Jelenlegi hely

Ingyenes vetőmag csomagot igényelhetnek 6-12 éves gyerekek és családjaik

Ingyenes vetőmag csomagot igényelhetnek 6-12 éves gyerekek a családjaikkal, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA kertészkedést kedvelő kisgyerekes családoknak szóló Vesd bele magad! programban.

Célja:

A Vesd bele magad! program célja a személetformálás és az élményszerzés, hiszen a gyerekek addig sem a képernyő előtt ülnek, hanem a szabadlevegőn kétkezi mozgást végeznek és egy olyan tapasztalathoz juthatnak, ami nem mindenkinek adatik meg. A vetőmagokat, otthon, a saját konyhakertjükben vethetik el, majd a termést a család elfogyaszthatja.

A kertészkedésen keresztül átélheti, hogy a munkájával értéket hoz létre, a fejlődő növények, a szépülő kiskert rögtön megmutatja a munkája eredményét, sikerélményt ad a gyermeknek. A kertészkedés, mivel visszatérő feladatról van szó, segíti, hogy erősödjön a gyermekben a kitartás és a felelősség érzet. A saját előállítású zöldség elfogyasztása segítség lehet abban is, hogy a gyermekek étrendjébe könnyebben beilleszthetőek legyenek a friss zöldségek.

A Program további célja, hogy felhívjuk a résztvevő családok figyelmét arra, hogy bizonyos friss élelmiszereket, zöldségeket különösen nagy anyagi befektetés nélkül otthon is elő lehet állítani. Ezzel együtt cél az is, hogy a gyerekek megérezzék például azt, mennyire más az íze, felhasználhatósága a friss, általuk termelt árunak, mint a boltinak. Ezen keresztül a szervezők bíznak abban, hogy a vásárlási szokások is változhatnak és még inkább előtérbe kerülnek a hazai előállítású szezonális zöldségfélék a vásárlások során.

Mi van a csomagban?

A vetőmag csomagban található 9 növény (saláta, hónapos retek, sárgarépa, cukkini, cékla, zöldborsó, csemegekukorica, paradicsom, vöröshagyma) a gyerekek számára is könnyen előállíthatóak, nem kényesek és kevéssé igényelnek pl. növényvédelmi ismereteket. 

A vetőmag csomagból egy hozzávetőleg 30 nm alapterületű kiskert hozható létre. Az abban megtermő zöldségek fedezhetik egy átlag család szezonális friss zöldség igényének jelentős részét.

A vetőmagokhoz készül egy elektronikusan letölthető termesztési segédlet és kiskertész napló. Ezen túl növényvédelmi és tápanyag-gazdálkodási szakértő segít a gyerekeknek, a családoknak, hogy a növények esetleges betegségei vagy károkozói ellen védekezni tudjanak.

A Program weboldalára az aktuális teendőkről rendszeresen kerülnek fel írások, segédletek, cikkek. Így a kiskertészek nem maradnak szakmai támogatás nélkül.

Meddig lehet jelentkezni?

Összesen 1000 csomag kiosztására van lehetőség az egész országban. Február 15-ig igényelhetők a csomagok. Abból lehet tudni, hogy esetleg idő előtt elfogytak a csomagok, hogy a jelentkezési lapot már nem lehet elérni. Így érdemes sietni az érdeklődőnek a jelentkezéssel.

Kik jelentkezhetnek a Programra? 

A programba 6-12 éves korú gyerekek és családjuk jelentkezését várják! Elég egy gyermek a családban, aki megfelel az életkori feltételnek. Viszont az ő rajzát, fogalmazását várják a jelentkezés során!

A jelentkezés két részből áll. Ki kell tölteni az alább elérhető jelentkezési lapot és külön e-mail címre - vbm@agrya.hu - el kell küldeni egy rajzot vagy fogalmazást, amit a gyermek készített a "Zöldségek a mi barátaink! címhez kapcsolódóan.

A vetőmag csomagok igénylésével kapcsolatos részletes információkat - pl. a vetőmagokról további infók, a jelentkezés pontos részletei, kapcsolattartás - az itt elérhető felhívás tartalmazza: https://dxpvcgy88gl35.cloudfront.net/…/vbm_felhivas_2019_or…

Az érdeklődők alaposan olvassák át a felhívást! Szánjanak rá 10 percet, mindenkinek egyszerűbb lesz!

Jelentkezési űrlap ITT: https://agrya.hu/vesd-bele-magad-program-jelentkezesi-urlap

Várjuk a jelentkezéseket február 15-ig!

Kapcsolat:
06302304810
vbm@agrya.hu
weboldal

Makai Marianna - Kecskemétimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Ugrás az oldal tetejére