Jelenlegi hely

Az életéért küzd a kecskeméti Bazsika a szegedi klinikán

Embert próbáló hónapok állnak a kecskeméti Hitter-Tepfenhart család mögött. Áprilisban leukémiát diagnosztizáltak kétéves kisfiukon, Balázson. Azóta kisebb megszakításokkal Szegeden kap kemoterápiás kezelést Bazsi, édesanyja folyamatosan vele van. Barátaik egyik része gyűjtést indított a család támogatására, a többiek pedig imakört szerveztek, hogy a kisfiú mihamarabb felépülhessen.

Az életéért küzd Bazsika a szegedi klinikán

Tavaly júniusig Bazsika teljesen átlagos bölcsis volt. Sokat játszott tízéves bátyjával. Legnagyobb vágyuk az volt, hogy kertes házba költözzenek, és legyen egy kiskutyájuk. Már-már úgy tűnt, valóra válik az álmuk, hisz hosszas keresgélés után szüleik megtalálták azt a telket, ahol egy takaros kis házat szerettek volna építeni. Egyik nap aláírták az adásvételi szerződést, tele voltak reményekkel, a másik nap azonban hirtelen minden megváltozott.

- Június elején fájdogált Bazsika lába, akkor elvittük az ambulanciára. Ekkor a vérvétel csak egy kis gyulladást mutatott ki. Mivel június végén se múlt a fájdalom, a gyerekorvosnak gyanús lett, miért nem akar gyógyulni. Elküldött minket immunológushoz, aki egy nagy vérképet készíttetett – meséli Márti, az édesanya, akivel telefonon beszélgettünk.

A lelet egyértelmű volt, a kisfiú leukémiában szenved. Nem volt idő a késlekedésre, mentő vitte a szegedi gyermekklinikára, ahol azóta is kezelik agresszív kemoterápiával.

Szerencsére Bazsi nagyon jól reagált a kezelésekre. A vizsgálatok szerint javult az állapota, és jókedvét sem veszítette el. Így jó esély van a gyógyulására.

- Még olyan kicsi, hogy valójában fel sem fogja, hogy mi történik vele. Ugyanolyan életvidám, mint amilyen a diagnózis előtt volt. Én pedig mindent megteszek azért, hogy ez így is maradjon – mondja Márti. - Sokat játszunk, énekelünk, mondókázunk a kórházban. Az orvosok, ápolók – amellett, hogy a legjobb szakemberek – hihetetlenül kedvesek, segítenek abban, hogy a terápia ellenére viszonylag kellemesen teljenek a napjaink.

Márti minderről vidám, csengő hangon mesél. Azt mondja, nincs más választása, erősnek kell lennie. A kis Balázs és az egész család miatt. Az építkezés természetesen el lett halasztva, pedig lakásukat már eladták. Most ott él albérletben az édesapa és nagyobbik fiuk. Márti, aki fodrászként dolgozott, a fél évig tartó intenzív kezelés alatt biztosan nem tud újra munkába állni, később is kérdéses, mit tud vállalni. Családjuk Erdélyben él, semmilyen támogatásra nem számíthatnak, az édesapa jövedelméből kell kijönniük.

Mivel lakásukat már eladták, előbb-utóbb el kell kezdeniük az építkezést is. Ez amiatt is sürgető, mert Bazsi a fertőzésveszély miatt sokáig nem mehet közösségbe, játszóterekre. Csak a saját udvarukban lenne lehetősége mozogni, levegőzni, ha kikerül a kórházból. A család most minden erejével azon van, hogy ez mihamarabb megtörténjen, barátaik, ismerőseik azonban gyűjtést indítottak támogatásukra. A Facebookon tették közzé az édesapa bankszámlaszámát, sokan meg is osztották a posztot.

A gyűjtés célja, hogy a család Bazsika életéért folytatott küzdelmét ne nehezítsék anyagi problémák.

Márti és férje, Attila a Szent Család Plébánia közösségéhez tartozik, ahol rendszeresen imádkoznak Bazsika gyógyulásáért.

- Jó érzés, hogy kecskeméti barátaink mellettünk vannak, családunk pedig a távolból segít minket. Mindenkinek köszönjük a biztatást, a lelki támogatást – zárja beszélgetésünket Márti. Azt mondja, egy pillanatra sem veszítették el hitüket Bazsika gyógyulásában. - Nagyon erős bennünk a remény, biztosak vagyunk abban, hogy ez csak egy átmeneti időszak a családunk számára. Valamiért meg kell most vívnunk ezt a harcot. De bármi is lesz, végig fogjuk csinálni…

Aki adománnyal szeretné segíteni a Hitter-Tepffenhart családot, az alábbi számlaszámra utalhatja adományát:
Erste 11600006-00000000-27252987
Tepfenhart Attila​

Kérlek oszd meg a hírt, hogy Balázs segítőire találjon!

Hiros.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!