Jelenlegi hely

Bár csak minden beteg gyermeknek lenne egy ilyen védőangyala

De szép is lenne a világ, ha minden beteg kisgyermeknek lenne egy ilyen jótündére, mint a 2 éves kecskeméti Bazsinak. Szerintem nincs már olyan édesanya Kecskeméten, aki ne ismerné a történetet, de most más szemszögből közelítjük meg. A Jó Tündér szemszögéből. 

Vidám Marcsi a kecskeméti Happy Mozgás&Szépség Centrum alapítója, ahogy olvasta a cikkünket, önzetlenül, ismeretlenül egyből azon kattogott, hogy hogyan tudna a kisfiún és családján segíteni. Ez alig 2 hete történt, szeptember 29-én, pénteken pedig életre kelt a Jótékonysági est.

Egy vidám mozgásos est kerekedett belőle, ahol néhány jótékonykodót jól megizzasztottak a lányok. Az est bevételeként 325.500 Ft jött össze. Igen, jól olvastátok! Közel 100-an járultak hozzá, 500 –Ft-tól egészen 100.000 Ft-os adományig. Emellett a Kereskedelmi és Iparkamara is segített csodálatos helyszínnel. Frissítővel és édességgel is hozzájárultak, hogy a résztvevők jól érezzék magukat. Szerencsére a népszerűsítéshez mi is hozzá tudtunk járulni, nem is kis számokkal. A Bazsi megsegítésére íródott cikket több, mint 550-en osztottátok meg, ez által több, min 47000 emberhez jutott el és jótékonysági estről szóló cikket több, mint 200-an osztottátok, ezért több, mint 24000 emberhez jutott el a híre. Köszönjük!

Megható és csodálatos ez az egész amit Marcsi és férje véghez vitt. Mi lenne, ha néha lassítanánk és meglátnánk a lehetőséget a segítésre? Nem csak a „gazdagok privilégiuma” a segítség, nem kell nagy összeg hozzá, csak egyszerűen összefogás kell, amivel hegyeket tudunk megmozgatni.

Bazsi édesanyja a Jótékonysági est végére tudott oda érni, hiszen most is Bazsika mellől érkezett, akit a túl alacsony sejtszám miatt most nem engedtek haza. Marcsi ünnepélyesen átadta az összeget, majd "Meg fogsz gyógyulni Bazsi! közös csatakiáltással zárta a rendezvényt. Mártit nagyon meghatotta a kezdeményezés és nagyon köszöni mindenkinek a hozzájárulást. Elmondása szerint számára még mindig hihetetlen és nagyon jóleső érzés, hogy ismeretlenek is kérdés nélkül segítettek, segítenek. 

Annyi kisgyermek vár még segítségre és borzasztó, hogy sokszor ezen múlik...

Bazsi és családja kálváriája májusban kezdődőtt, amikor is Bazsi egyszer leesett egy két fokos lépcsőről, ami után sántikálni kezdett, de az nem akart elmúlni. Márti (az édesanya - szerk.) és férje ezután rögtön orvoshoz vitte, de nem találtak semmit. Azonban az anyai ösztönöket nem lehet elnyomni, így nem áltak meg és végül egy vérkép gyulladást mutatott és tovább küldték őket egy immunológushoz, ahol egy alaposabb vizsgálattal kiderült, hogy Bazsinak leukémiája lett. Azonnal kezelni kezdték Szegeden agresszív kemoterápiával, mely kezelés azóta is tart. Az orvosok 90% gyógyulási esélyt adtak, így egy kicsit fellélegezhettek, mert ez nagyon jó arány. A szülőkben Bazsi tartja az erőt, hiszen ugyanolyan vidám, mint a kezelések előtt.  

Ha továbbra is támogatnád Bazsit és családját, hogy az anyagi nehézségek ne hátráltassák a gyógyulást, az alábbi számlaszámra tudod elutalni adományodat:

Erste 11600006-00000000-27252987
Tepfenhart Attila​

Makai Marianna - Kecskemétimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!