Jelenlegi hely

Sikerült! Összegyűlt a 700 millió a kicsi Zentének! Hidegrázós érzés egy ilyen mértékű összefogás

És vannak még csodák! Sikerült! Hidegrázós érzés egy ilyen mértékű összefogás részesének lenni, hinni az emberekben, hinni magunkban, hinni Istenben…Hihetetlen példaértékű az az összefogás, ami a kicsi Zentéért a napokban történt!

 

A kisfiú, aki szinte napok alatt mindenki Zentéje lett, akiért annyi ismeretlen anya hullajtott könnyet nap mint nap, aki miatt esténként még szorosabban öleltük meg gyermekünket és aki talán felnyitja a szemünket, hogy igenis összefogással, apró pici adományokkal életeket menthetünk!

Példaként szolgálhat előttünk, hogy nem szabad elmenni a mások gondja mellett, hanem meg kell ragadni a segítséget, összefogni, mert hegyeket tudunk együtt megmozgatni! Ez a pici fiú mit sem tud még a világról, de ma már példakép, összetartó erő és hit és egy csoda, hogy az országunk lakóiból egy olyan erőt hozott ki, amire senki nem gondolt, nincs politika, nincs vallási hovatartozás, csak egy ismeretlen kisgyermek mosolya, aki minden szívet meglágyított, és aki megtanította nekünk, hogy nincs lehetetlen, merjünk jónak lenni…

Zente 2018. február 28-án, időre 39+6 hétre, 9/10-es Apgarral született. Kisebb nagyobb problémákkal küzdöttek az elején ők is, ahogy nagyon sok más család is, nem kakilt Zente, de megállapították, hogy tejfehérje allergiás, oké másnál is előfordul ez. Azután Zente nem tartotta a fejét. Ez a gyors születés és a zsinór számlájára lett írva. Így aztán öt hetes korától gyógytornára jártak. A torna sikeres volt és három hónapos korára gyönyörűen tartotta a fejét. Megnyugodtak. Beérték a kortársakat, végre minden okés volt!

De 5 hónapos korában gerincvelői eredetű izomsorvadást állapított meg nála. Annak is az egyik legsúlyosabb formáját: Az SMA 1-et. Ezzel a diagnózissal a gyerekek a két éves kort sem élik meg, mert az izomsorvadás nem csak a végtagok izmait érinti, hanem a nyeléshez és lélegzéshez szükséges izmokat is!

Zente viszont kivételesen erős baba, a betegség ellenére is, és egy speciális kezelés segítségével harcol az izomsorvadás ellen! A kezelés neve Spinraza, melyet 7hónapos korától kap. Minden injekciót lumbálás követően a gerincvelőbe adnak. Eddig 5 lumbáláson esett át!

VAN REMÉNY!

Az Amerikában kifejlesztetett a Zolgensma nevű génterápia. De a kezelés kizárólag 2 éves kor alatt alkalmazható, ára pedig 2,11 millió USA dollár, vagyis 700 millió Ft. 700 millió, kimondani is nehéz, és egy szinte elérhetetlen nagyságú összeg.

De Zente szülei nem adhatták fel, eldöntötték, hogy fél év alatt előteremtik ezt az összeget. Nem kérnek mást csak 700 Ft-ot, de 1 millió embertől, igen ha innen nézzük tényleg nem is kell több, csak azt a pár embert megtalálni.

Felrobbantotta a médiát, felrobbantotta az internetet és felrobbantotta a Facebookot. Még hogy a Facebook semmire nem jó?? Hihetetlen erővel nyomult az emberek szívébe, mindenki egyként állt mögéjük, Magyarország megcsinálta  - és persze sok határon kívüli adományozó!

Bevallom nem gondoltam volna, de ha még bennem is volt, hogy igen, mi emberek képesek vagyunk összefogni és segíteni, akkor félelem volt bennem, hogy nem fog beleférni az időbe… de belefért és most egy csöpp kis fiúnak és a szüleinek újra van remény, nem másra hanem magára az életre! Talán Zente, azért született betegen erre a világra, hogy megtanítson minket jobb embernek lenni.... Mielőbbi gyógyulást kívánunk Zente és sok erőt a rád váró kezelésekre!

UI: Kérlek, ne utaljatok többet, mert az alapítvány nem közhasznú, csak Zente kezelésére fordítható az oda beérkezett összeg másnak nem adható! De ne hagyjátok abba a segítést, nagyon sok kisgyermek várja még a csodát...

Legyen minden segítő szándékú ember nagyon büszke magára! ♥

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 10.

Most itt vagyok 3 gyerekkel, házimunkával, kerttel, mindennapi főzéssel, extra takarítással, tanítással, lélekápolással, kreatívkodással. És nem értem, eddig mivel töltöttem el az időm....
A nyakkendő-módszer avagy hogyan tanulj otthon ingyen nyelvet

A nyakkendő-módszer avagy hogyan tanulj otthon ingyen nyelvet

Nyelvtanulás otthonról? Állandó aktualitása jelenlegi bezártságunkban talán hangsúlyosabb lett. Nem tudod, merre indulj? Vizsgasztorik, rutin és ingyenes applikációk egy többszörös nyelvvizsgázótól.
Rajzold meg álmaid vidámparkját!

Rajzold meg álmaid vidámparkját!

A Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark online rajzpályázatot hirdet!
Egy otthoni játék, ami szinte nem kerül semmibe, mégis minden korosztály imádja

Egy otthoni játék, ami szinte nem kerül semmibe, mégis minden korosztály imádja

3. hete vagyunk itthon a gyerekekkel, itthonról dolgozunk, itthonról sulizunk, itthon szórakoztatjuk a gyerekeket, a tanárok, barátok és haverok helyett. Bevallom néha sok(k), de legtöbbször azért mégis azt mondhatom, hogy nagyon élvezzük, ennyi kreatív dologra, közös játékra GYES-es időszakunk óta nem volt lehetőség.
Ugrás az oldal tetejére