Jelenlegi hely

Hétfőtől lazulhatunk a Főtéren - függőágyas nyugisziget

Június 18-tól startol az Ifjúsági kert a Békás szökőkút mellett. Délután 5-től 9 óráig igazán különleges élményben lehet része annak aki, a Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál idején a nagy koncertek előtt egy kicsit lazulni szeretne a Főtéren.

Borda Balázstól megtudtuk, hogy a fesztiválnak ez lesz a leghűvösebb és néha a legcsendesebb pontja, itt lehet majd pihenni két kulturális program között, ahol a családokat és az ifjúsági korosztályt célozzák meg.

Hétfőtől péntekig tematikus napok lesznek, cél a pozitív lazulás a koncertekre, közösségi élményekre való ráhangolódás.

A hét különlegessége minden bizonnyal a hétfői „Chill out day” pihenő park lesz. Ez egy függőágyas flashmob, a könnyebb érthetőség kedvéért a főtérre lehet vinni saját függőágyat, amit a fákra kifeszítenek, és ott lehet nyugiban pihenni. Természetesen a szervezők is visznek, és aki ágy nélkül érkezik az is meg tud pihenni majd a csendes belvárosi környezetben. Te aludtál már a Főtéren? Valószínű nem, szóval érdemes lesz kipróbálni!

Kedden a zene lesz a főszerepben, utcazenével, ritmus hangszerekkel és animált workshoppal várnak mindenkit a „kertbe”.

Szerdán egy különleges extrém nap lesz, felállítják az alacsonykötél pályákat, Slackline köteleket húznak ki a fák közé és azon egyensúlyozhatnak, játszhatnak a gyerekek. Akik ügyesek, azok már kapaszkodás nélkül, de akik még kezdő Slackline-sek, azoknak lesz kapaszkodó, amik segítségével bátran végigmehetnek a pályán. Ezen a napon a városi parkouros csapat is bemutatózik a téren.

Csütörtök a "Mindent a szemnek" napon, Colorfight csatára is várnak mindenkit, ahol száraz, színezett porral lehet csatázni majd. De minden bizonnyal a nap fénypontja az óriás Buborékhúzás lesz, ami minden évben nagyon népszerű program.

Pénteken a mozgás és a labdák napja lesz, a kecskeméti break táncos fiatalok tartanak bemutatót és nagyon sok labdajátékot ki lehet majd a főtéren próbálni. Tollas, röplabda, élményernyős aprólabda pattogtatás is várja majd a gyerekeket.

Csütörtöktől szombatig az Ifjúsági Otthon Szivárvány játéktára is színesíti a programokat, a megszokott, ismert fajátékokkal és fejtörőkkel. Az elmúlt évek népszerű elemei idén is megjelennek, lesz csocsó, ping-pong, óriás jenga, és minden nap lesz utcazenei bemutató a Kék stúdiós fiatalok által.  És ami még izgalmas a fiatalok számára a Kisszínpad, ahol minden nap koncertek lesznek. Túlnyomó részt olyan ifjúsági zenekarok, akiknek van kecskeméti vagy környékbeli vonatkozásuk, sok meglepetést tartogatnak, akikből lehet a jövő nagy zenészei.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!