Jelenlegi hely

Patrik és Endre az év első babái. Nem ikrek, mégis együtt az ország első 2020-as babái. 

Patrik, Endre, Elvira és Ákos! Ezeket a szép neveket kapták az első babák az idei évben!

Ország első babái

Patrik és Endre a 2020-as év első babái, mindketten 1 perccel éjfél után születtek. Nem ikrek, mégis együtt az ország első 2020-as babái. 

  • Endre Baján született a Szent Rókus Kórházban, édesanyja első gyermeke, császármetszéssel jött a világra, súlya 3940 gramm, hossza 53 centiméter.
  • Patrik szülei negyedik gyermeke, természetes úton jött a világra Nagykanizsán. Ő is 53 cm, 3050 gramm súlyú.

Mindkét kismama és kisbaba jól van.

Kecskemét első babája

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti szülészetén az év első babája egy kisfiú, aki 01 óra 22 perckor született, 3400 grammal és 54 centiméterrel és az Ákos nevet kapta.

Budapest eslő babája

Budapesten kislány lett az év első babája, ő Elvira, aki 0:25 perckor jötta világra 3120 grammal.

Otthon születés szilveszter napján

 

Megindult szüléshez kérték a mentők segítséget Bács megyében. Ide a dunavecsei mentőgépkocsit riasztották, akik rövid időn belül helyszínre is értek. A kismama vizsgálata után jól döntöttek, hogy nem indultak azonnal kórházba, hisz látszott, az újszülött nem várja meg a szülőszobára érkezést. Eközben a segítségként indított dunaújvárosi esetkocsi is épp időben, a fiúgyermek születésének pillanatában érkezett a helyszínre.

A két egység közösen vezette le a szülést, majd végezte az újszülött és édesanya ellátását is. Az egészséges kisbabát és az anyukát végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink. Az újszülöttnek boldog, egészséges életet kívánunk, bajtársainknak gratulálunk! - Országos Mentőszolgálat

Sok boldogságot a családoknak!

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!