Jelenlegi hely

Cirókások költöztek a kórházba

Öt év után újra lesznek bábelőadások a Ciróka Bábszínház jóvoltából a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának játszószobájában. A tegnapi napon tartott sajtótájékoztató után már ízelítőt is kaphattunk az előadások remek hangulatából.

„A kórházi előadások különösen fontosak számunkra, mivel ebben a környezetben közvetlenül tapasztaljuk a mese gyógyító erejét. Ezek a látogatások nem csak a gyerekeknek, de nekünk is meghatározó élményt jelentenek” - mondta Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatója.

A Ciróka kommunikációs és marketing munkatársának, Dusik Borinak volt az ötlete, hogy újból költözzenek be a bábok a kórházba. A kórház dolgozói örömmel fogadták a kezdeményezést.

És valóban, mindenki, aki jelen volt a sajtótájékoztatón részesülhetett abban a különleges élményben, melyet Fülöp Joci egyszemélyes előadásának, az Aranyszörű bárány c. mesének köszönhetünk. Joci fantasztikusat alakított, így kacagásból nem volt hiány a játszószobában. A délután fénypontja az volt, amikor egy kislány az előadás végén odaszaladt Jocihoz és megölelte őt: "Köszönöm, hogy elmondtad nekem ezt a mesét".


Kell-e ennél nagyobb bizonyíték arra vonatkozóan, hogy a mesék varázserővel bírnak, sőt, hozzásegítenek a gyógyuláshoz. A Círóka bábszínészei havonta egy szerdai délután fognak ellátogatni a kórházba, hogy előadásaikkal hozzájáruljanak a gyermekek gyógyulásához színes, vicces meséken keresztül.

  

  

      

  

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!