Jelenlegi hely

Leendő ötödikeseknek hirdet felvételt a Fiatal Tehetség Program kecskeméti központja - határidő június 30.!

Rendhagyó képzés indul szeptembertől az 5. osztályos diákok részére Kecskeméten, ahol a tehetséggondozásé a főszerep. Jelentkezni június 30-áig lehet, a képzés ingyenes és iskola időn kívüli, szombati napokon lesz megtartva.

Itt minden sokkal érdekesebb, mint az iskolában és olyanokat tanulhatnak a gyerekek, amit ott nem. A program sajátossága a kötetlen beszélgetés és a családias hangulat.

Szeptembertől 5.-es gyerekeket várnak a képzésre, őket szeretnék végig kísérni egy meghatározott tanmenet szerint az iskola befejezéséig.

Az ingyenes képzéseken szélesítik a gyerekek érdeklődési körét, pl. természettudományok, a művészetek, a programozás, a környezettudatosság, vagy a média és filmes ismeretek terén. Fontos hangsúlyt kap, az egészségügyi tudatosság, mely a kurzus alatt megismerteti a gyerekeket az elsősegélynyújtás alapjaival, de ugyanilyen fontos szerepet tölt be a pénzügyi tudatosságra való nevelés, és az internet használati tudatosság is.

Hogy miért jó ez a program?

Mert nyitottabbak, bátrabbak és szélesebb körben érdeklődőbbek lesznek a gyerekek. A szociális és az egymással való kooperációs a képességeik is nagyon jól fejlődik általa, mindez természetesen játék közben.

Minden gyermekben a tehetséget keresik, és a gyerekek sok olyan érdekességgel találkozhatnak a program során, amikkel korábban sehol sem.  

Minden kurzushoz kapcsolódik egy elektronikus tananyag is, ezek arra szolgálnak, hogy minél inkább elmélyítsék a gyerekeknek a tudását, amit a foglalkozásokon élményszerűen szereznek meg. Nem véletlenül a mottójuk a „Kaland, közösség, kihívás!”

A FIT program a Mathias Corvinus Collegium (MCC) égise alatt működik. Egy teljes tehetséggondozó pálya ívnek az első szakaszát jelenti. Élmény pedagógiai alapú oktatás, teljesen alternatív módon közelíti meg a tanítást játékos kereteken belül.

A program olyan neves pszichológus szakértőkkel is együtt dolgozik, mint dr. Bagdy Emőke és dr. Kádár Annamária mesepszichológus, akik a FIT Program védnökei is egyben. A kiemelt képességű gyermekek szüleivel is nagyon szoros a kapcsolat, évi két alkalommal előadásokat szerveznek számukra, ahol a tehetséggondozás szülői feladatai kerülnek előtérbe.

 

Jelentkezz a csapatukba! - Az MCC Fiatal Tehetség Program Téged is vár!

Kiket várnak?

 • Akik Kecskemét város és vonzáskörzetében élnek,
 • akik idén ősztől ötödik osztályba lépnek,
 • akik tanulni és fejlődni vágynak, és szívesen lennének egy összetartó csapat tagjai,
 • akik nyitottak, érdeklődőek, és nem ijednek meg az olyan kihívásoktól sem, mint a szombati foglalkozások vagy a folyamatos otthoni tanulás játékos e-learning rendszerünk segítségével.
 • és akik a sikeres regisztrációt követően ügyesen veszik a szeptember 7-9-i hétvége akadályait. A válogató egy napot vesz igénybe, a pontos beosztásról később küldünk tájékoztatást.

Hogyan lehet a FIT csapatához csatlakozni?

A regisztráció szülői és pedagógusi ajánlást, illetve az alább található űrlap kitöltését igényli. E dokumentumok és a személyes adatok segítségével néhány egyszerű lépéssel végrehajtható a regisztráció.

Programukról és kurzusaikról a http://fit.mcc.hu/ oldalon részletes leírást találtok!

Jelentkezés időszak: 2018. április 3 – június 30. között.

KALANDRA FEL! LÉGY MCC FIT TE IS!

További információk:

 • fit.mcc.hu
 • Horváth Beáta, régióvezető 30/780-4546
 • bhorvath@mcc.hu
 • 6000 Kecskemét, Kaszap utca 6-14.
   

Makai Marianna - Kecskemétimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!