Jelenlegi hely

Új magániskola indul Kecskeméten! Kecskeméten elsőként: egész napos tanulócsoport

Tanulócsoport a Mátrix Oktatási és vizsgaközpont szárnyai alatt jött létre.

A tanulócsoport olyan diákok közössége, akik magántanulóként jogviszonyban állnak valamelyik általános iskolával, és itt félévente vizsgán adnak számot tudásukról és arról, hogyan sikerült a Nemzeti Alaptanterv szerinti tananyagot elsajátítani.

A Mérföldkő Tanoda nem közoktatási intézmény és nem általános iskola, - de azzal egyenértékű - azonban itt is egész napos oktatás zajlik, megfelelő szakemberekkel, élménypedagógiával, rengeteg játékkal.

Az alakuló csoport kis létszámú maximum 9 fő lehet azért, hogy kiváló pedagógusuk kellő figyelemmel tudja kísérni a gyermekek fejlődését.

Hogy szülőként tájékozódni tudjatok, és felelős döntést hozhassatok gyermeketek jövőjével kapcsolatosan, összeszedtük a legfontosabb információkat tanulócsoportukkal kapcsolatban:

MIKOR INDUL?

2019 szeptemberében a 2019/2020-as tanévben indul az első vegyes korosztályú csoport. Olyan családok jelentkezését várják, ahol a következő tanévben az 1-4. osztályt kezdenék a gyerekek.

Tanulócsoportukban kis létszámú, családias, nyugodt környezetet biztosítanak a tanulóknak. A gyermek, az élmény, a tapasztalat és a játék lesz a középpontban, ugyanakkor az önálló tanulás tanítása, az élethosszig tartó tanulás megszerettetése, az olvasás szeretete, az alapkészségek fejlesztése, a természetközeliség is fontos szerepet kap.

HOGY TELIK EGY NAP?

Biztosítják az iskolarendszerű, egész napos felügyeletet, de maga a “tanóra” a napi 4 órát nem fogja meghaladni. A napi “iskolai” munkában projektfeladatok, önálló- csoportmunka és a kooperatív technikák felváltva jelennek meg, rengeteg játékkal, sok kirándulással, sporttal és művészeti foglalkozással fűszerezve.

A többi idő szabad vagy irányított játékkal, a saját érdeklődési körnek megfelelő egyéni projektekkel, személyes és/vagy csoportos tehetséggondozással, sporttal, zenével, pihenéssel, kirándulással, társasjátékozással, beszélgetőkörrel, relaxációval telik.

A gyerekek tanítását és felügyeletét tanítók és óraadó szakemberek látják el.

Jelenleg engedélyeztetés alatt van az általános iskolájuk, ahol a 2020/2021-es tanévtől a tanulócsoportos gyerekek tovább tudják folytatni tanulmányaikat.

HOL TUDHATSZ MEG MÉGTÖBBET RÓLA?

Információs nap: A tanulócsoporttal és iskolával kapcsolatos még több információt a szülői találkozón kaphatnak a kedves érdeklődők, ami április 26-án pénteken lesz 13-tól-14-ig és 16-tól-17-ig.

LÁTOGASS EL CSALÁDI NAPUNKRA, hogy jobban megismerjük egymást! A tanulócsoport helyszínén családi délutánt tartunk, ahol sok játékban és beszélgetésben lesz részük az érdeklődő szülőknek és gyermekeiknek.

Helyszín: 6000 Kecskemét, Búzavirág utca 29.
Időpont: 2019.május 21. 16.30-18.30

A helyszín befogadóképessége miatt, kérjük regisztráljanak az alábbi elérhetőségeken:

ELÉRHETŐSÉGEK:

A Mérföldkő Tanoda nyári táborokat is szervez 6-9 éves korosztály számára, mozgásterápiás tábort, népi játékos elemekkel. Jelentkezni a helyek fügvényében lehet! Bővebben itt olvashatjátok a napirendet!

 

Makai Marianna - Kecskemétimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!