Jelenlegi hely

A 3 legjobb, 2021-ben érkező technológiai újítás

Ha a globális járvány által generált technológiai változásokról esik szó, egy valami vitathatatlan: elképesztő gyorsasággal sikerült kivitelezni számos fejlesztői tervet. S hogy miért olyan fontos ez? Mert jelen esetben nem csupán egy árucikkről beszélünk, de sokkal inkább a virtuális kapcsolatok tökéletes összekapcsolásáról.

Mindez túlmutat a Zoom hívásokon, amelyekhez mindannyiunknak alkalmazkodnunk kellett. A munkánk, az életünk, sőt, a napi vásárlásaink módja is megváltozott, egyik napról a másikra. Az ambiciózus fejlesztők éltek a lehetőséggel, hogy megvalósítsák azt, amire a világnak szüksége van. Mégpedig elképesztő gyorsasággal.

Deli Péter szakértő tanácsadó a munkahelyi technológiák fejlesztésében - Péterről többet itt tudhat meg. A legjobb, online kaszinó alkalmazásokhoz készülő szerencsejáték-technológiai újdonságoktól kezdve az otthoni mesterséges intelligenciáig mindennel képben van. Ha valami egészen fantasztikus technológia van épp fejlesztés alatt, arról ő tudni fog.

Vizsgáljuk meg most a 2021-ben megjelenő új technológiákat, és azt, hogy mindez hogyan fog hatni a munkánkra és az életmódunkra.

Mesterséges intelligencia

Legtöbbünknek valószínűleg fel sem tűnik, hogy az MI (mesterséges intelligencia) milyen mértékben lopta már be magát a felhőalapú alkalmazásokba, és mennyi információt gyűjt a használt alkalmazásokon és platformokon keresztül. Elfogadta nemrég egy webhely sütikre vonatkozó irányelveit? Nos, ha igen, akkor az adott weboldalon végzett minden műveletét rögzítik, elemzik és úgy alakítják, hogy jobban megismerhessék.

A pontos algoritmus az, amely a billiónyi kis bájtnyi információt kategóriákba gyűjti, hogy kiderüljön, ki is Ön, és mi iránt érdeklődik. Gondolkodott már azon, hogy a Facebook honnan tudhatja, hogy Önnek kutyaeledelt kell vásárolnia? Az MI technológia már átszövi a mindennapjainkat.

Az MI alkalmazása 2021-ben tovább fog növekedni, amint belépünk a világjárvány nyomán fellépő információkeresés, -követés és -feldolgozás korszakába. A világnak most folyamatosan nyomon kell követnie az egészségügyi fejleményeket és minden olyan személyt, aki potenciális veszéllyel fenyeget, vagy segítségre szorul.

A technológiai fejlesztőknek most azonnali szükségük van a gépi tanulási algoritmusok tökéletesítésére. A rendszernek adatokat kell gyűjtenie és fel kell azokat dolgoznia, továbbá kifinomult megoldásokat kell kínálnia azokra a problémákra, amelyeket puszta emberi elménk még nem tud megoldani. Nem csodálatos, hogy mi emberek képesek vagyunk technológiát létrehozni arra, amit nem tudunk?

Az MI nyomon követheti a nyilvános virtuális tereket, és elemezheti azokat a kapcsolatokat és interakciókat, amelyeket az emberi szem észre sem venne. Ezek az információk felbecsülhetetlenek, ha olyan kérdésekről van szó, mint a kapcsolattartás nyomon követése.

Az 5G elterjedése

Habár a járvány kezdetben megzavarta az 5G hálózatok kiépülését, azt is teljesen világossá tette, mennyire szükségünk van rá. A globális gazdaság online-ra váltott, és a sávszélesség növelésére is szükség volt.

Sok szakértő véli úgy, hogy nem lehet visszatérni a korábban normálisnak gondoltakhoz, és a vállalatok felismerték az otthonról, távoli eléréssel dolgozó csapatok előnyeit. Ez milliós költségeket takarít meg a vállalatoknak, és sok globális vállalat már most fontolóra vette az irodahelyiségeik leépítését. Az új norma velünk marad, és az 5G telepítésének végleges kiépítése kiemelt helyen szerepel a távközlési szolgáltatók prioritási listáján - ez pedig magával hozza a 2021-es új technológiák legszükségesebbjét.

A felnyitható telefonok visszatérése

Hihetetlen, ahogy a divat időről időre körbeér, azonban a legkevésbé sem várjuk, hogy ugyanez a tech kütyükben is visszaköszönjön. Az igény, hogy a különféle eszközeinken folyamatosan élő kapcsolatban legyünk, felébresztette a flip-telefonok visszatérésének ötletét. Ebben az esetben azonban sokkal többről van szó, mint amit a '90-es évek Motorola mobiljai tudtak.

Ezeket az újdonságokat hibrid eszközöknek hívják, melyek voltaképp kettő az egyben megoldást kínálnak: felnyitható telefont és táblagépet egyszerre. Az alapötlet az, hogy különféle méretűre lehet hajtani vagy széthúzni anélkül, hogy a csatlakozás bontása nélkül, vagy anélkül, hogy veszítene funkcionalitásából. A Microsoft és a Samsung voltak az úttörők, és már piacra is dobták az első hibrid telefon verzióikat.

Mivel egyre több ember dolgozik otthonról, és nagyobb a mozgásszabadságuk, egyre nagyobb szükség mutatkozik olyan mobileszközökre is, amelyek gyorsan tabletté alakíthatók. Ha főnöke gyors módosítást kér egy táblázat adataiban, miközben Ön épp a Starbucks-ban kávézik, akkor csak annyit kell tennie, hogy felnyitja a hibrid képernyőt, és már dolgozhat is.

Konklúzió

Hosszú a lista azokról az izgalmas fejleményekről, amelyek 2021-ben várhatók. A legjobb, amit tehet, az, hogy magáévá teszi az összes újítást, bekapcsolja a biztonsági övét, és élvezi az utazást.

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Bohócdoktor Rajzpályázat 2021

Bohócdoktor Rajzpályázat 2021

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: óvodás - kisiskolás, iskolás, fiatal / felnőttBeküldési határidő: 2021. április 12.
Tavaszváró - Gyermekrajz pályázat

Tavaszváró - Gyermekrajz pályázat

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: általános iskolásokBeküldési határidő: 2021. március 7.
Láthatatlan maszkjaink – 13 kedvenc idézetünk az álarcokról

Láthatatlan maszkjaink – 15 kedvenc idézetünk az álarcokról

„Az álarcok változnak, de a komédiás ugyanaz marad.” – Gondolatok a mindennapi maszkjainkról.
Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z módszer oktatójával

Nyegle gyerekből sportos ifjú? Beszélgetés a Z-módszer oktatójával

Szülőként előbb-utóbb sokan szembesülünk gyermekeink civilizációs életből fakadó problémáival. Abban is biztosan egyetértünk, hogy mindannyian testiekben is teljes életet élő embereket szeretnénk nevelni, s ehhez bizony elengedhetetlen a test jóllétével való foglalkozás már kicsi kortól. Hogyan induljunk neki, hogyan motiválhatunk egy kisgyereket?
Ugrás az oldal tetejére