Jelenlegi hely

Van egy hely, ahol a csecsebecséknek felbecsülhetetlen az értéke. Csajos dolgokat gyűjtünk lányoknak Kecskeméten

Van egy kezdeményezés, ami mellé, odaállhatnátok velünk! Azt mondják, hogy az emberi szeretet az egyetlen dolog a világon, amiből minél többet osztogat szét az ember, annál több marad neki.

A napokban megismerkedtem Orsival, aki egy kecskeméti gyermekotthonban dolgozik, ahol 13-18 éves korú gyermekek élnek. Nagyon sok szeretetet, gondoskodást megkapnak az intézmény dolgozóitól, de a csajos dolgokban hiányt szenvednek.  Általában, ha gyűjtés van, a babákat, koraszülött, vagy a beteg gyerekeket részesítjük előnyben és ez a korosztály kieseik a látókörünkből, pedig Ők is itt élnek, köztünk, csak már megnőttek.

Orsi szintén ebben a gyermekotthonban nőtt fel, mert 15 évesen a szüleit elvesztette egy tragikus kimenetelű autóbalesetben. Mivel nem volt rokon, aki magához vette volna, így bekerült a Faragó Béla gyermekotthonba. Azóta is szívén viseli a hozzá hasonló gyermekek sorsát és munkájával, szeretetével ajándékozza meg a kis lakókat, akik szintén nem tehetnek arról, hogy itt kell élniük a biztonságos család helyett.

És Orsi egy nagyon jó kezdeményezéssel állt elő:

Kedves Anyukák!

Segítséget szeretnék kérni...egy lakásotthonban dolgozom,ahol tini lányok élnek. Mondanom sem kell, hogy a csajos dolgokból mindig szűkösen vagyunk, habár igyekszünk mindent megadni nekik. Mégis arra kérnélek titeket, ha akad otthon olyan csajszis dolog, amit már nem használtok, és amitől szívesen megválnátok, juttassátok el nekem. Nem kell nagy dolgokra gondolni, csak tudjátok, amik a csajokat érdekelheti.
Előre is nagy puszi érte!
Orsi

Szedjünk össze olyan kincseket, amik nekünk már nem kellenek, de az ő napjaikat még bearanyozhatják (tudjátok, nekik nincs anyukájuk, aki ezeket megvenné).

Nézzetek szét a polcaitokon, szekrényeitekben, és ha van olyan pipereszered, sálad, bizsud, cuki táska vagy kiegészítőd, öved, megunt parfümöd, vagy akár valami olyan kis csecsebecse/dísztárgy, ami a szobájukat kicsit otthonosabbá tenné vigyétek el a központi irodájukba Kecskemétre. Cím: Gyermekvédelmi Központ, 6000 Kecskemét, Kiskert tér 6. sz. alatti irodájának portájára Pigniczki Orsolya részére.

Viszont ezek a gyerekek nemcsak a csajos dolgokról maradnak le, de kimaradnak a családi kirándulásokból is, azokból az ismeretekből, amit egy átlagos gyermek a mindennapokban megtapasztal. Olyan jó lenne, ha lennének jó tündérek Kecskeméten és lehetőségük lenne néha elmenni egy lovardába, állatsimogatóba, egy hófánkozásra, egy madár lesre, egy jó koncertre vagy előadásra, akár fürdőbe vagy egy csárdába, ahol szürke marhát láthatnának…de sorolhatnám még, annyi jó hely van Kecskeméten és ők ebből mind kimaradnak.

Fogjunk össze, vegyük észre őket is és gondolkodjunk el rajta, hogy, hogy tudnánk segíteni nekik.

Ha bárki úgy érzi, hogy szívesen segítene, vagy lenne egy jó ötlete, hogy hogyan tudná izgalmasabbá, szebbé tenni a fiatalok életét keresse Józsáné Kovácsik Gabriellát a 06/30/655-3313 telefonszámon.

Október 24-ei WoT klubestre is elhozhatjátok magatokkal a Weyron Étterembe 17 órától.

Talán már egy megosztással is segíthetsz, hogy eljusson a megfelelő helyre.

Makai Marianna - Kecskemétimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!