Jelenlegi hely

Tudástanoda Tanulószoba indul Kecskeméten 2019 szeptemberétől – egy tanár, aki eléri, hogy egy diák tudjon és szeressen tanulni

Szerintem a legtöbb szülő szeretné, ha a gyereke nagyon jó, vagy csak szimplán jó tanuló lenne, de az biztos, hogy minden szülő szeretné, hogy az elvárt jegyeket stresszmentesen, érdeklődve és belső indíttatásból könnyedén érje el a gyerek. És ha ez nem megy magától, akkor a legtöbb szülő betegre aggódja magát, és folyamatosan nyaggatja, macerálja gyermekét, hogy miért olyan lusta, és felelőtlen, miért nem érdekli semmi, miért nincsenek céljai stb…Nem jó ez, ugye, senkinek! - Makai Mariann riportja.

Sokszor a gyereket nem érdekli a tantárgy és azzal érvel, hogy „ez a lecke nem fontos, mert nem mondták, hogy írunk belőle dolgozatot”. Témazáró előtt pedig azzal csapja le a könyvét, hogy úgysem ért belőle semmit, most már mindegy, hátha szerencséje lesz és könnyű kérdéseket kap. Ez azonban nem megoldás. Ha a felvételi előtt nem alapozza meg a tudását a főbb tárgyakból, nem biztos, hogy felveszik oda, ahova szeretné. Az utolsó pillanatban elkezdeni a tanulást meg már csak tűzoltómunka.

Ha szeretnéd, hogy gyermeked szakértő segítséget, türelmes, érthető magyarázatokat kapjon a napi leckék tanulásában, akkor vidd el a kecskeméti Tudástanoda Tanulószoba óráira 2019 szeptemberétől. A fejlődés, a jó eredmények, a stabil alapok önbizalmat adnak a gyerekeknek, neked, mint szülőnek pedig nyugodtabb estéket.

„Kovács Judit – a tanár, aki eléri, hogy egy diák tudjon és szeressen tanulni.”

Hogyan lehet a mumus matekból érthető, szerethető tantárgy?  Kovács Juditot a Tudástanoda Tanulószoba vezetőjét kértük meséljen egy kicsit magáról, és hogy hogyan lehet jelentkezni a tanulószobába:

Huszonnyolc éve vagyok tanár, már több száz diáknak segítettem az önbizalma növelésében, hozzáállásának és eredményeinek javításában. Tizenhárom éve vagyok magántanár, ennyi idő alatt rengeteget tanultam a gyerekekről –főleg tőlük –, biztos vagyok benne, hogy sok olvasód gyermekének is tudok majd segíteni.

Sokszor szeretnének a szülők segíteni gyermeküknek a napi tanulásban, középiskolai felvételire készülésben, de vagy nincs elég idejük, vagy elég türelmük hozzá.  Ilyenkor egyre gyakrabban végződik családi veszekedéssel a közös gyakorlás és aggódnak, mert egyre nehezebben tudják rávenni a másnapi felkészülésre kiskamaszukat. Ilyen esetekben pedig nagyon hatékony a tanulószobánk, ahol megtanul szeretve tanulni egy gyermek, hogy később az egyetemen, főiskolán könnyebben vegye az akadályokat és ne a tanulás módszerével kelljen küzdenie.

A Kecskeméten működő Tudástanoda Tanulószobában 5-6-7. évfolyamos, 4-es, 5-ös tanulók jelentkezését várom!  Hétköznap délutánonként heti 1, 2, 3, vagy akár több alkalommal, amiben évfolyamonként csak hatfős minicsoportok lesznek.

Elsősorban matematikából, magyarból és angolból kérhetnek segítséget a tanulók (kb. ebben a sorrendben), de a mostani tanulószobásokkal szoktunk történelmet, természetismeretet is tanulni. Ami fontos, itt nemcsak a házi feladatot írjuk meg, az a cél, hogy valóban megértsék, megtanulják a leckéket, hogy stabil alapokkal rendelkezzenek.

 

És milyen eredmények várhatóak, ha valaki rendszeresen jár?

Ez a visszajelzés idén március végén érkezett hozzám:

„Az unokámat írattam be – heti egy órára – Judithoz, arra kérve, hogy elsősorban matekból próbálja meg felhozni, ez a tárgy volt az, amelyik nem érdekelte, ezért nem is mindig értette, a gyakorlás pedig szinte mindig elmaradt. Már az első óra után érzékeltem a változást, ma pedig ezt tartom az elmúlt év legjobb döntésének: alapvetően változott meg a hozzáállása, ez pedig a jegyeire is hatással volt. Stabil hármassal jöttünk, de a két legutóbbi dolgozat már ötösre sikerült. Ennél is fontosabb, hogy – nincs rá jobb szó – megszerette a matekot, érti, amit csinál, így könnyűnek is érzi azt, ami korábban soha nem ment. Mindez Judit hatása. Odafigyel, érthetően magyaráz, türelmes. Ez igen hatásos motiváció – ráadásul a folyamatos iskolai sikerek csak még jobban erősítik ezt. A mumus matekból egy kedvelt tantárgy lett – őszintén szólva álmomban sem számítottam erre az eredményre, de nagyon örülök neki.

Ballai József”

Hogy lehet jelentkezni a Tudástanoda Tanulószobába?

A jelentkezések már elkezdődtek, a csoportbeosztás szeptember első hetében várható a gyerekek iskolai órarendjének ismeretében.

Jelentkezni a 20/522-9228-as telefonszámon lehet és a Facebook oldalunkon is elérhetnek a szülők.

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!