Jelenlegi hely

Példaértékű anya, mégis az utcára kerülhet! Összefogással megmenthetjük!

Miért pont őket? Tehetjük fel a jogos kérdést-hiszen rengetegen élnek hozzájuk hasonló kilátástalan helyzetben.  Nekünk évek óta ők vannak a látókörünkben.  Kriszti öccsével együtt gyermekotthonban is élt Nagykőrösön, embert próbáló fájdalmas gyerekkorának mintázatát - szenvedélybetegség, családon belüli erőszak, munkanélküliség - pedig óriási, tudatos erőfeszítéssel próbálja felülmúlni. Eddig sikerrel.  - Waigandné Vámos Lídia írása.

Kriszti tanult, felsőfokú szakképzésben ifjúságsegítőnek a Károli Gáspár Református Egyetemen a Tescoban dolgozik áruházi munkatársként és nem utolsósorban rendkívüli kreativitással, életkedvvel, szeretettel és küzdelemmel törődik a gyerekeivel. Jó szívvel álltunk melléjük, mert úgy gondoljuk egy dolgos, gyerekeit gondosan nevelő anya támogatásába érdemes befektetni!


Fotó: Hiros.hu

Herédi Krisztit gyerekkora óta ismerjük. Mára négy gyerekes anyuka, aki egyedül, nehézségei ellenére is példaértékűen neveli a 13 éves Szonját, a 12 éves Tibit, a most szeptemberben iskolakezdő Mikit és a 2 éves Annát. Szülei már nem élnek és a fájó emlékeken kívül mást nem hagytak rá, segítséget nyújtó rokonokra sem számíthat.  5 évvel ezelőtt nagyszülői örökségéből sikerült venniük Nagykörösön, egy 68 nm-es, szépen felújított családi házat. Amivel úgy nézett ki rendeződik a mostoha sorsuk, de az élet néha pont azokat nyírbálja meg, akik nem érdemelnék meg. Sajnos időközben kiderült, hogy a vályogfalak nincsenek jó állapotban, egy gipszkarton takarta a komoly szerkezeti hibákat. Ráadásul az utcában a ház előtt egy mélyedés van, ahol összegyűlik a víz, így a falak nedvesedtek, és a ház időközben életveszélyessé vált. A ház alatt egy részen a talaj 30-40 cm mélyen beomlott, a falak megrepedtek, a tetőszerkezet elkezdett szétnyílni, a felrakott cserepek elkezdtek leesni.

Amikor nagyjából egy évvel ezelőtt beszakadt a járda az utcafrontnál, a kiérkező katasztrófavédelem azt sem javasolta, hogy ott töltsék már az éjszakát, de Krisztiéknek nem volt hová menniük. Azóta az építésfelügyelet is megvizsgálta a házat és megállapították, hogy a gipszkartonozás miatt nincs szellőzés, a háza gyakorlatilag egy időzített bomba, ami a szakemberek véleménye szerint is hamarosan lakhatatlanná válik. (most már maximum  ½ év van hátra az előrejelzések alapján)

A család Kriszti GYES melletti részmunkaidős fizetéséből, családi pótlékból, és a minimális tartásdíjból él, összes vagyona ez a ház. A jövedelmi helyzetük alapján egyelőre hitel felvételére sincs lehetőségük. Egy használt, de lakható ház Nagykőrösön 15.000.000 Ft lenne, a jelenlegi ház felújításának lehetősége pedig kérdéses. Egy biztos, hogy pénzbeni támogatással valamint szakemberek segítségével tudjuk az otthonteremtésben segíteni őket!

Az eddigi összefogás eredménye 3.078.000 Ft lett, mindössze két hónap alatt, de nem adjuk fel, mert nem lehet, hogy egy anya és 4 gyermeke az utcára kerüljön!

Aki még szeretné támogatni a családot, akármilyen kis összeggel is, az alábbi számlaszámon teheti:

Herédi Krisztina Noémi  10401990-86755251-75491021 (K&H Bank)

És ha még további infót szeretnétek róla a bizonyosság kedvéért, Krisztivel készült riportot itt tudjátok megnézni.

- Waigandné Vámos Lídia és Győriné Rédly Margit -

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére