Jelenlegi hely

Szoptatással kapcsolatos helyi tartalmak

Ahhoz, hogy egy édesanya sikeres legyen a szoptatásban, az elhatározáson túl megfelelő információkra és támogatásra van szüksége, és arra, hogy nehézség esetén szakszerű segítséget kapjon.

Anyatej gyűjtés menete Kecskeméten

Anyatej gyűjtés menete KecskemétenAnyatej gyűjtés menete: Házi orvosi beutalóval el kell végeztetni az alábbi vizsgálatokat: székletvizsgálat, tüdőszűrés, bőrgyógyászati vizsgálat, HIV-szűrés. A beutalóra rá kell írni, hogy a vizsgálatok anyatejleadáshoz szükségesek, így ingyenes mindegyik vizsgálat. A vizsgálatok eredményével és a terhesgondozási kiskönyvvel kell bemenni az állomásra.

Kecskeméti Anyatejgyűjtő Állomás
Cím: 6000 Kecskemét, Piaristák tere 7.

 

Szoptatási tanácsadó, védőnő - Szabóné Kis Éva

Kérdezz oldalunkon szakértőnktől: Babát vársz, vagy épp most van kisbabád és nehézségeid támadtak? Szoptatással kapcsolatos problémáid vannak? Várom kérdéseidet a szoptatás „Baba és gyermekvilág” témakörében. Fordulj hozzám bizalommal.


Anyatejadás, szoptatási- és hordozási tanácsadás Kecskemét és környékén

A csoport az anyatejes táplálást: igény szerinti szoptatást és mesterséges anyatejes táplálást népszerűsíti Kecskemét és környékén, illetve a hordozás iránt érdeklődőket is szeretettel várjuk. Szakértőink szoptatási nehézségekben küzdőknek, anyatejadás iránt és hordozás iránt érdeklőknek nyújtanak segítséget.

Az anyatejadást elsősorban, mint karitatív tevékenységet szeretnénk népszerűsíteni, és a tagokat arra biztatni, hogy anyatejadóként vizsgáltassák be magukat, és amennyiben megoldható, a lakhelyükhöz legközelebb lévő anyatejgyűjtő állomást keressék fel. Akkor sem kell kétségbe esni, ha valaki nem tartozik anyatejgyűjtő állomáshoz, számos más lehetőség van még ezen kívül, a csoport szakértői segítenek a legmegfelelőbb megoldást megtalálni az anyatejadóknak, sok anyatejjel rendelkező anyáknak.

A csoporton belüli hírfolyamon bevizsgált tejadó anyák hirdethetnek anyatejet, kereshetnek tejtestvért. Be nem vizsgált friss vagy fagyasztott anyatejet hirdetni a csoporton belül nem engedélyezett, mert kockázatot jelenthet arra a kisbabára nézve, aki megkapja!

Bárki kereshet anyatejet a hírfolyamon. Javasolt mindig megkérdezni a tejadó anyát, hogy bevizsgált-e, és ha fagyasztott tejkészletet kíván valaki venni, ajánlott megérdeklődni, hogy a fagyasztás időpontjában be volt-e vizsgálva. Olyan fagyasztott tejkészletet ajánlott átvenni, ahol a tárolóedényeken fel van tüntetve a lefagyasztás időpontja. Ha valaki nagyobb fagyasztott anyatejkészletet kíván venni, érdemes megkóstoltatni azt a kisbabával, mert sok esetben idegenkednek a gyerekek a fagyasztott anyatej ízétől. A tejadó és tejet igénylő anya a kölcsönös bizalom elvén ad és fogad el anyatejet egymástól, az esetleges be nem vizsgált anyatej adományozás vagy értékesítés után a csoport nem vállal felelősséget!

Szeretettel várjuk a kismamákat, kisbabás anyukákat, szakembereket és minden érdeklődőt csoportunkba!


IBCLC Laktációs Szaktanácsadók

Szoptatási nehézségek esetén keresd a kecskeméti szoptatást segítő tanácsadókat.


9 kérdés és válasz a szoptatásról

szoptatásA szoptatás világnapja alkalmából különböző szakembereket (dúla, bába, szoptatási tanácsadó, szülésznő, védőnő) kérdeztünk meg, és a válaszokból készítettünk egy anyagot, amely reményeink szerint némi segítséget nyújt a kismamáknak a szoptatásra való felkészülésben és a szoptatás alatt.

 

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Ugrás az oldal tetejére