Jelenlegi hely

Egy anyuka lakásvásárlási kálváriája Kecskeméten...

Bő 1 hónap tapasztalata alapján arra a gondolatra jutottam, hogy megosztom veletek a történetem. Hátha segítség valakinek mástnem abban, hogy járt már más is így és nincs egyedül és én sem!

December óta lakásvásárlás projektben vagyok. Elsőnek elkezdtem csak a neten nézelődni, látva az árakat, a bankhoz fordultam, hogy miként tudunk együttműködést találni. Meg is lett a megoldás. Hurrá, már csak lakás kell! Kerestem, nézelődtem, telefonáltam, újra nézelődtem. Elsősorban magánszemélytől szeretnék lakást venni, a közvetlen környezetemben nincs senkinek olyan ami, megfelelő lenne árban és többi paraméter alapján. Tovább keresgéltem, telefonáltam, nézelődtem.


Az ingatlanoldalakat böngészem naponta, a fent lévő ingatlanok nagy százaléka már elkelt.

De valamiért mégis fenn van.

Volt olyan, hogy megkértem az eladót, hogy törölje a hirdetését, erre azt a választ kaptam, hogy az ő hirdetése törölve van, de átmásolásra került az ő megkérdezése nélkül egy másik ingatlanos oldalra és onnan egy harmadik oldalra és ezért nem tudja ő törölni. Beszéltem ingatlanossal is, minden tiszteletem az övék, hogy próbáltak segíteni, de van több olyan  ingatlan is, ami legalább 5 féleképpen van fenn.

Elvileg minden ingatlanos minden ingatlant lát a rendszerben. Telefonos megkérdezésre „elkelt már” választ kaptam. Miért van fenn akkor még?

Az elkelt ingatlanokra azt válaszolták, hogy a rendszer automatikusan törli. Van egy „kis” átfutása. Azóta eltelt egy kis idő, de még mindig fenn vannak. Lehet nem ártana egy kis rendszer karbantartás. De lehet, hogy direkt van, hogy azt lássuk, hogy hűha milyen sok eladó ingatlan van!!??

Még mindig úgy gondolom, hogy nekem jobb lenne a magánszemélytől vásárlás...

Persze van ennek is, mint minden másnak negatív és pozitív oldala. Az enyémek a következők:

Pozitív:

  • Alacsonyabb áron kapom meg, ha magánszemélytől vásárolom
  • Kevesebb hitelt kell felvennem
  • Kevesebb illetéket kell fizetnem (ami egy 14 milliós ingatlannál nem kevés)

Véleményem szerint azért drágábbak az ingatlanok, mert be van számítva X százalék jutalék. Nekem nem lesz jobb, ha az eladó többért árulja, de nem kapja meg többért a végén. Ki kell fizetnie a jutalékok. Ez nekem egy kicsit úgy tűnik, hogy az ingatlan árak felfelé generálása az eredmény.

Negatív:

  • Nekem kell utána járnom a dolgoknak. (Tulajdonossal egyeztetés, bank, ügyvéd stb.)
  • Előfordulhat, hogy kevésbé biztonságos, de ez szerintem könnyen kiszúrható.

Azért úgy gondolom megér nekem annyit, hogy tisztában legyek mindennel, ami egy lakásvásárlással jár.

Most tényleg ennyire kényelmesek vagy elfoglaltak az emberek??? Ennyi pénzt képesek áldozni, hogy egy ingatlant eladjanak vagy vegyenek??? Tudom mindennek ára van! De ennyi???

Én nem vagyok a pénztárcám ellensége. Vagy ez a divat? Vagy teljesen kiszolgáltatott helyzetben érzik magukat magánszemélyként az eladók és a vevők? Mert úgy gondolják csak így lehet lakást venni és eladni?

Tudom sok a kérdés, amire nem is biztos, hogy választ kapok. Előfordulhat, hogy másnak is vannak ilyan vagy hasonló kérdései, csak nem írta le! :) Nem az a célom ezzel, hogy bárkit is megbántsak, csak elszomorító, hogy van egy CÉLOM, amit szeretnék eléni, de olyan módon, ahogyan én szeretném csak nehezen tudom megvalósítani!

Hallottam több eladó-ingatlanos sztorit is az elmúlt időszakban, de ezeket személyiségi jogok miatt nem szeretném nyilvánosan közzétenni.

 

B.M.A.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!