki kórházakban nyújtanak pszichoszociális gondozást a beteg gyermekek és szüleik számára. Az önkéntes segítők hétről-hétre együtt dolgoznak azon, hogy a beteg gyermekek számára megkönnyítsék a kórházban való tartózkodást, és az abból fakadó stresszt.

Látogatásuk alatt olyan tevékenységeket biztosítanak a gyermekek számára, amelyek kizökkentik őket a szorongató gondolatokkal terhelt egyhangú, valamint nyomasztó kórházi létből. Az önkéntesek tevékenységének alapja a mosoly és a vidámság. A foglalkozások közös játékra, színezésre, zenélésre, önfeledt, mosolygós pillanatokra adnak módot.

Mindemellett azt is elősegítik, hogy az osztályon fekvő, gyakran hasonló életkorú, mégis izolálódó gyermekek egymással is kapcsolatba lépjenek. A segítők gyakran szobáról szobára, ágytól ágyig tevékenykednek, ha pedig a gyerekek nincsenek ágyhoz kötve, akkor egy játszószobában tartják a foglalkozásokat. A cél mindig ugyanaz: megkönnyíteni a kórházban való tartózkodást, és jókedvvel elősegíteni a gyógyulást.

Az Alapítványt már sok kórházi osztályon ismerik és várják az önkénteseiket. Vagyis várják a látogatót, a kedves, örömteli, barátságos arcot, a kellemes meglepetést, amelyből kevés jut egy olyan gyermeknek, aki napok, vagy akár hetek óta él a kórházi élet elszigeteltségében, esetenként igen rossz testi és lelki állapotban.

Egyszer egy édesanya zokogott, amikor a kisfiának énekeltünk. Ez nagyon jó élmény volt.
Egy anyuka mondta, hogy a kislánya első kérdése az volt, én itt vagyok-e. Engem keresett!
Egyszer egy kislány énekelt nekem.
Ágyban fekvő gyermeknek tudtam mesélni. Csak neki, az ágya mellett ülve.

-részletek önkéntesek beszámolóiból.

Kecskeméten több év kihagyás után újjászerveződik a mosolygós csapat, és már meg is kezdődött az önkéntesek toborzása.

Kik jelentkezhetenek?

Elsősorban 18 év feletti személyek jelentkezését várják: bárkit, aki kedvet érez a mosolyogtató segítéshez. Várják olyan önkéntesek jelentkezését is, akik zenészek, bábszínészek, vagy bűvészek és tevékenységükkel szívesen bekapcsolódnának az Alapítvány munkájába.

Helyi támogatók segítségét is várják, akik főként játékok (pl.: kártyák, társasjátékok, buborékfújók), valamint mesekönyvek, színezők, színes ceruzák felajánlásával hozzájárulnának a csapat tevékenységéhez.

Ha szeretnél mosolygó kórházi önkéntes lenni, akkor keresd Némethné Herczeg Helga kecskeméti koordinátort a 06204520124-es telefonszámon, vagy a mosolygokorhazkecskemet@gmail.com e-mail címen.

Weboldal: www.mosolygokorhaz.hu

Kecskeméti önkéntesek oldala: https://www.facebook.com/mosolygokorhazkecskemet/

Némethné Herczeg Helga

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!