Jelenlegi hely

Csupa különlegességet tartogat a 2019-es Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

A tavasz idén is elhozza a kultúra és a művészetek iránt érdeklődők számára a kikapcsolódási lehetőséget Kecskeméten.

Rendkívül színes kulturális programpalettával érkezik a 34. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál, programja több meghatározott tematika, fókuszpont és fontos motívum köré épül majd. Különleges kulturális és gasztronómiai és kézműves programkínálattal várja idén is a látogatókat.

A programok közül kitüntető figyelmet érdemel, hogy a világhírű angol King’s Singers énekegyüttes egyedül Kecskeméten ad magyarországi látogatása alkalmával koncertet a fesztivál nyitó napján. Kiállítások, színházi előadások, zenés, táncos produkciók varázsolják el majd újra a közönséget ezekben a napokban.

A teljesség igénye nélkül szemezgetve a programokból, igazi kuriózuma lesz a fesztiválnak a már említett King’s Singers együttes koncertje, a Semmelweis a Bartók Plusz Operafesztivál, a Budapesti Operettszínház közös produkciója – magyarországi ősbemutatója, a Bogányi Gergely és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertje, a „Száz titok kavarog” zenés, irodalmi est Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából.

A Rippl-Rónai József művészetét bemutató válogatás az Antal – Lusztig Gyűjteményből, a Forrás 50 a  folyóirat jubileumi estje és kiállítása, a Best of 40 Kecskeméti Városi Fúvószenekar koncertje, a Színművészeti Egyetemek Találkozója, a Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál, és még sorolhatnánk.

Természetesen számos remek programot kínálnak majd a családoknak is.  

Március 16 és 31. között a Ciróka Bábszínházban vidéki színházak műsorait nézhetjük meg, mint például a Pettson és Findusz, Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi, Harka Gyurka, Rumcájsz.

Bábszínházi Világnapja alkalmából most egészen pici gyereknek is lesznek előadás, már 1 éves kortól.

Március 23-án a  Hírös Agórában pedig a Cinderella Experidance produkciót mutatják be, mely egy családi mesemusical az elveszett cipellőről és a megtalált boldogságról.

Március 26 és 30. között a Színművészeti Egyetemek Találkozója keretén belül, pedig remek felnőtt színházi előadások várnak mindenkit.

Márcus 30. „Mickie Legyezője” Családi nap lesz a Szórakaténuszban.

Március 29-31. Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál.

Tavaszi fesztivál ideje: március 11. és április 1.

A rendezvények helyszínei: Hírös Agóra Kulturális Központ, Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kápolna Galéria, Kecskeméti Református Újkollégium, Ciróka Bábszínház, Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely, Bozsó Gyűjtemény, Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár, Kecskeméti Katona József Színház, Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Piarista Gimnázium, Kodály Iskola, Kecskeméti Katona József Múzeum Szórakaténusz Játékmúzeuma és Műhelye, Aranyhomok Wellness Hotel.

Kecskemét kulturális élete is friss erővel, megannyi színnel virágzik ki újra a tavaszi fesztiválon. Így azoknak, akik a hideg tél után az első napsugarakkal újdonságokra és élményekre vágynak, a fesztivál által minden lehetőség adott, hiszen 3 hétre összeköti a város legfontosabb és legkiemelkedőbb kulturális helyszíneit!

A rendezvénysorozat mottója: szecesszió=megújulás, új utakon.

RÉSZLETES PROGRAMOKAT ITT TUDOD MEGNÉZNI

Makai Marianna- Kecskemétimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!