Jelenlegi hely

17 Facebook csoport, amihez érdemes csatlakoznod, ha „friss anyuka” vagy Kecskeméten

Újdonsült anyukaként rengeteg kérdésre keressük a választ, és szeretnénk a legtöbb kérdésünkre a választ helyben megkapni, esetleg szeretnénk ismerkedni olyan kecskeméti és környéki anyukákkal, akik szintén pici babával vannak otthon. Napok óta azon gondolkodom, hogy jó lenne egy olyan cikk, ahová egyben összegyűjteném nektek azokat a kecskeméti  Facebook zártcsoportokat, amik fontosak lehetnek a mindennapjaitokhoz.

Bárki bármit mond a Facebookról, hogy szereti, nem szereti, azért mi anyukák nagyon szeretjük használni és egy egy jó összetételű csoport építheti a saját életünket is. A címekre kattintva tudtok eljutni a csoportokhoz. Ha nem vagy még tagja a csoportnak, akkor a csatlakozom gombra kell kattintanod, érdemes először elolvasnod mindenképp a szabályzatot, mert oda van leírva, hogy melyik csoportban mi az ami megengedett, vagy éppen, mi az ami kizárást vona maga után.

Kecskeméti bébiszitterek, háztartási segítők

100 tag. - a taglétszámok folyamatosan változnak, csak azért írom ki, hogy nagyjából képben legyetek a csoportok méretével.

Csak a napokban találtam rá, nem is túl régi kezdeményezés, de annál hasznosabb. Ha elkezditek komolyabban használni ezt a felületet, akkor egy jó dolog kerekedhet majd ki belőle. A csoport összehozza a keresletet és kínálatot, vagyis, ha szükséged van egy helyes gyerekvigyázóra, vagy épp otthoni munkákban szorulsz segítségre, akkor itt megtalálhatod a megfelelő személyt. De akkor is hasznos lehet, ha épp ilyen jellegű munkában töröd a fejed, mivel itt olyan anyukákkal ismerkedhetsz, akiknek segítségükre lehetnél vagy éppen tovább ajánlhatnak téged.

 

Kecskeméti kismamák 2017

106 tag.

2017-es kismamák beszélgetős csoportja, kórházi dolgokról, papírok elintézéséről és ezekhez kapcsolódó kérdésekről, egyszóval minden, ami most aktuális lehet a kismamáknak. Frissen szült, vagy épp várandós édesanyáknak ajánljuk.
 

Baba-Mama kérdezz-felelek - Kecskemét

1850 tag.

Anyukák beszélgetős csoportja, nem adok-veszek témájú, inkább a mindennapi - hétköznapi, mit-hol lehet beszerezni, és gyereknevelési témákban beszélgetnek az anyukák. Adásvételen kívül tényleg minden belefér, ami az anyasággal, családdal kapcsolatos lehet.
 


 

Kecskeméti Baba-Mama oldal

7700 tag.

Itt is szintén a mindennapi dolgokat beszélhetitek meg, akár nagyobb gyerekeket érintő kérdéseket is feltehettek. Az oldal azért jött létre, hogy a problémákat, kérdéseket megoszthassátok egymással. De megengedett az is ha éppen eladni szeretnél valamit, persze annak szabályzatát olvasd el előtte.
 

Kecskeméti anyukák kérdezős csoportja

300 tag.

Kecskemét és környéki anyukák és kismamák a kérdezhetnek, beszélgethetnek, legyen az a téma akár babás vagy egészen más! Nem csak anyukák és kismamák a tagok, hanem feleségek, barátnők, menyasszonyok, partnerek és NŐK!!!
 

Kecskeméti mosható pelusos Anyukák

110 tag.

A csoport összefogja a Kecskeméten és a környéken élő mosható pelusos anyukát. Hogy segítsenek egymásnak tapasztalattal, tanáccsal. Esetleg közös rendelést is lebonyolíthattok, máris sporólhattok a postaköltségen.
 

Kecskeméti hordozós klub..

550 tag.

Ez a csoport a kecskeméti és környéki hordozós családok számára jött létre. A csoportban lehetőség van hordozással kapcsolatos kérdések megbeszélésére, élmények megosztására, hordozóeszközök adás- vételére. És ha csatlakoztok nem maradtok le a sok jó programról, amit szerveznek közösen a hurcis anyukák.
 

Kecskeméti Ételallergiások

530 tag.

Ez a csoport azért jött létre, hogy akik Kecskeméten és vonzás körzetében étel allergiával bármilyen módon érintettek, azok információkat tudjanak cserélni. Orvosokról, receptekről és saját tapasztalatokról beszélgetnek az anyukák. Ha valamilyen ételallergiában szenvedtek ajánljuk ez a csoportot.
 

Anyatejadás és szoptatás támogatás Kecskemét és környékén

300 tag

A Csoport két fő területe az anyatejleadás és a szoptatás támogatás. Segítenek öszehozni az édesanyákat, akinek sok teje van és azt akinek épp kevés vagy egyáltalán nincs. A csoportban csak bevizsgált anyatejadók hirdethetnek anyatejet.HIRDETÉSÉs jöjjenek a kecskeméti adok-veszek oldalak:

Ebből nagyon sok van már a Facebookon, van amelyikben nagyon aktívak a tagok, de sokban csak eladók vannak, vásárlók pedig csak néha-néha. Talán őket találtuk a legaktívabbnak.

Kecskeméti baba-mama tesz-vesz

2600 tag.

Kecskeméti bababörze (ruha, egyéb)

5500 tag.

Kecskeméti bababörze CSAK KISFIÚ RUHÁK 56-170-ig

3200 tag.

Ez a csoport a kecskeméti bababörze társcsoportja, így egyértelmű, hogy ez a csoport is csak a kecskeméti és környéki lakosok számára jött létre, azzal a különbséggel, hogy itt csak KISFIÚ RUHÁKAT lehet eladni, illetve vásárolni.

Kecskeméti baba börze FELNŐTT SZAKASZ

1400 tag.

A csoporttagok a baba börzés szülők, hogy a felnőtt holmikat is tudják árusítani valahol.

Kismama ruhák adás-vétele | KECSKEMÉT

150 tag. (nem rég induló csoport)

Kecskemét és környékén élő leendő kismamáknak elérhető adok-veszek kismamaruha csoport. Nagyon csinos rucikat találhattok benne.

Kecskeméti Anyukák Klub

1070 tag.

 

Igaz ez a két csoport nem helyi, de nagyon sok kismamát/anyukát érintő csoportok.

TB-kisokos kismamáknak * Kérdések és válaszok

15.000 tag.

A csoport kismamákat érintő társadalombiztosítási, munkajogi, bér és egyéb kérdések megválaszolása jött létre. Fontos a segítségkérés, ha elbizonytalanodtál, hogy valóban a megfelelő ellátást kapod-e? Több szakértő is megtalálható az oldalon, nem az anyukák adnak légből tanácsot.

ManóMenü

21.000 tag.

Ha most kezded a hozzátáplálást, vagy éppen elakadtál, akkor ez neked való. Segítséget nyújtanak az egészséges és szakszerű hozzátápláláshoz, és az azt követő évekre legalább 3 éves korig. Bizony...nem csak az első 1 évben kell odafigyelni arra, mit adunk a babának. Mindezt tévhitek nélkül, biztonságosan! Sok-sok receptet is találtok bennük és kérdésedre szinte perceken belül megkaphatod a választ.

Remélem tudtam segíteni nektek ezzel az írással, és ha találtok még olyan csoportot, amit nem tettünk bele, de fontos lenne a kecskeméti "anyatársadalom" számára, kérlek írd meg nekünk és hozzátesszük .

Jó csoportozást, ismerkedést, segítségkérést, persze azt mindig tartsátok szem előtt, hogy úgy beszélgessetek egymással, hogy ne sértéstek meg a másikat, és ha tetszett oszd meg, hogy mások is értesülhessenek róla!

Makai Mariann - Kecskemétimami

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Minden friss anyuka figyelmébe ajánlom, a Maminbaba Kecskemét oldalát! Várunk szeretettel mindenkit! 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Ugrás az oldal tetejére