Jelenlegi hely

„Kutya- jó” óvodai program a Gyakorló ovi Mókus csoportjában

2019. szeptemberében Neumann János Egyetem Gyakorló Óvoda Mókus  csoportja  elindította a „Kutya – jó” óvodai programot. Ennek keretein belül az óvodás gyerekek szocializációs és érzelmi nevelésének megtámogatása kutyával asszisztált pedagógiával történik.

A kutya, mint segítő társ megszervezett szakemberi háttérrel és rendszeres megjelenésével intézményünkben jó kiegészítője az óvodai nevelésnek. Segítségünkre lehet a kisgyermekeket beszoktatni az óvodába.

A gyermek számára fontos a motiváció, amely ebben az esetben a kutya. A simogatás, játék, mozgás mind generáló erővel hat a gyermek pszichéjére. Mindamellett, hogy feloldja a félénkebb, gátlásosabb gyerekeket, minden résztvevőt segít szocializációjában és sok sikerélményhez juttatja őket. A gyermekek optimális fejlődéséhez mindig valamilyen impulzusra, élményre, gyakorlat közeli tevékenységre van szükség. A program „A kutyával egy mosolyért” alapítvány együttműködésével valósul meg.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a Mókus csoportos óvó nénik „különkiadással” készültek a gyerekeknek, hogy ez a csodás, már megkezdett program segítségével tovább tudják tartani egymással és kutyával a kapcsolatot.

Az első „különkiadás” az egyik óvónéni saját kutyájáról, Fahéj mindennapjairól szól, akivel már kölyök korában találkozhattak a Mókuskák. A gyerekek és szüleik örömmel fogadták/fogadják a beszámolókat. A visszajelzésekben kutyás rajzokat, hajtogatást is küldenek. Programjuk így a “négy fal” között is folytatódik.

A második különkiadás Tiszavölgyi család meséje: Pajti. Ez a mese egy igaz történeten alapul és szájhagyomány útján az idősebbek mesélik a fiatalabbaknak generációk óta már ebben a családban.

Fahéjról, Pajtiról és a Kutya jó programról ezen a Blog címen  olvashattok bővebben.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 23.

Nem hosszú idő 2 hónap. Tényleg nem. Mégis mennyi mindent megváltoztatott. Mi is mennyit változtunk.
Ugrás az oldal tetejére