Jelenlegi hely

2018 Év védőnője: Nagy Szilvia kapta az elismerő Családháló díjat! Szívből gratulálunk!

Március 2-án ünnepélyes keretek között adták át Budapesten a Családháló díjakat, ahol tizenhat családokért dolgozó intézmény és szakember kaphatta meg e megtisztelő díjat.

Idén ismét kecskeméti szakembernek is gratulálhatunk, hiszen Nagy Szilvia nyerte meg a Csalàdhàló dìj 2018. év védőnői kategóriáját. A családokat segítő, áldozatos tevékenysége, önfeláldozó munkája, bájos kedvessége és a gyermekek iránti szeretete miatt méltán érdemelte ki a címet! Szilvi a gyermekágyas anyukák legnagyobb támasza, segítője és a gyermekek védelmezője körzetében.

Nagy Szilvia 1971-ben született Bácsalmáson. 1992-ben végzett a Szegedi Egészségügyi Főiskolán, majd védőnőként kezdett dolgozni szülőfalujában.

A településen töltött utolsó három évben a Családsegítő Központ vezetője volt, ahol a Családsegítés és a Gyermekjóléti szolgálat koordinálása mellett a szociális gondozás is a felügyelete alá tartozott.

2001-ben családjával Kecskemétre költözött, ahol azonnal el tudott helyezkedni védőnőként.

2014 novemberében létrehozták Az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványt. Olyan kisgyermekes családoknak nyújtanak segítő kezet, akik önmagukért is igyekeznek mindent megtenni, ám bizonyos okoknál fogva mégis rászorulnak mások segítségére.

A védőnők mindennapi munkája felbecsülhetetlen értékű, hiszen a várandósság első pillanatától kezdve vigyáznak a baba és a mama egészségére, testi-lelki épségére. A védőnői munka nem látványos, hisz mindig egy-egy személyre, családra irányul, de a kecskeméti védőnők erre keményen rácáfolnak, sorra hozzák el a legkiemelkedőbb díjakat.

A díj erkölcsi elismeréssel jár és a Családháló olvasóinak jelölése és szavazata nyomán, a Családháló csapatának döntése alapján ítélik oda a jelölt személyeknek, intézményeknek, majd a fővárosban egy díjátadó műsor keretében adják át azokat. Az oktatási intézmények mellett kisgyermek nevelőkre, óvodapedagógusokra, tanítókra, tanárokra, védőnőkre, gyermekorvosokra lehetett voksolni.

Szívből gratulálunk mi is a megérdemelt elismeréshez és jó egészség  melletti további sikeres munkavégzést!

 

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.
Ugrás az oldal tetejére