Jelenlegi hely

Merj nagyokat álmodni! Kecskés Anna és Major Eszter "téli álma"...

Csodálatos gyermekverseit mutatta be Major Eszter, Kecskés Anna illusztrációival. Az ismert szövegírónő gyermeke születése után sem hagyott fel az írással.

Egy kis időre viszont a dalszövegeket gyermekversekre cserélte. A versek illusztrációit Kecskés Anna vállalta, aki most Londonból utazott haza az eseményre.

A budai Maminti Kuckó adott helyett a tegnapi meghitt könyvbemutatónak, amin a sajtón kívül Eszter családja és barátai is részt vettek. A sajtóreggeli különleges vendége Hámori Gabriella színésznő volt, aki három kedvenc versét olvasta fel az egybegyűlteknek.

“Eszter a gyerekkönyvekkel végre megmutathatta a közönségnek egy másik oldalát is. Minden egyes verse a gyermekek számára könnyen érthető és felidézhető, mert humorral szólítja meg őket. Remélem, hogy a közeljövőben nemcsak dalszövegei és a gyermekeknek szóló versei miatt lesz közismert, hanem érzékenységével és finomságával átszőtt gondolatait a felnőtteknek szóló verseiből is megismerhetik majd.” - szólalt meg a reggelin Eszter közeli barátja, Diána.

Az egygyermekes anyuka a könyvbemutató után további izgalmas feladatoknak néz elébe. Kecskés Annával már a tavaszi köteten dolgoznak, és kiadójuk további író-olvasó találkozókat rendez a részvételükkel a közeljövőben.

“Nagyon örülünk, hogy a részesei lehetünk annak folyamatnak, ahogy Eszterből, az elismert dalszövegíróból gyermekvers-szerző válik. Beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, és Annával szuper csapatot alkotnak. Ez a csodálatos összhang látható a kiadványokon is.” - árulta el az eseményen Prischetzky Luca, a Napraforgó kiadó marketing managere.

Kecskés Anna és Major Eszter elárulták a közönségnek azt is, hogy az illusztrációkban mindkettőjük kisfia megjelenik: Annáé a Levél a Mikulásnak, Eszteré pedig a Madáretető című vershez készült képen.

Eszter, hogyan jött az ötlet?

- Rusznák György, a Napraforgó kiadó főszerkesztője keresett meg azzal az elképzeléssel, hogy évszakokról szóló köteteket szeretnének kiadni, és én örömmel elvállaltam a feladatot. Mindig is vonzott a gyerekversek világa, és bár sok dal várt rám, tudtam, hogy erre nem mondhatok nemet.

Elárultad nekünk, hogy nyáron kellett a téli könyv verseit és rajzait elkészítenetek. Kihívásnak bizonyult?

- Eszter: Meglepő, de nem volt annyira nehéz, mint ahogy eleinte gondoltam. Izgalmas, hogy mennyire más érzések és élmények elevenednek fel az emberben, amikor nyáron gondol a Karácsonyra, a hóhullásra vagy a téli élményekre.

- Anna: Én esténként rajzoltam a képeket, amikor már az egész család aludt. Nekem például a karácsonyi gyertyák illata, a fahéjas tea íze és a Jingle Bells segített ráhangolódni a télre. Most pedig a tavaszi rajzok készítésénél virágokat szagolgatok, tulipánokat kergetek a városban. A környezetem ezért egy kicsit furcsának is tart.

Anna Londonban él, te pedig Budapesten, nehéz volt egymásra hangolódni?

-    Eszter: Eleinte ugye nem tudtunk egymásról semmit. Azt sem, hogy hogyan néz ki a másik, milyen az élete, ki is ő igazából. Aztán nagyon természetesen alakult ki köztünk egy ritka kapcsolat, amely túllépte a munkaviszonyt. Anna nagyon harmonikus személyiség és mindig annyira megnevettet! Elárulom, egy élmény vele dolgozni.

-    Anna: Titok övezte sokáig Eszter kilétét. Amikor végre elárulta nekem a kiadó, hogy ki is ő, nagyon kellemes meglepetés volt számomra. Izgalmas vele az együttműködés, kreatív és motiváló személyiség. A másik nagyon kellemes tény, hogy végre egy élő író verseit rajzolhatom meg. Benedek Elekkel nem tudnék ilyen jókat levelezni a Facebookon.

Milyen olvasóknak ajánljátok a könyvecskéket?

-    Eszter: Én kicsiknek és nagyoknak is ajánlom egyaránt. Büszke vagyok rá, hogy Annával ilyen kedves és szerethető leporellókat tudtunk megalkotni, és nagy öröm, hogy ennyien kedvelik és vásárolják. Az is szuper, hogy a méretének köszönhetően nemcsak az anyukák táskájába, hanem a mikuláscsizmákba is belefér.

-    Anna: Én is mindenkinek ajánlom, de főképp az álmodozóknak, olyanoknak, amilyen én is voltam. Gyerekként nem voltak készleteim, csak színesceruza hegyeim, melyeket egy kis gyufásdobozban hordtam magammal a rajzversenyekre is. Nagy utat tettem meg azóta, ezért fontosnak tartok ösztönözni minden gyereket, hogy merjenek nagyon álmodni!

A könyvbemutató után Major Esztert további kellemes feladatok várják. Kiadója már szervezi a következő író-olvasó találkozót!

“Nagyon örülünk, hogy a részesei lehetünk annak folyamatnak, ahogy Eszterből, az elismert dalszövegíróból gyermekvers-szerző válik. Beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, és Annával szuper csapatot alkotnak. Ez a csodálatos összhang látható a kiadványokon is.” - árulta el az eseményen Prischetzky Luca, a Napraforgó kiadó marketing managere.

A leporellók minden ismert könyvesboltban megtalálhatók, és lehetőség van megrendelni őket online is a Napraforgó kiadó oldalán.

Röviden Major Eszterről:

Ő alkotta meg többek között olyan dalok szövegeit mint:

 • Unisex: Úgy szeress
 • V.I.P: Keresem a lányt
 • Bereczki Zoltán: Kerek egész
 • Kocsis Tibor: Lásd a csodát
 • Nyári lányok: Éld át
 • Szekeres Adrien: Kicsi szív
 • Hooligans: Küzdj az álmodért 
 • Viva Comet Allstars: Ha zene szól
 • Kökény Attila: Nincs semmi másom
 • Vastag Csaba és Tamás: Őrizd az álmod
 • Wolf Kati: Ne engedj el
 • Oláh Gergő: Velem szabad

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!