Jelenlegi hely

Bármikor elérhető kulturális tartalmak - Film, könyv, újság, múzeum

Maradj otthon és csinálj olyat, amire régóta nem volt időd: olvass, nézz filmeket, hallgass zenét, barangolj be virtuálisan múzeumokat, kiállításokat vagy böngéssz régi újságokat!

Egy ideig elmaradnak a nyilvános kulturális események, vagy csak zárt ajtók mögött rendezik meg. Néhányat otthonról is követhetünk, de elérhetővé vált sok értékes anyag is, amiket bármikor megnyithatunk online felületeken. Hoztunk néhány nézni-, olvasni- és hallgatnivalót.

Film

Online Filmklasszikusok: a Nemzeti Filmintézet válogatásában összesen 90 irodalmi adaptáció, történelmi film, ifjúsági, animációs, rajz-, mese- és dokumentumfilm szerepel, ingyenes online hozzáféréssel segítenek a digitális oktatáshoz és az otthon maradni kényszerülők tartalmas szórakozásához.

A Nemzeti Filmintézet Youtube-csatornáján régi filmhíradók segítségével utazhatunk vissza az időben.

A Magyar Filmadatbázis 100-as listáján különleges és klasszikus filmek érhetők el.

MTVA archívum: Az elmúlt 60 év legnépszerűbb műsoraiból készítettk válogatást az m3.hu oldalon: sorozatok, filmek, klasszikusok reklámok nélkül, ingyenesen, hétről hétre frissülő tartalommal.

Állatkert

Nézz állatokat a jelenleg zárva lévő Fővárosi Állat- és Növénykert három webkameráján keresztül! Elefántok, fókák, orrszarvúk, zsiráfok és antilopok.

Nézz be a gemenci feketególya fészekbe!

Múzeum

Látogass el virtuálisan a múzeumokba, kiállításokra!

Ezekben a magyar múzeumokban tehetsz egy kellemes virtuális sétát: Szépművészeti Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Budapesti Történeti Múzeum, Műcsarnok, Petőfi Irodalmi Múzeum, Iparművészeti Múzeum, Magyar Természettudományi Múzeum

Hetente bővülő tematikus virtuális kiállításokat nézhetsz a MaNDA adatbázisban.

Külföldi múzeumok tárlatait itt találod.

Könyvtár

A Digitális Irodalmi Akadémián száz író, költő teljes életművét érhetjük el, már a nyitó oldalon kattinthatunk a regénytárra, a drámatárra vagy épp a gyerekeknek készült válogatásra.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a napi- és hetilapok, folyóiratok távoli hozzáférését biztosítja a beiratkozott olvasóknak. Az e-dokumentumok a kölcsönzésre jogosító olvasójeggyel rendelkező olvasók számára távolról is elérhetők.

A Magyar Elektronikus Könyvtárban természet- és társadalomtudományok, humán területek, kultúra, irodalom, kézikönyvek és egyéb műfajok szerint kereshetünk. Az kezdőlapról virtuális beléphetünk az Országos Széchényi Könyvtár virtuális kiállítóterébe, vagy megismerhetjük a magyar képzőművészet történetét, esetleg régi folyóiratokat böngészhetünk.

Digitális Tudománytár

Az Arcanum Adatbázis Kiadó március 16-tól egy hónapra nyilvánossá teszi Magyarország legnagyobb, jelenleg közel 27 millió folyóirat- és újságoldalt tartalmazó periodika adatbázisát, az Arcanum Digitális Tudománytárat. Vagyis egy hónapon át ingyen böngészhető az elmúlt évtizedek összes napilapja, folyóirata és újsága.

Zene

Március 14-től regisztráció nélkül elérhető a Müpa digitális médiatára, amelyben 80 HD-minőségű koncertfelvétel és több mint 40 irodalmi est felvétele tekinthető meg online, ezúttal regisztráció nélkül.

Irodalom

A Litera szerkesztősége mesesorozatot indított FB-oldalán Mese járvány idején címmel.

Online múzeumpedagógia a Petőfi Irodalmi Múzeum múzeumpedagógus csapatával.

- Budapestimami -

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 8.

Ma, mikor feltettem a kérdést, hogy ki hogyan is tervezi a hétvégét, úgy nézett rám a családom, mintha bolondgombát ettem volna. Pedig totál komolyan gondoltam, hogy ezt a mostani hétvégét is tervezzük meg. Kijárás nélkül.
"A nagylegény majd megoldja!" -  Önállóságra nevelés VS helikopterezés

"A nagylegény majd megoldja!" - Önállóságra nevelés VS helikopterezés

Nemrég a 10 éves fiammal sportorvosnál jártunk.
Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején

Napló egy három gyermekes család életéről a koronavírus idején 7.

Szeretnék, óh, de szeretnék újra kisgyermek lenni. A világ felől nem aggódni. Csak a családommal együtt lenni. A sok aggódást elengedni.
Toyota Álomautó Rajzverseny

Toyota Álomautó Rajzverseny

Pályázat típusa: rajzpályázatKorosztály: 0-15 éves korigBeküldési határidő: 2020. június 15.  
Ugrás az oldal tetejére