Jelenlegi hely

Utazz a telefonoddal a Föld körül!

Falmászás egy jégbarlangban, Leonardo a nappaliban vagy egy San Diego-i panda magánélete? Bármelyiknek részese lehetsz!

Az idei családi nyaralásokra talán van még esélyünk, de valljuk be, kevesen mernek tervezgetni, foglalni. Bizonytalannak tűnik még a nyár, távolinak a strandolás és táborozás.
Az utazásainknak a járvány gátat szab, de nem úgy vágyainknak!

Kalandozzunk online a világ körül!

Nemzeti parkokba, állatkertekbe és a világ leghíresebb múzeumaiba leshetünk be kamerákon keresztül, virtuális túrákon követhetjük jegesmedvék, és koalák életét vagy odavarázsolhatjuk a leghíresebb festmények egyikét a kandalló fölé vagy épp a konyhafalra.

Múzeumokban a világ körül

A modern sugárhajtású Willie Fogg sem ért olyan gyorsan körbe a Föld körül, mint ahogy mi megtehetjük ezekkel a virtuális túrákkal. Mona Lisáról azonnal Botticellire válthatunk vagy a mexikói Frida Kahlotól átugorhatunk egy látogatásra Whistler anyjának portréjához Amerikába, amelyet oly szakértelemmel tett tönkre Mr. Bean a mozifilmben.

Mindehhez elég a Google Arts and Culture oldalára ellátogatnunk.

A 2500 múzeum között kereshetünk akár a festők neve szerint, de városok vagy stílusok alapján is bóklászhatunk. Választhatunk múzeumi, épület vagy tárlattúrát. Én rögtön lecsekkoltam a kedvenceimet Firenzében és Hágában, Bécsben és Párizsban.
Egy alternatív rajzóra kereteibe beleférne egy Van Gogh (ejtsd hollandiul Fan Höh) múzeumi túra vagy épp a Rijksmuseum Rembrandtjai.

Mekkora poén lenne az egész osztálynak ott állni az Éjjeli őrjárat előtt Amszterdamban Skype-on!

Igen, az éjjeli őrjárat valóban nem éjjeli, csak koszos, és nem is őrjárat. De vitathatatlanul az egyik legtöbbet emlegetett festmény a maga impozáns 363×437 cm-es méreteivel, pedig le is vágtak róla néhány „feleslegesebb” darabot.

Az applikációval pedig úgy járkálhatsz a lakásban, a falra „vetítve” a képeket, mintha a helyszínen lennél a múzeumban. Első alkalommal a férjem Vermeer egyik kincsét, a Lány gyöngy fülbevalóval-t vetítette a nappali falára.

Amerikai nemzeti park túrák virtuálisan

Most akár az ágyon elnyúlva vasárnapi rántott hússal teli hassal juthatunk fel hawaii vulkánok tetejére, leshetünk be vele az alaskai fjordok közé, vagy bújhatunk be mexikói barlangok, vagy éppen amerikai kanyonok mélyére.

Öt különleges nemzeti parkot csodálhatunk meg most úgy, mint korábban csak kevesen:

szakavatott vezetők kíséretében merülhetünk az óceánban vagy mászhatunk meg egy jégfalat, sétálhatunk kanyonokban, barlangokban.
A szakavatott vezetők magyarázatait feliratozva is megtalálod (ne felejtsd el a bal oldali menüben beállítani), így az angol nyelvgyakorlást is kipipálhatod. A túrázós oldalt itt érheted el.

Rejtett kamerák a jegesmedvék és pandák szobáiban

Ez nem vicc és nem is az új Big Brothers! A San Diego-i állatkert jónéhány kamerát helyezett el a legnépszerűbb állatok kifutóiban, igy részt vehetünk majmok, pandák, jegesmedvék, koalák vagy éppen a zsiráfok, tigrisek és pingvinek életének titkos részleteiben is.
A San Diegó-i egyike a világ leghíresebb állatkertjeinek - igen, ezt emlegetik a Madagaszkárban is -, Kínán kívül itt van a világon a legnagyobb pandapopuláció.

Létezik a gyerekeknek külön állatkerti weboldaluk, tele játékokkal, videókkal. Igazán jó angoltanulási lehetőség, ráadásul a biológia óra is élvezetes lesz!

Menj az (északi) fény felé!

A járványhelyzetben olyan egyedi jelenségeket is megleshetünk a karosszékből akár az egész családdal, mint az északi fény, az Aurora Borealis. Tél végén, március elején eddig csak a kiválasztottak tanulmányozhatták ezt a ritka természeti fényshowt. De most te is megteheted, az egyik legészakibb ponton, egy Kanadában elhelyezett kamera segítségével. Ki ne hagyd, hamar itt a vége!

ADL - Debrecenimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 23.

Nem hosszú idő 2 hónap. Tényleg nem. Mégis mennyi mindent megváltoztatott. Mi is mennyit változtunk.
Ugrás az oldal tetejére