Jelenlegi hely

Teszteltük a Ceglédi csúszdaparkot! 18 óriáscsúszda, 2 fáradhatatlan gyerek, 1 extrém családi kikapcsolódás

Ha egy kis izgalomra vágytok az iskolakezdés előtt, és elég bevállalósak a gyerekek, na meg persze Ti is, akkor a Ceglédi Aquacentrumban egy igazi extrém családi kikapcsolódás lehet még a nyáron. Néha nehéz mindenkinek a kedvére tenni, olyan kirándulást, kiruccanást találni, ami mindenki számára családi élményt ad. Nálunk a vizes dolgok azok, amik mindenkit feltöltenek, és ha még csúszda is van, akkor tuti befutó a nap.

Szerencsére a napokban a hőmérők higanyszálai magasan elérik a strandszezoni értékeket, persze a hétvégékkel néha megviccel bennünket az idő, ami természetesen egyáltalán nem vicces! Attól függetlenül, hogy az időjósok esőt jósoltak, mi mégis nekivágtunk a múlt héten a gyerekeknek beígért nagy „csúszda napnak” – és de jól tettük, mert bizony Cegléden nem esett, de talán csak ott nem.

Röpke fél óra alatt oda lehet érni a Ceglédi csúszdaparkhoz, ahol 18 óriás csúszda vár mindenkit, így nem is csoda, hogy hamar a környékbeliek kedvencévé vált.

James Bondom... Már az öltözőben... Neki elég egy nagy tükör, hogy jól érezze magát.. :) 

Az aquapark nagyon hangulatos, szépen parkosított, középkori vár hangulatát idéző, mesés, játékos elemekkel.

Belépéskor először a gyerekeket „térképezték” fel, vagyis, hogy melyik hány éves és lemérték, hogy hány centik. Ezek az adatok, egyből rá is kerültek a karszalagjaikra, amiket bizony szigorúan be is tartottak a csúszdák őrei. Természetesen előtte mi is feltérképeztük, hogy valóban tudjuk-e használni majd a csúszdákat, mert nem egy családi történetben hallottam, hogy elutaztak, megvették a belépőket, aztán kiderült, hogy nem is mehettek fel a gyerekek a csúszdákra, némi centi, vagy kiló hiány miatt.

A kicsik is csúszdázhatnak már

Amikor nagyobb a gyerekek között a korkülönbség, még nehezebb olyan helyeket találni, ahol mind két korosztály valóban jól érzi magát. Itt 7 éves korig 4 „mini csúszdát” használhatnak a kicsik, ezek külön egy gyerekmedencében landolnak, 3 pont olyan izgalmas a kicsiknek, mint az óriáscsúszdák, csak a gyerekek korának megfelelően kisebbek. Itt is van egy zárt, egy nyitott és egy széles hullámcsúszda.

Egy csúszdapark tele van izgalmakkal

Természetesen minket az óriás csúszdák vonzottak ide, megérkezésünkkor egy hatalmas wow-al és egy sikítással üdvözölték a parkot a gyerekek. Szájtátva meredtek a színes óriás monstrumokra, így nem is volt kérdés, hogy a lehető legközelebbi helyre pakoljunk le.

Valóban nagyon nagyok voltak, bár én szívesen kihagyom – ha nélkülem is felmernek menni - a vadabb csúszdákat, de a látványuk engem is magával ragadt. Persze hamar meggyőztek, hogy ezt az élményt mi sem hagyhatjuk ki, - meg hát az első csúszásokhoz kellett nekik még a szülői jelenlét -, és a gyors terepszemléhez, hogy Zsófika melyik csúszdákat használhatja és melyiket nem, mert ő 9 múlt. (Természetesen az évszámkérdésnél a bátyus egyből rávágta, hogy 10, mert látta a táblán, hogy ez egy vízválasztó szám  - végül is 10 lesz.)

Igazából azokra a csúszdákra, amikre nem szólt Zsófi „jogosítványa”, azokra egyébként sem mert volna még felmenni, így semmi pánik nem volt, hogy a bátyus épp betöltötte a 12, és 1 kivételével az összesen csúszhatott. Viszont amiket használhatott Zsófi, azok is messze meghaladták a bátorságlécét.

Azt nem tudom, hogy az időjárás előrejelzésnek volt-e köszönhető, vagy máskor is így van-e, de sehol sem állt gigantikus sor a csúszdáknál, így rengeteget csúszhattak a gyerekek.

A felnőtt nagy csúszdákat már 7 éves kortól (és 122 cm-től) lehet használni, vagyis abból 3-at. Nekem azok között volt a kedvencem, az óriás sárga csúszda, amiben egyedül vagy ketten is lehetett csúszni. (bár én egyébként is azokat a csúszdákat kedvelem, ahol fánkban lehet száguldani). Ez egy elég hosszú a pálya, zárt, de mégis világos és megfelelően gyors, csak épp annyira, amit még egy anyuka is elbír, de a gyerekeknek sem uncsi, szóval ez igazi családi móka volt nekünk.

10 éves kortól (és 138 cm-től) további 3 csúszdával bővül a kör. A Vad folyó nevűvel, ami a gyerekeim egyik kedvence lett, ezt szintén lehetett ketten is használni, sőt egész családok sora kapaszkodott egymásba és élvezték a folyó sodrását, ahogy ide-oda dobálja őket. Nem mondhatni, hogy adrenalinbomba, inkább vicces, ha többen mennek egyszerre, hisz a sodrómedencében 2 - 3 „hajó” is bevárja egymást, hogy újra a folyóba vethessék magukat.

 

A zöld csúszda a Kamikaze, egyszemélyes úszógumis csúszda, egy rövid, de gyors pálya. És a harmadik az Inga csúszda, amit most akkor sem próbáltam volna ki, ha fizettek volna érte. Tavalyi Horvátországi Poreci Aquaparkos ingás csúszdás élményem még elevenen él bennem, de Maxinak ez volt az egyik nagy kedvence. Gyakorlatilag minden más csúszás után, visszaszaladt erre a csúszdára, pikk-pakk lecsúszott és már szaladt is vissza húgihoz, hogy tovább folytassák.

Inga csúszda

12 év felett (és 149cm-től) további 3 csúszdával bővül a kínálat, egy iker Kamikazéval, egy családi 4 pályás csúszdával és a kihagyhatatlan Hagyma csúszdával. Ez utóbbi tényleg egy adrenalin bomba, gyors, indulásnál zárt, egy hagymához hasonlító formába körbe-körbe száguldhatunk és a végén csak úgy kipottyan az ember belőle egy 2 és fél méteres vízbe. Persze itt azért fontos, hogy csak úszni tudó gyerekek és persze felnőttek használják!

 

És ilyen az, amikor apa csúszik...

Adrenalinfüggőknek

14 év felett.

A legextrémebb csúszda, a Dragon nevet viselő rakéta csúszda: a 16 méter magas csúszdában két kanyar is van, vagyis inkább huroknak mondanám, és szinte szabadesésben indul. Vizes testtel kell beállni a kapszulába és az ajtó becsukódása után kinyílik a zsilip a lábak alatt, páratlan lehet az élmény, hiszen 60 km/h óra sebességgel is lehet száguldozni.

Természetesen, aki megéhezik, az talál magának büféket, lángos, palacsinta, csavarós fagyi és a kihagyhatatlan vattacukor Ceglédről sem hiányzik.

A fürdő hatalmas területen fekszik, és három nagy egységet foglal magában: a Gyógy-és Strandfürdőt, az Aqua Centrumot, és az Apartmanpark- és kempinget.

Külön is lehet venni belépőt csak a strandfürdőre, vagy csak a csúszdaparkba, mi komplex belépőt vettünk, kicsit össze is folyik, hogy mi tartozott csak a csúszda részhez vagy mi a strandhoz. A jegy árakat itt találjátok, strand árak és a csúszdapark árai.

A benti élménymedencés rész nagyon szép, a víz hőfoka kellemes, és van pancsoló medence is, aminek a vize még ennél is kellemesebb volt. Természetesen vannak gyógymedencék is, de azokra várunk még jó pár évet, míg tesztelésre kerülnek. J Ez a rész a nyári időszakokon kívül is igazi kis kellemes kikapcsolódást nyújthat, persze ebben a melegben és a csúszdák közelsége miatt, nem volt a gyerekeknek sok idejük itt időzni, talán majd télen. 

A kinti strandon is van több medence, időnk sem volt mindet végigjárni, de van egy nagy úszómedence, ahol kellemesen megmozgathatjuk magunkat, van élménymedence sodrófolyosóval, hullámmedence, gyógymedence és egy nagyon cuki gyerekmedence.

A csúszdák mellett a gyerekek másik nagy kedvence, a strandon lévő kis átcsúszó pálya volt, izzítottuk is a kötelet rendesen. Egyébként kifelé menet lettünk figyelmesek, hogy a fürdő mellett van egy nagy Kalandpálya is. Ahol van gyerek és felnőtt pálya, kezdő és profi, valamint 6 átcsúszásból álló canopy, azt hiszem ősszel ezt is ki kell próbálnunk, mert hát ekkora gyerekeknek kell a sok bent töltött idő után az igazi mozgásos kikapcsolódás!

Vattacukorevő bajnokaim

Egy mondatban összefoglalva a fürdő szolgáltatásainak köszönhetően, egyszerre nyújt lehetőséget a csendes kikapcsolódásra, a kalandokat kereső családi lubickolásra, ugyanakkor azoknak sem okoz csalódást, akik a gyógyvíz áldásos hatását szeretnék élvezni. És ha többre vágytok, mint a hűsítő víz nyújtotta kikapcsolódás, irány a Ceglédi Aquapark!

Makai Mariann 
- Kecskemétimami -

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Óvodás lesz a gyermekem! 3. rész - Konkrét példák a beszoktatásról

Óvodás lesz a gyermekem! 3. rész - Konkrét példák a beszoktatásról

"Kezdeni már óvodában kell, mert ott a gyermek játszva megtanulja azt, amire az elemiben már késő." Kodály Zoltán
Ugrás az oldal tetejére