Jelenlegi hely

2018 Év védőnője: Nagy Szilvia kapta az elismerő Családháló díjat! Szívből gratulálunk!

Március 2-án ünnepélyes keretek között adták át Budapesten a Családháló díjakat, ahol tizenhat családokért dolgozó intézmény és szakember kaphatta meg e megtisztelő díjat.

Idén ismét kecskeméti szakembernek is gratulálhatunk, hiszen Nagy Szilvia nyerte meg a Csalàdhàló dìj 2018. év védőnői kategóriáját. A családokat segítő, áldozatos tevékenysége, önfeláldozó munkája, bájos kedvessége és a gyermekek iránti szeretete miatt méltán érdemelte ki a címet! Szilvi a gyermekágyas anyukák legnagyobb támasza, segítője és a gyermekek védelmezője körzetében.

Nagy Szilvia 1971-ben született Bácsalmáson. 1992-ben végzett a Szegedi Egészségügyi Főiskolán, majd védőnőként kezdett dolgozni szülőfalujában.

A településen töltött utolsó három évben a Családsegítő Központ vezetője volt, ahol a Családsegítés és a Gyermekjóléti szolgálat koordinálása mellett a szociális gondozás is a felügyelete alá tartozott.

2001-ben családjával Kecskemétre költözött, ahol azonnal el tudott helyezkedni védőnőként.

2014 novemberében létrehozták Az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítványt. Olyan kisgyermekes családoknak nyújtanak segítő kezet, akik önmagukért is igyekeznek mindent megtenni, ám bizonyos okoknál fogva mégis rászorulnak mások segítségére.

A védőnők mindennapi munkája felbecsülhetetlen értékű, hiszen a várandósság első pillanatától kezdve vigyáznak a baba és a mama egészségére, testi-lelki épségére. A védőnői munka nem látványos, hisz mindig egy-egy személyre, családra irányul, de a kecskeméti védőnők erre keményen rácáfolnak, sorra hozzák el a legkiemelkedőbb díjakat.

A díj erkölcsi elismeréssel jár és a Családháló olvasóinak jelölése és szavazata nyomán, a Családháló csapatának döntése alapján ítélik oda a jelölt személyeknek, intézményeknek, majd a fővárosban egy díjátadó műsor keretében adják át azokat. Az oktatási intézmények mellett kisgyermek nevelőkre, óvodapedagógusokra, tanítókra, tanárokra, védőnőkre, gyermekorvosokra lehetett voksolni.

Szívből gratulálunk mi is a megérdemelt elismeréshez és jó egészség  melletti további sikeres munkavégzést!

 

Makai Marianna - Kecskemétimami

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!