Jelenlegi hely

Ne őrülj meg a parkolástól! A fizetős parkolót is használhatod ingyen az SZTK-nál

Sokszor járok az SZTK-ba vagy a kórházba, és legtöbbször csak körözök, körözök a Csabay Géza krt.-on lévő nagy parkolóban reménytelenül parkolóhelyet keresve, a Nyíri úti parkolóról már nem is beszélve. Ott csúcsidőben képtelenség leparkolni, és hát általában az ember csúcsidőben megy ilyen helyekre, mert vagy délelőtt vizsgálatokra, vagy délután látogatóba menne. - Atkári Márti írása

Ami még nehézséget okoz Kecskeméten a parkolásnál, hogy ha gyerekkel vagy esetleg babával érkezel, akkor szeretnél úgy beállni, hogy normálisan ki tudd venni és be tudd rakni a gyerkőcöt. Nálam ez 2 oldali, mert ikerim vannak, és nagyon nehéz csak egyik oldalról betenni mindkettőt.

Tudtad, hogy Svájcban és Ausztriában vannak parkolóhelyek kialakítva kimondottan a nőknek?  Nem csak azért, mert rosszabbul parkolnak, vagy nagyobb hely kell a beparkoláshoz nekik, hanem mert a nő mindennapjaihoz hozzá tartozik a gyerek és a bevásárlás csomagjai.  Általában ezeket a parkolókat közelebb jelölik ki a kijárathoz, és jól megvilágított, átlátható helyen vannak, mivel a gyerekes anya, a csomagokkal küszködő nő könnyebben a támadások áldozatává válhat. Magyarországon Szentendrén és Hódmezővásárhelyen van kijelölt női parkolóhely.

De! Maradjunk csak Kecskemétnél...

Van egy parkoló, ahol mindig van hely, amit ugye mindenki ismer, de kevesen használják, bizony ez az új fizetős parkoló, azt viszont kevesen tudják, hogy az első 2 óra ingyenes. Ami igaz kicsit távolabb van, a Csabay Géza krt. található a mentőállomás után, viszont lemértem, onnan 5 percre sincs az SZTK.

A kórház főbejárata valamivel több, de az ottani parkolóban szinte esélytelen leparkolni, hacsak nem hosszú perceket várunk és beállunk a leparkoni várók sorába.

A behajtáskor parkoló kártyát kell húzni, és ha meghaladja a parkolás a 2 órát, akkor a parkoló sarkában lévő parkoló óránál lehet kifizetni a parkolási díjat. Kifelé a parkoló kártya alapján enged ki a sorompó.

Ha valami próbléma adódik a parkolással, kifelé és befelé jövet, a parkoló kártya kiadó egységen van egy „i” gomb, amit ha megnyomunk a biztonsági szolgálat fog bejelentkezni és készséggel segít.

Parkolásra fel a Csabay Géza krt. lévő új nagy parkolóba! Próbáljátok ki.

Atkári Márti - Kecskemétimami

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!