Jelenlegi hely

Szombaton nyit a megújult kecskeméti strand

Szombaton nyitja meg kapuit a strandolók előtt a megújult Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark. Az 50 méteres medence nemcsak a sportolás, hanem a strandolás kedvelőinek igényeit is kielégíti majd, de egy új csúszdával is bővült a kínálat.

Fürdőruhákat elő, szombaton nyit a Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark. Bár a strandszezon már elindult, a vendégeket kárpótolja a megújult 50 méteres medence, illetve egy olyan csúszda, amely igazán bepörgeti a bátrakat. Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, a nyitás egy igazi ünnep lesz a strand életében.

Régóta nem működött a nagy piros csúszda, ezt most egy újjal helyettesítették. A Karmin Turbó csúszdát épp ma próbálta ki az igazgató is. A csúszda 86 méter hosszú, 12 méter magasból indul. Először begyorsul, majd bepörget, végig felülvilágító ablakok vannak, a végén pedig igazán kellemes a kifutópálya. A csúszdát a fürdő önerőből állta.

Az 50 méteres medence a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztálya sportfejlesztési programjának során újulhatott meg. A felújítás 186 millió forintba került, melynek 30%-át az önkormányzat, a fennmaradó 70%-ot pedig a Vízilabda szakosztály TAO támogatói adták. A fő feladat a medence megmentése volt.

– Megújult a gépészet, korszerűsödött a fűtés, csempeburkolatot kapott a medence, amit meg is emeltek, ugyanis egy vízzáró réteget kapott - mondja Ivkovicsné Béres Tímea, a Hírös Sport Nonprofit Kft. sportszakmai igazgatója. - Ez újabb sportteret nyújt a vízi pólósoknak, de természetesen a lakosság is használhatja szombattól.

Forrás: Hiros.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!