Jelenlegi hely

4 hónap, bizony csak ennyi kellett, hogy egymásra találjunk, megint, amit már annyiszor bizonyítottunk!

Csodák sorozatai valósultak meg a hétvégén Kecskeméten, na és az egész országban is!

Egyik napról a másikra berobbant egy ötlet: Ültessünk fát! legyen egy közösség Kecskeméten is. Aztán hirtelen felgyorsultak az események, jöttek a felajánlások, szerveződtek az ültetések helyszínei, nyújtották kezüket a tapasztalt civilszervezetek, az intézmények vezetői, a magánszemélyek és a vállalkozó nők is.

Kecskemét Főtér - közösségi ültetés

A hétvégén Kecskeméten 50 intézményben, 9 közterületen és rengetegen magánkertben volt közösségi faültetés. De gyümölcsös kert lehet a főtéren, hisz nyolc gyümölcsfát – kajszit, almát, körtét ültettek el a közösségi faültetésen.  Boldogasszony téren, a Nőnek lenni jó Konferencia vállalkozó női Csatos Eri összefogásával ültették a fákat. Annyira lelkesen sokan voltak a vállalkozó nők, hogy mire odaértem épp elültették már majd az összeset, itt 80 db növény került elültetésre. Köztük Díszkörte, Kocsánytalan tölgy, Madárbirs vagy épp Hóbogyó. Lehet új neve is lesz a térnek? Nőnek lenni jó Konferencia Boldogasszonyok tere :) Összesen Kecskeméten több mint 1000 növény került földbe, legnagyobb része kecskeméti bölcsődékben, óvodákban, iskolákban. Kezdetnek, figyelemfelhívásnak több mint jó!
 

Nőnek lenni jó Konferencia ültetése

4 hónap, bizony csak ennyi kellett, hogy egymásra találjunk, megint, amit már annyiszor bizonyítottunk! Mindannyian komolyan gondoljuk és hiszünk a közösség elsöprő erejében. Bízunk benne, hogy a közeljövőben, több millió fát fogunk elültetni, együtt veletek! És nem utolsó sorban, külön köszönet jár Bojár Ivánnak, aki 4 hónapja elindította az országos 10millió Fa közösséget, és Farkas Barta Katának, aki ezt az egészet elindította nekünk Kecskemét és környékén. Egy családanya, aki összefogja, kontrollálja és időt, energiát nem sajnálva, egy tisztább, élhetőbb környezetet teremt meg gyermekeink számára! Ez csak a kezdet volt, a folytatás most jön, csatlakozz Te is hozzájuk!

„Aki fát ültet, életet ad, és az, aki életet ad, jövőt teremt.”

 

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Rőzseláng van közepébe kivarrva…

Meginvitálhatlak egy kis nosztalgiatáborozásra?
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Óvodás lesz a gyermekem! 3. rész - Konkrét példák a beszoktatásról

Óvodás lesz a gyermekem! 3. rész - Konkrét példák a beszoktatásról

"Kezdeni már óvodában kell, mert ott a gyermek játszva megtanulja azt, amire az elemiben már késő." Kodály Zoltán
Ugrás az oldal tetejére