Jelenlegi hely

4 tigriskölyök a Magán Zoo sztárjai, már megtekinthetjük etetés közben

Még májusban született meg 4 fehér bengáli tigris a felsőlajosi Magán Zoo állatkertben. A fehér tigris anyának az első kölykei, ami hatalmas szenzáció és öröm az állatkertnek, hiszen a világon is mindösszesen 250 példány él, na meg persze nekünk, családoknak is, hiszen nem mindennap láthatunk ehhez hasonló gyönyörűségeket.

   

A tigriskölykök jól vannak, annak ellenére, hogy a mamájuk nem gondozta őket, nagyon szépen fejlődnek, rohamosan nőnek, gyarapodnak, csak Tippu a kis "borravaló" halad lassabban. Még mindig ötször esznek naponta, melyet a gondozóik látnak el.

Ritka lehetőség ez a gyermekeknek és nekünk nagymacska rajongó szülőknek is, mivel a fehér kis tigrisek Mohini, Begum, Jazmina, és Tippu csak fél évig lesznek megtekinthetők a felsőlajosi Magán Zoo-ban, utána másik állatkertekbe szállítják őket.

A kölyköket délelőtt 11 és délután 14.30-kor tekinthetik meg a látogatók etetés közben, hétvégétől, szombaton és vasárnap is. Hivatalos bemutatójuk június 16-17-én 14 órakor lesz.

A hím Mohini, jelentése mágikus. Mondhatjuk nagyon különleges színnel jött a világra. Ő teljesen fehér jelenleg, csak a fején látható négy sötét pötty.
A lányok: Begum (jelentése főrangú hölgy) Jazmina (női név) és a harmadik, egyben a leggyengébb Tippu, akinek nevének jelentése borravaló.

Május 12-én születtek és két napot töltöttek a mamával, Shakirával. Az első vemhessége volt. Bármennyire is szerették volna, hogy nevelje kölykeit, soknak bizonyult a 4 pici. Egyet hagytak mellette Tipput és őt már eléggé leromlott állapotban vették magunkhoz. Keményen harcoltak az életben maradásáért, de szerencsére Tippu is jól van már.
Érdekesség a fehér tigrisekről! Fehér tigrisek nagyon kis számban élnek a földön.
Ma a világon fellelhető összes fehér tigris egy fehér hímtől, Mohantól származik, aki 19 éves korában 1969. december 19-én pusztult el.

Hol találjátok?
Magán Zoo Felsőlajos - Magántulajdonú Állat- és Szabadidőpark
Felsőlajos Benei dűlő

Ha tetszik a cikk, oszd meg, hogy mások is láthassák a piciket!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!