Jelenlegi hely

Szeptember 30-án lesz a kismotoros felvonulás Kecskeméten: Babakocsis és kismotor, futóbiciklis gyermekfelvonulás

Sajnos a Hírös Hétre betervezett kismotoros és babakocsis felvonulás a rossz idő miatt elmaradt, de nem adjuk fel, szeptember 30-án, vasárnap megtartjuk  az első kecskeméti kismotoros felvonulást, ahol a legkisebbek veszik birtokba Kecskemét Főterét!

A felvonulás előtt egy kismotoros és futóbiciklis ügyességi versenyt is szervezünk a piciknek, amelyre nevezni 14 órától a Nagytemplom előtt lehet (verseny 14:00-15:30).  Az első 3 helyezett értékes ajándékot, és minden résztvevő egy kismotoros jogosítványt kap.

Az elmaradt babakocsis felvonulást is ezen a napon tartjuk meg. A babakocsis, valamint kismotoros és futóbiciklis felvonulásra a kecskeméti Katona József Színház előtt 15 óra 30 perctől várják az érdeklődőket.

A színes forgatagot Rumi László bábrendező vezeti a főtéren felállított színpadhoz. 

A családok köszöntését, majd a történelmi egyházak képviselőinek áldását követően díjazzák a legszebben feldíszített babakocsikat, valamint a legügyesebb motorosokat és futóbicikliseket.

A Gyermekeink a kincseink elnevezésű családi rendezvényt a Hírös Néptánc Tanoda műsora zárja.

A Kecskemétimami a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház közös szervezésében hozta el nektek ezt a programot.

Nagy szeretettel várunk minden édesanyát gyermekével, babakocsis kistestvérrel, nagytestvérrel, apukákkal és nagyszülőkkel a rendezvényre.

Részletes program:

  • 14:00-15:30 kismotoros és futóbiciklis ügyességi verseny - Nagytemplomnál 
  • 16:00 babakocsis, valamint kismotoros és futóbiciklis felvonulás - Katona József Színház előtti térről 
  • 16:30 családok köszöntése és áldása
  • 16:50 Hírös Néptánc Tanoda műsora

Az 1934-ben nagy sikert aratott „Kecskemét, a gyümölcs és a gyermek városa” jelmondattal meghirdetett gyermekfelvonulás hagyományát 2007-ben élesztette újjá a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület. 

A civil szervezetek és a történelmi egyházak összefogásával megvalósuló Gyermekeink a kincseink elnevezésű programsorozattal a szervezők a gyermekvállalás fontosságára szeretnék ráirányítani a figyelmet, a rendezvény  a Helyi Termék Ünnep keretében valósul meg.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!