Jelenlegi hely

Letölthető Baba-Mama Katalógus

Hasznos információk a fogantatástól az óvodáskorig, útmutató az intéznivalók útvesztőjében, kecskeméti védőnők, orvosok, tanácsadók, baba-mama programok egy helyen.

Családinfó magazin Facebook oldala
Baba-mama katalógus 2019 

Kedves Kismama!

Két csík, halvány ugyan, de kettő. Öröm és vele együtt egy eddig ismeretlen érzés kerített hatalmába. Fogtam az eredményt a kezemben, és nem voltam benne biztos, hogy a földön járok. Ugyanez az érzelem fogott el a második, a harmadik, sőt a negyedik babával elvégzett pozitív terhességi teszt után is. Abban a felfokozott érzelmi állapotban mindannyiszor ott volt az új, a változás és az ismeretlen is. És valóban, megváltozott minden, azóta a gyermektelen élet mindennapjait gyorsan elfeledve nagycsaláddá nőttünk. Hogy ebben a folyamatban mennyi új feladattal, elintézni és utána járni valóval találkoztam, azt összesíteni sem tudom.

Úgy, ahogy azt sem tudom számszerűsíteni, hogy az anyaságnak köszönhetően mennyi programot, közösséget, az addig megszokottól eltérő kikapcsolódást ismerhettem meg. Volt az újban nehézség és öröm is bőven. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz ez veled sem másképp, kedves várandós olvasó. Persze sok minden változik, mint az is, hogy honnan szerezhetsz információt mindarról, ami majd a babás életedet körbeveszi.

Amikor ott rugdosott legidősebb fiam a pocakomban, még nem volt nálunk Facebook, nagyon tematikus weboldal sem, nem volt a kezemben a telefonom, amin kikereshettem volna azt, ami érdekelt. És nem volt olyan kiadvány sem, ami összefoglalta volna mindazt, amit a terhességem kapcsán tudnom, intéznem kellene. Arról sem szólt katalógus, hogy a baba és a saját egészségem érdekében várandósan milyen lehetőségeim vannak, hol és mit tornázhatok, miért menjek fogászatra, melyik rövidítés mit jelent az ultrahangon kapott papíron. Hogy a picurt magamra kötve nekiindulhatok a nagyvilágnak, várnak klubok, közösségek, programok.

Az információk összeszedettségének, kézbe vehető és lapozható formájának hiányával nem voltam egyedül. Így szakértőink (Leskovics Andrea pszichológus, Szabóné Kis Éva védőnő) segítségének és Vágsélei Csilla Sára kolléganőnk összefogásának köszönhetően tavaly találkozhattak először a kismamák a Családinfó magazin Baba-mama katalógusával. A pozitív fogadtatásnak köszönhetően nem volt kérdés, a tudnivalók csokorba gyűjtését folytattuk.

 

Az eredmény a kezedben tartott 44 oldalas katalógus, Kecskemétről kecskeméti kismamáknak a Családinfó magazintól Neked! A kiadványt nyomtatott formában megtalálod a kecskeméti védőnői tanácsadókban, de akár online is olvashatod, vagy le is töltheted.

Hasznos olvasást, örömteli és egészséges babavárást, boldog kisgyermekes időszakot kívánok a szerkesztőség, a szakértőink és magam nevében!

Virág Henrietta, szerkesztő
négy gyermek édesanyja

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesélni és mesét hallgatni nagy ajándék kicsiknek és nagyoknak is. Ezek az értékes történetek segítenek ráhangolódni az ünnepekre, kiemelnek a hétköznapokból. Jó olvasást!
A karácsony nem marad el!

A karácsony nem marad el!

Ha nem is lesz olyan, mint a megszokott, attól még lehet szép és meghitt a karácsonyunk. Az ünnep öröme feltölt, erőt és reményt ad, amire most nagy szükségünk van...
Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Életre szóló kaland férfiaknak – XCC: Egy kihívás, ami megváltoztat

Azoknak a férfiaknak szól, akik ki akarnak lépni a mókuskerékből és választ keresnek életük kérdéseire, akik szellemi-fizikai kalandra, kihívásra és kiszakadásra vágynak. Valódi változásra. Három nap a vadonban egy titokzatos kalandtúrán. De mi az az XCC?
Ugrás az oldal tetejére