Jelenlegi hely

Letölthető Baba-Mama Katalógus

Hasznos információk a fogantatástól az óvodáskorig, útmutató az intéznivalók útvesztőjében, kecskeméti védőnők, orvosok, tanácsadók, baba-mama programok egy helyen.

Családinfó magazin Facebook oldala
Baba-mama katalógus 2018 

Kedves Kismama!

Két csík, halvány, de kettő... Öröm, izgatottság, különleges felpörgött mámoros állapot. Nem a földön jártam, sem az első pozitív terhességi teszt alkalmával, sem a másodiknál, de még a negyediknél sem. Abban a különleges, izgatottan mámoros állapotban ott volt az új, a változás, az ismeretlen. És valóban, megváltozott minden.

A gyermektelen élet mindennapjait lassan már el is feledve nagycsaláddá nőttünk. Hogy ebben a folyamatban mennyi új, ismeretlen feladat, elintézni és utána járni való ért, azt összesíteni sem tudom. Úgy, ahogy azt sem tudom számszerűsíteni, hogy az anyaságnak köszönhetően mennyi programot, közösséget, a megszokottól teljesen más kikapcsolódást ismerhettem meg. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz ez veled sem másképp, kedves várandós olvasó. Persze van ami más, mint az is, hogy honnan szerezhetsz információt mindarról, ami majd a babás életedet körbeveszi.

Amikor ott ficánkolt legidősebb fiam a pocakomban, még nem volt nálunk Facebook, nagyon tematikus weboldal sem, nem volt a kezemben a telefonom, amin kikereshettem volna bármit, ami érdekelt. És nem volt olyan kiadvány sem, ami összefoglalta volna mindazt, amit a terhességem voltán tudnom, intéznem kell.

Arról sem szólt katalógus, hogy a baba és a saját egészségem érdekében várandósan milyen lehetőségeim vannak, hol és mit tornázhatok, miért menjek fogászatra, melyik rövidítés mit jelent az ultrahangon kapott papíron. Hogy a picurt magamra kötve nekiindulhatok a nagyvilágnak. Várnak klubok, közösségek, programok...

Az információk összeszedettségének, kézbe vehető és lapozható formájának hiányával nem voltam egyedül. Így amikor a Családinfó magazin szerkesztőségében felvetődött a gondolat, hogy mindezt megvalósíthatnánk, szakértőink Leskovics Andrea pszichológus, Szabóné Kis Éva védőnő segítségével babás és babát még nem váró kollégák Vágsélei Csilla Sára összefogásával lelkes munkába fogtak.

Az eredmény a kezedben tartott 44 oldalas katalógus, Kecskemétről kecskeméti kismamáknak a Családinfó magazintól Neked! A kiadványt nyomtatott formában megtalálod a kecskeméti védőnői tanácsadókban, de akár online is olvashatod, vagy le is töltheted.

Hasznos olvasást, örömteli és egészséges babavárást, boldog kisgyermekes időszakot kívánok a szerkesztőség, a szakértőink és magam nevében!

Virág Henrietta, szerkesztő
négy gyermek édesanyja