Jelenlegi hely

Biciklizz az égben!

Új fejlesztés indul Balassagyarmaton, a Nyírjes nevű üdülőterületen, ahol az égi biciklispálya (skybike) lesz a fő attrakció, de ezen kívül víziszínpad, mesepark, látogatóközpont, lombkorona sétány és függőhíd is épül.

A Nyírjes Balassagyarmat népszerű üdülőterülete, a szép természetvédelmi területen hat mesterséges tó, füvészkert és vadaspark is található. A Nyírjes Turisztikai Központ fejlesztésének keretén belül 2020-ban újdonságokkal gyarapodik a hely.

Mesepark, lombkorona sétány, látogatóközpont

Víziszínpad, mesepark, játszóház kialakítása mellett helyreállítják a meglévő sétaösvényeket is, amelyeket a kerékpárosok is használhatnak majd. Ezek közösségi térként is működnek majd és nyári táborok szervezésére is alkalmasak tesznek.

A beruházás fő eleme a közösségi látogatóközpont lesz, amelyet az egyik tó partján alakítanak ki, a mai csónakház helyén. Ezt a részt több irányból is megközelíthetik majd a látogatók. A játszóháztól egy lombkorona sétány és függőhíd vezet majd a központhoz, ahol bisztrót nyitnak és egész évben várják a vendégeket. Emellett kilátót építenek, valamint pihenőhely is lesz a kerékpárosoknak.

Skybike

A legizgalmasabb attrakció az égi biciklispálya (skybike), amihez kétszáz méter hosszú drótkötélpályát építenek, és ezen a drótpályán lábbal hajtott függő kerékpárral tehetik majd meg a 400 méteres tó és erdő feletti kört.

A tervezett fejlesztések várhatóan 2020-ban valósulnak meg.

Forrás: turizmus.com

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Óvodás lesz a gyermekem! 3. rész - Konkrét példák a beszoktatásról

Óvodás lesz a gyermekem! 3. rész - Konkrét példák a beszoktatásról

"Kezdeni már óvodában kell, mert ott a gyermek játszva megtanulja azt, amire az elemiben már késő." Kodály Zoltán
Ugrás az oldal tetejére